Új csúcs hangfalat készített a Q Acoustics

2016. december 12., hétfő, 14:50

Q Acoustics audio hifi hangfal hangszóró hifi hangfal Q Acoustics hangfal

Concept 500 néven mutatkozott be az angol hangfal gyártó Q Acoustics legújabb zászlóshajója, mely a benne alkalmazott technológiák láttán, egyértelműen a felső kategóriába kíván beférkőzni.

Q Acoustics Concept 500 hangfalQ Acoustics Concept 500 hangfalQ Acoustics Concept 500 hangfal

Noha eddig főleg azért említhettük a Q Acoustics nevet, mert egyike a kedvező ár/érték arányú hangfal gyártóknak, ám újoncuk némileg áthelyezi kialakult státuszukat. Minden jel arra mutat, hogy a Concept 500 a cég összes eddigi termékére rátesz jó pár lapáttal technológia, dizájn és ár tekintetében is.

Látszólag azt a küllemet kapjuk (lekerekített szélek, kétutas kivitel, karcsú forma stb.), amit a korábban általunk is tesztelt Concept 40 ihletett, közelebbről megfigyelve azonban számos eltéréssel találkozhatunk. Például a hangszórók teljesen új fejlesztésűek. Tovább fokozták a Gelcore csillapítású dobozt is. Hozzáadtak további egy MDF réteget, így már nem egy, hanem két réteg géles csillapítást alkalmaztak. Emellett a gyártó által P2P (point to point) merevítésnek nevezett rendszert is bevetették, más szóval a dobozok belsejében lévő, kritikus rezgő pontokra összpontosítottak és azokon helyeztek el extra csillapító elemeket. A látszólag véletlenszerűen elrendezett áthidalások hatékonyságát hőfényképes vizsgálat igazolja, melyet a frekvenciamérésekkel együtt bárki megtekinthet a hangsugárzó angol nyelvű technikai leírásában.

Q Acoustics Concept 500 hangfal

Helmholtz nyomásszabályzó (HPE) elemeket is elhelyeztek a Concept 500 belsejében, hogy a hosszúkás test okozta orgonacső jellegű rezonanciát lecsillapítsák. A jelenséget Finite Element analízis segítségével térképezték fel, és ha hihetünk az illusztrációknak, hatékonyan orvosolták is. Ezen kívül további érdekességeket is rejt a Concept 500, például mélyközép sugárzóit nem elölről tartja féltucat csavar, hanem hátulról, rugós rögzítőelemmel feszítették az előlaphoz. Ugyancsak említendő a kissé futurisztikus külsejű, alumínium öntvény talp, melyhez gumis fejek és hangfal tüske készlet is jár természetesen.

Q Acoustics Concept 500 hangfal

A Q Acoustics Concept 500 fényes fehér vagy fényes fekete színekben lesz megvásárolható 2016. december közepétől, mindkét verzió hátsó részén olasz fafurnér fokozza a látványt. A hangfalak elérhetőségét és fogyasztói árát illetően az itthoni forgalmazónál lehet érdeklődni.

hu.horn.eu

www.qacoustics.co.uk

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.