The Flower Kings - By Royal Decree új stúdióalbum

2022. január 31., hétfő, 11:40

lemez lemezajánló zeneajánló vinyl CD-lemez vinyl lemez

A The Flower Kings bejelentette, hogy március 4-én kiadják legújabb albumukat, a By Royal Decree-t az InsideOut Music jóvoltából, amelyen az egyik alapító, Michael Stolt is újra játszik.

The Flower Kings By Royal Decree coverThe Flower Kings By Royal DecreeThe Flower KingsThe Flower KingsThe Flower Kings

A The Flower Kings nevű svéd progresszív rock zenekar Roine Stolt 1993-as szólóalbumának címe után kapta a nevét, ami olyan sikeres volt, hogy az immáron zenekarrá avanzsált csapatnak csupán folytatni kellett a megkezdett utat. Ezt nem csak a stúdióban, hanem élőben is folyamatosan bizonyítani tudták, nekünk pedig külön öröm, hogy rövid ideig ugyan, de a dobos posztot Csörsz Zoltán töltötte be.

The Flower Kings

Roine a Vanilla Fudge, Procol Harum, The Doors és természetesen a The Beatles zenéjén nőtt fel, a kezdetekben pedig olyan bandák és zenészek dalait játszotta, mint a King Crimson, vagy Hendrix. A The Flower Kings mellett egyik fix tagja a Transatlantic nevű supergroupnak is, amelyben társai Neal Morse, Mike Portnoy és Pete Trewavas.

The Flower Kings

A The Flower Kings sokszor feszegeti a határokat, így albumaikon a rövidebb dalok vannak ritkábban, inkább jellemzőek rájuk a 8-10, esetleg 20 perces szerzemények, de található egyórás mű is a repertoárjukban, így nem csoda, hogy számos dupla lemezt jelentettek meg a közel harminc év alatt.

The Flower Kings

Az új lemezen, a banda tizenötödik stúdióalbumán visszatér az alapító basszusgitáros, Michael Stolt, csatlakozik a jelenlegi felálláshoz Mirko DeMaio dobos, Zach Kamins billentyűs, Hasse Fröberg énekes és gitáros, valamint Roine Stolt énekes és gitáros.

"Nagyszerű dolog újra kapcsolatba lépni a vérszerinti bátyámmal, mint basszusgitárossal de "testvérek" is vagyunk tizenéves korunk óta, amikor olyan bandákat fedeztünk fel, mint a Yes, Genesis, Zappa, King Crimson, Weather Report stb., így a referenciapontok nyilvánvalóak" - mondja Roine Stolt. "Mindketten jól ismerjük egymás zenei útját, ami azt jelenti, hogy azt is tudjuk, merre tartunk."

A zenekar 2021 közepén összeült a svédországi Fenix ​​Studiosban, hogy a teljesen analóg Rupert Neve keverőpulton keresztül készítsen felvételeket. Az album gyönyörű borítót kapott most is, amelyet ismét a denveri származású Kevin Sloan művész készített. Ezzel egyidejűleg a banda bejelentette, hogy 2022 márciusára egy rövid svéd turnét terveznek, melynek során a The Flower Kings visszatér korai éveibe, előadva a Retropolis, a Stardust We Are, a Flower Power, a Space Revolver és a Back In The World Of Adventures számokat. Ez egybeesik a The Flower Kings albumok újonnan remasterelt kiadásainak CD-n és vinylen történő megjelenésével, ami egy év múlva várható. Az előrendeléseket hamarosan le lehet adni, a By Royal Decree albumot beharangozó első kislemez pedig 2021. december 10-étől elérhető.

theflowerkings.lnk.to/ByRoyalDecreeID

Tracklist

Disc 1

1. The Great Pretender (06:55)

2. World Gone Crazy (05:04)

3. Blinded (07:45)

4. A Million Stars (07:11)

5. The Soldier (05:23)

6. The Darkness In You (05:13)

7. We Can Make It Work (02:48)

8. Peacock On Parade (05:15)

9. Revolution (05:59)

Disc 2

1. Time The Great Healer (06:12)

2. Letter (02:25)

3. Evolution (04:47)

4. Silent Ways (05:01)

5. Moth (04:31)

6. The Big Funk (04:39)

7. Open Your Heart (05:17)

8. Shrine (01:08)

9. Funeral Pyres (07:14)

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.