Keith Emerson Variations című életmű készlet

2023. október 22., vasárnap, 21:50

zeneajánló lemezajánló zene ajánló CD-lemez

A Variations egy új, 20 CD-s dobozkészlet, amely Keith Emerson billentyűs, dalszerző és producer karrierjét öleli fel teljes egészében.

Keith Emerson Variations CD box setKeith Emerson Variations CD box coverKeith EmersonKeith Emerson

"Keith Emerson feltalálta a progresszív rockot. Tudom, mert ott voltam akkor" - mondta egyszer Lee Jackson, Emerson régi barátja és egykori bandatársa a The Nice-ben a Prog Magazinnak. Keith Emersont, akit minden idők egyik legnagyobb billentyűsének tartanak, a rajongók és a zenésztársak is zseniként tisztelik világszerte.

A 20 darabos CD készlet, 48 oldalas könyvvel kiegészítve jelenik meg egy boxban október 23-án a Spirit Of Unicorn Music gondozásában. A Variations gyűjtemény az Emerson család teljes bevonásával és áldásával készült, és Aaron Emerson, Keith fia azt mondta vele kapcsolatban: "Nagy izgalommal tölt el minket, hogy megoszthatjuk apa nagyszerű munkáját, amelyet hosszú pályafutása során hozott létre."

Ez a 20 CD-s készlet a végleges Keith Emerson kollekció, virtuóz előadásokat is tartalmaz, amelyeket hihetetlen karrierje során adott elő a művész. Ez, az Emerson kreatív életébe való mély merülés 5 részre oszlik, kezdve a The Nice-ben és az Emerson Lake & Palmerben eltöltött korai éveivel. A gyűjtemény Keith szólóalbumaira, filmzenéire és közös munkáira is kiterjed, és végül lenyűgöző élő előadásokkal zárul, amelyek teljes mértékben bemutatják lélegzetelállító billentyűs képességeit.

A 10x10 hüvelykes dobozban bemutatott kollekciót Jerry Ewing, a Prog Magazine szerkesztője által írt ujj-jegyzetek kísérik, aki nagyítót tart ennek az egyedi művésznek a hatalmas katalógusára. Ewing Emerson számos munkatársával beszélget, és bemutatja a billentyűzet mögött álló ember lenyűgöző történetét.

A gyűjteményt egy 48 oldalas könyv is bemutatja, melyben sok soha nem látott fotó közvetlenül az Emerson család archívumából származik.

Keith Emerson

Mind a 20 CD-t a legjobb elérhető forrásokból masterelte a neves mérnök, Andy Pearce, és a BB King egy korábban kiadatlan műsorát is tartalmazza 2004-ből.

Ön akár egy tapasztalt rajongó vagy, csak most kezdi el Keith Emerson útjának megismerését, nincs ennél finomabb, mélyebb vagy véglegesebb kollekció a piacon. A szó legszorosabb értelmében tisztelgés minden idők egyik legjobb zenésze előtt, aki fellépései során előadásonként "kibelezett", szétmarcangolt egy Hammond orgonát is. Mint szemtanúk elmondták: a zsinórokat úgy szaggatta ki belőle, mint a tyúkbelet, és Emersont a koncertek végén félholtként támogatták az öltözőbe, ahol órákon át injekciókkal élesztgették. Legendás tettei közé tartozik még, hogy Leonard Bernstein America című számának szatirikus előadása közben elégette az amerikai lobogót. Dallamos és virtuóz stílusával számos újítást vezetett be, ő alkalmazta zenéjében először a Hammond orgonát, majd a Moogot, ő szólaltatott meg néhány billentyűsorral hegedűket, kórusokat, nagyzenekari hangzást.

Keith Emerson

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.