Sting Duets album

2021. április 2., péntek, 12:20

vinyl lemez vinyllemez lemezajánló zeneajánló CD-lemez

Már tavaly november 27-én megjelent volna Sting Duets című albuma, azonban a világjárvány ezt az időpontot is áthúzta. Szerencsénkre nem sokkal, hiszen idén, március 19-én végre a boltok polcaira került a lemez, ami a művész évtizedek alatt összegyűjtött duettjeit tartalmazza.

Sting DuetsSting Duets coverSting

Sting már a szólókarrierje legelején is vendégszerepelt néhány helyen, így háttérvokalistaként a Dire Staits Money for Nothing albumán, aztán a kilencvenes évek kezdetétől énekelt más művészek dalaiban, vagy éppen ő hívott meg magához valakit, az általa nevesnek tartott zenészek közül. A mostani aktualitás előzményeként még tavaly megjelentette a My Songs című albumot, amely a szóló és Police dalok átdolgozott változatait tartalmazta, azt megelőzően pedig 2018-ban Shaggy-vel együtt készítette el a 44/876-ot. 2020 szeptemberében fellépett a The Tonight Show-ban, ahol Jimmy Fallonnal beszélgetett, és Gashival együtt előadta a Mama című dalt, ami szerepel is ezen a lemezen. Abban az időben Sting azt mondta: "Az évek során sok-sok duettet vettem fel csodálatos emberekkel, ezért csak összegyűjtöttük őket, és azt mondtuk: tudod, ezt ki kellene adnunk, nagyon jól szólnak, így karácsonyi meglepetés lesz." A karácsonyiból inkább húsvéti lett, de a minőségi zenék kedvelői minden bizonnyal most is szívesen fogják majd hallgatni, hiszen szerepel rajta a Lethal Weapon 3 (Halálos Fegyver 3) betétdala az It’s Probably me Eric Claptonnal, a Desert Rose Cheb Mamival, a Don't Make Me Wait Shaggy-vel, Whenever I Say Your Name Mary J. Blige-dzsal, a Fragile Julio Iglesias-szal és My Funny Valentine Herbie Hancock-kal, de a gyűjtemény újdonságot is tartalmaz, mint például a Little Something Melody Gardot-val, valamint egy új dalt, a September, amelyet Sting a híres olasz énekessel, Zucchero-val rögzített.

Sting

Hogy teljes legyen a névsor és a katarzis, mindenképpen meg kell még említenünk Myléne Farmer, Annie Lennox, Charles Aznavour, Sam Moore, Chris Botti és Jo Lawry előadóművészeket is, akik szintén méltón képviselik a Sting által megkövetelt és képviselt nívót. Azok a művészek, akiket Sting meghívott, nem veszik át a házigazda stílusát. Nem próbálnak hasonlítani rá, vagy legalább megközelíteni őt, mert itt szinte minden esetben Sting a hangsúlyosabb. A korábbi dalok, mint pl. a Fragile maradtak az eredeti köntösben a hangszerelést tekintve, ahogyan a My Funny Valentine sem távolodott el az eredeti mű filozófiájától. Az újabb dalok frissebbek, a Shape of my Heart pedig kicsit könnyű Rise and Fall címen Shaggy-vel karöltve, főleg annak tükrében, hogy az eredeti, "Fullánk" talán legkiválóbb szerzeménye.

Az album a CD formátum mellett természetesen vinyl és hivatalosan letölthető változatban is elérhető, és a minőségi zene és duettek szerelmeseinek a gyűjteményében egy méltó összefoglalást nyújt annak a tekintetében, hogyan is érdemes párban dolgozni.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.