Foo Fighters Medicine at Midnight album

2021. február 7., vasárnap, 19:25

vinyl lemez vinyllemez lemezajánló zeneajánló CD-lemez

A Foo Fighters a Medicine at Midnight albummal egy olyan anyagot szeretne nekünk nyújtani, mint David Bowie a Let’s Dance-szel, tehát himnikusat, énekelhetőt, szórakoztatót és táncolhatót.

Foo Fighters Medicine at Midnight albumFoo Fighters Medicine at Midnight bundleFoo Fighters Medicine at Midnight album LPFoo FightersFoo Fighters

Dave Grohl talán már el is felejtette a Nirvana-béli dobos múltját, hiszen azóta gitáros-énekesként és vezetőként is már számos remek dolgot letett az asztalra a rockzene berkein belül. Dolgozott a Late!, Harlingtox A.D., Tenacious D, Stones of the Stone Age zenekarokban, általa jelent meg az egyetlen Probot album, ahol együtt játszhatott Lemmyvel a Shake your Blood című dalban, de élőben részt vett David Bowie előadásán, valamint a Rush Rock and Roll Hall of Flame beavatásán a zenekarával adta elő a 2112 klasszikusának bevezetését. Saját zenekara, a Foo Fighters 1994-ben alakult, nevüket pedig egy második világháborús, légi jelenségekre használt kifejezésből alkották. Sikereiket talán jobban nem is definiálhatja a remek albumok és koncertek mellett a számos elismerés, amelyek több American Music Awards, Brit Awards, MTV, NME és Grammy jelölést, valamint díjat is hoztak a banda számára. A Foo Fighters tizedik stúdióalbuma, a Medicine in Midnight 2021. február 5-én jelent meg, a hivatalos bemutatóra pedig ezt megelőzően, november 7-én került sor.

Foo Fighters

Az előző, 2017-es Concrete and Gold albumot követő turné után egy kis pihenésre vágytak, ami szerencsénkre nem tartott olyan sokáig. 2020 februárjában a zenekar bejelentette a The Van Tour 2020 elnevezésű koncertkörutat, ami egy 25. évfordulós turné, ahol ugyanabban a városban lépnek fel, mint a huszonöt évvel korábbi első észak-amerikai turnén, csak most nagyobb helyszíneken. Míg a turnét eredetileg 2020 áprilisában és májusában tervezték megtartani, a járvány arra kényszerítette az együttest, hogy az előadásokat őszre halassza. 2020 májusában a zenekar bejelentette, hogy határozatlan időre elhalasztották az album megjelenését is, miközben kitalálják, hogyan is népszerűsítsék az albumot a világjárvány után. A zenekar először a Saturday Night Live november 7-i műsorában lépett fel, ezzel egy időben az egyik új dal részletét a közösségi média platformjaikon kezdték terjeszteni. November 7-én a zenekar kiadta az első kislemezt, a Shame Shame-et, majd 2021. január 1-én a másodikat, No Son of Mine címmel, ezt követően január 14-én jött a harmadik, a Waiting on a War.

Foo Fighters Medicine at Midnight bundle

Az új lemez felvételeit egy Los Angeles-i, 1940-es években épült házban rögzítették, és ez a furcsa körülmény nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a munkálatokkal gyorsan haladtak. Dave Grohl a Medicine at Midnight albumot David Bowie Let’s Dance lemezéhez hasonlítja, mégpedig azért, mert eltávolodtak valamelyest a grunge vonaltól, és inkább a szórakoztató, himnuszszerű megközelítésre fektették a hangsúlyt. Vannak rajta olyan dalok, amelyet alig egy óra alatt készítettek el, de olyan is, aminek az alapja már 25 éve megvolt. Hogy Dave Grohl szavaival éljünk: "Az albumot azon rock zenekarok iránti szeretetünk ihlette, amelyek ezeket az optimista, tempós, szinte táncolható lemezeket készítik."

A Foo Fighters albuma CD, vinyl és letölthető formátumban is elérhető, természetesen akadnak deluxe kiadványok is, amelyekben a hanganyag mellett kitűzők, és még akár puzzle is helyet kapott.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.