Sennheiser IFA 2012

Divatáldozat vagy hangfüggőség?

2012. szeptember 1., szombat, 17:55

IFA IFA 2012 kiállítás Sennheiser fejhallgató fülhallgató Amperior Momentum IE 800 IE800 HDVD 800 HDVD800 vízálló fülghallgató sport fülhallgató hifi high end

Végre egy halom újítás, végre új elképzelések! A Sennheiser stand elegáns és modernséget sugároz, habár méreteiben szinte visszafogottnak tűnik egyes cégek megjelenéséhez viszonyítva. És mégis van hova kapkodnunk fejünket, meglátva a szokatlan termékeket.

Sennheiser stand IFA 2012Sennheiser Momentum és Amperior IFA 2012Sennheiser Momentum fejhallgató IFA 2012Sennheiser Amperior fejhallgató IFA 2012Sennheiser HDVD 800 fejhallgató DAC erősítő IFA 2012Sennheiser IE 800 high end fülhallgató IFA 2012Sennheiser vízálló Sport fülhallgatók IFA 2012

?Divatáldozat vagy hangfüggő? Te melyik vagy?? Ilyesfajta mondat settenkedik a német márka szigetén, a kérdést nem mi, hanem ők teszik fel. A célozgatás egyetlen termékre irányul, a Bob Sinclairrel reklámozott Sennheiser Amperior fejhallgatóra. A kompakt méretű, utazós fejhallgató egyértelműen idézi a legendás HD 25 füles (avagy DJ-k álma) ismertetőjegyeit, viszont a gyártó leszögezi az új típus rendeltetését: az Amperior elsősorban utcai felhasználásra javasolt. Szép termék, bár kérdéses, ki mennyire tolerálja a lemezlovasok világát idéző kinézetet, mikor a konkurenseknél elegánsabb, divatosabb formákat is találni ? persze nem ilyen hangminőséggel. No de mi történik akkor, ha a Sennheiser kimondottan utazásra szánt, prémium anyagokból épített, minden szempontból minőségi terméket tervez? Akkor kerül szóba legújabb ékszerük, a Momentum.

Eine moment, bitte!

Elegáns lépést tett a német gyártó, tekintettel az Beats modellek már-már komikus uralmára. Mi tagadás, a vadonatúj Momentum eleganciája és esztétikája talán minden eddigi, kifejezetten utazós Sennheiser fülesen túltesz. Rozsdamentes acél betétje sejtelmesen fénylik, gesztenyebarna fülpárnái már érintésre kényeztetőek. Ami miatt nekünk leginkább tetszett a Momentum, az a (végre) nem kifejezetten Sennheiser-jellegű, hanem egyedi, letisztult formavilág. Nincsenek kapszula-alakzatok, kerekített rombuszok, csak egy végtelenül egyszerű, egyszerre retrós és modern, kerekded formavilág ? emellett pazar hangzás. Kár, hogy a kábel nem moduláris ? reméljük, mihamarabb nyugodt körülmények közt, hosszabb ideig is meg tudjuk fülelni, ez alkalommal hívott a kötelesség, jobban mondva a Sennheiser-sziget következő blokkja.


Sportot a zenéből

Eddig is voltak sportfülesek a Sennheiser palettáján, az idei modellek azonban afféle előrelépést jelentenek, elsősorban ergonómiailag. A gyártó szerint e modellek komfortszintje annak köszönhető, hogy a fejlesztési fázisban profi atléták véleményét vették figyelembe. A pehelysúlyú, mindössze 20 grammos PMX 685i például teljesen rásimul koponyánkra, szára tarkó mögé húzódik, burkolata rendkívül lágy és rugalmas, futáshoz hasznos kütyü. Zajos környezetekbe (pl. konditerem) javasolják a CX 685 és MX 685 típusokat, ezek tetejéből apró gumikar áll ki. Behelyezéskor az apró idom ?megtámaszkodik? a fülkagylóban, és elméletileg teljesen fixen a fülünkben marad. Reméljük, hamarosan (szó szerint) kimerítő tesztelésre is bevethetjük az új famíliát ? bár a mi figyelmünket nem ezek ragadták meg, hanem a sziget közepére állított üvegszoba.

Csúcsról csúcsra

A csendes kalitkában vártak minket az aktuális csúcsmodellek. Elhozták legújabb fülhallgatójukat, a topmodell IE 800-at is. A termék egyértelműen pozitív elismerést váltott ki hallgatóiból, a Sennheiser munkatársai szerint sikerült olyan terméket létrehozniuk, melyet egy szinten említhetünk a zászlóshajó HD 800 fejhallgatóval ? csakhogy míg utóbbi hatalmas mérete és zéró zajszűrése miatt nem alkalmas mobil használatra, a borsónyi IE 800 annál inkább.

Szintén bemutatták a HDVD 800 high-end fejhallgató erősítőt, és a DAC nélküli, teljesen analóg HDVA 600-ast. A HD 800 tulajok érthetően tűkön ülve várják e két elektronikát, hiszen a Sennheiser hosszú ideje nem tervezett saját erősítőt. Elismertségük jól mutatja, hogy napjaink fejhallgatós felhasználói mennyire igénylik a felső szegmens meglétét. A Sennheiser szerint olyan vasat sikerült megálmodniuk, mely a legjobb párost alkotja csúcsmodelljeikkel. Gyors belehallgatásunk arra elég volt, hogy szájtátva távozzunk az üvegkalitkából. Ősszel kiderítjük, valóban sikerült-e a Sennheisernek tökéleteset alkotnia? Egyszer-kétszer már megtették...

www.sennheiser.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.