Sennheiser IFA 2012

Divatáldozat vagy hangfüggőség?

2012. szeptember 1., szombat, 17:55

IFA IFA 2012 kiállítás Sennheiser fejhallgató fülhallgató Amperior Momentum IE 800 IE800 HDVD 800 HDVD800 vízálló fülghallgató sport fülhallgató hifi high end

Végre egy halom újítás, végre új elképzelések! A Sennheiser stand elegáns és modernséget sugároz, habár méreteiben szinte visszafogottnak tűnik egyes cégek megjelenéséhez viszonyítva. És mégis van hova kapkodnunk fejünket, meglátva a szokatlan termékeket.

?Divatáldozat vagy hangfüggő? Te melyik vagy?? Ilyesfajta mondat settenkedik a német márka szigetén, a kérdést nem mi, hanem ők teszik fel. A célozgatás egyetlen termékre irányul, a Bob Sinclairrel reklámozott Sennheiser Amperior fejhallgatóra. A kompakt méretű, utazós fejhallgató egyértelműen idézi a legendás HD 25 füles (avagy DJ-k álma) ismertetőjegyeit, viszont a gyártó leszögezi az új típus rendeltetését: az Amperior elsősorban utcai felhasználásra javasolt. Szép termék, bár kérdéses, ki mennyire tolerálja a lemezlovasok világát idéző kinézetet, mikor a konkurenseknél elegánsabb, divatosabb formákat is találni ? persze nem ilyen hangminőséggel. No de mi történik akkor, ha a Sennheiser kimondottan utazásra szánt, prémium anyagokból épített, minden szempontból minőségi terméket tervez? Akkor kerül szóba legújabb ékszerük, a Momentum.

Eine moment, bitte!

Elegáns lépést tett a német gyártó, tekintettel az Beats modellek már-már komikus uralmára. Mi tagadás, a vadonatúj Momentum eleganciája és esztétikája talán minden eddigi, kifejezetten utazós Sennheiser fülesen túltesz. Rozsdamentes acél betétje sejtelmesen fénylik, gesztenyebarna fülpárnái már érintésre kényeztetőek. Ami miatt nekünk leginkább tetszett a Momentum, az a (végre) nem kifejezetten Sennheiser-jellegű, hanem egyedi, letisztult formavilág. Nincsenek kapszula-alakzatok, kerekített rombuszok, csak egy végtelenül egyszerű, egyszerre retrós és modern, kerekded formavilág ? emellett pazar hangzás. Kár, hogy a kábel nem moduláris ? reméljük, mihamarabb nyugodt körülmények közt, hosszabb ideig is meg tudjuk fülelni, ez alkalommal hívott a kötelesség, jobban mondva a Sennheiser-sziget következő blokkja.


Sportot a zenéből

Eddig is voltak sportfülesek a Sennheiser palettáján, az idei modellek azonban afféle előrelépést jelentenek, elsősorban ergonómiailag. A gyártó szerint e modellek komfortszintje annak köszönhető, hogy a fejlesztési fázisban profi atléták véleményét vették figyelembe. A pehelysúlyú, mindössze 20 grammos PMX 685i például teljesen rásimul koponyánkra, szára tarkó mögé húzódik, burkolata rendkívül lágy és rugalmas, futáshoz hasznos kütyü. Zajos környezetekbe (pl. konditerem) javasolják a CX 685 és MX 685 típusokat, ezek tetejéből apró gumikar áll ki. Behelyezéskor az apró idom ?megtámaszkodik? a fülkagylóban, és elméletileg teljesen fixen a fülünkben marad. Reméljük, hamarosan (szó szerint) kimerítő tesztelésre is bevethetjük az új famíliát ? bár a mi figyelmünket nem ezek ragadták meg, hanem a sziget közepére állított üvegszoba.

Csúcsról csúcsra

A csendes kalitkában vártak minket az aktuális csúcsmodellek. Elhozták legújabb fülhallgatójukat, a topmodell IE 800-at is. A termék egyértelműen pozitív elismerést váltott ki hallgatóiból, a Sennheiser munkatársai szerint sikerült olyan terméket létrehozniuk, melyet egy szinten említhetünk a zászlóshajó HD 800 fejhallgatóval ? csakhogy míg utóbbi hatalmas mérete és zéró zajszűrése miatt nem alkalmas mobil használatra, a borsónyi IE 800 annál inkább.

Szintén bemutatták a HDVD 800 high-end fejhallgató erősítőt, és a DAC nélküli, teljesen analóg HDVA 600-ast. A HD 800 tulajok érthetően tűkön ülve várják e két elektronikát, hiszen a Sennheiser hosszú ideje nem tervezett saját erősítőt. Elismertségük jól mutatja, hogy napjaink fejhallgatós felhasználói mennyire igénylik a felső szegmens meglétét. A Sennheiser szerint olyan vasat sikerült megálmodniuk, mely a legjobb párost alkotja csúcsmodelljeikkel. Gyors belehallgatásunk arra elég volt, hogy szájtátva távozzunk az üvegkalitkából. Ősszel kiderítjük, valóban sikerült-e a Sennheisernek tökéleteset alkotnia? Egyszer-kétszer már megtették...

www.sennheiser.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.