Onkyo és TEAC IFA 2012

2012. szeptember 3., hétfő, 11:55

IFA IFA 2012 kiállítás Onkyo TEAC házimozi hifi erősítő SL-D920 RBX-500 TX-NR5010 LS3100

Bizalomgerjesztő a stand szélére kiállított plexikamra. Belsejében iszonyatos méretű trafóval büszkélkedő, csúcskategóriás Onkyo házimozi erősítő látható, alkotóelemeire bontva. A japán gyártó továbbra is hű maradt önmagához, viszont bemutatott egy-két új terméket, melyek leginkább a modern vásárlói igényeket tükrözik. Mi több, érdekes dolgok történnek a TEAC háza táján...

Eltekintve a hangfalóriásokkal összekötött, konvencionális házimozi rádióerősítő készülékektől, a kis helyigény és fogyasztás jegyében is születtek újdonságok. Ilyen kísérlet az LS3100 2.1 mikro-házimozi rendszer. A szett fejegysége egy zsebkönyv nagyságú, digitális erősítő, koaxiális és optikai S/PDIF bemenetekkel. Aprócska termináljaira köthető a szettben érkező, modern és picurka hangfalpár. Utóbbiak érdekessége, hogy a melléjük csomagolt konzol egyszerre használható talpként, illetve falra rögzítéshez. A filmnézéshez létszükségletű basszusokat vezeték nélküli mélysugárzó közvetíti, természetesen a komplett elektronika D-osztályú kapcsolásra épül.

Szintén digitális erősítő serénykedik a hathangszórós, csonka kúp alakú RBX-500 iLunar készülékében. A kis alapterülettel megelégedő, iPod/iPhone dokkoló hangrendszer hátuljára még ráfért USB töltő és AUX Jack bemenet. Akkumulátor számára sajnos már nem jutott hely a gyomrában, különben utazós hangrendszerként is megállná helyét.

További érdekesség a TEAC és Onkyo márkanevek egybeolvadása. A közelmúltban lábadozó TEAC úgy tűnik, új erőre kapott az Onkyo szárnyai alatt, talán látványosabban a kelleténél. Az idei TEAC házimozi erősítők kísértetiesen Onkyo-ra hasonlító külsőt kaptak, forrásválasztó gombjaiktól eltekintve még a távvezérlőik is csak a márkajelzésben különböznek.

A régóta futó, SL-D900-as retró külsejű rádiók továbbra is piacon maradnak. A többek közt tűzpiros színben kapható SL-D920 jó eséllyel megdobogtatja a retró fanatikusok szívét. Szubjektív, ki mennyire tolerálja a játékszer-kinézetű távvezérlőiket, de a lényegen ez mit sem változtat. Elkülönített helyen, fekete ponyvák mögött japán úriemberek sutyorogtak, sajnos ebbe a szektorba nem léphettünk be, holott a sötét falak mögött új Onkyo prototípusok kerültek bemutatásra.

www.aida-audio.hu

www.eu.onkyo.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.