IFA 2011 - Canton

2011. szeptember 15., csütörtök, 20:55

IFA2011 kiállítás Canton

Cantonék standja berendezettségben hozta azt a különös, steril hangulatot, mely a német gyártó hangsugárzó kínálatát jellemzi. A falak mentén katonásan felsorakozó termékek minimál stílusú külseje, a fémesen megcsillanó membránok és a szögletes formák akarva-akaratlanul is szemet szúrtak minden arra járónak.

Ha nem is tömkelegével, de a nívós példányok némelyikéből sikerül csemegézni: efféle finomságnak számított például az orbitális méretekkel rendelkező Canton Reference modell, melynek sajátos formalitása és alumínium membránkészlete mindenképpen tekintélyt parancsol. A legnagyobb referencia modell könnyűfém közép-és kerámia magassugárzó készlete D?Appolito elrendezésben csilingelt, a mély-membrán készlethez érve kiterebélyesedett a hangfal kabinetje, hogy legyen hely a jókora basszus-tányéroknak is.

Nem kevésbé domináltak a Canton Vento család tagjai, ezeknek burkolata szintén laminált fából készült. A vörös cseresznye és zongoralakk-hatású fekete változatok mellett láthattuk az elmúlt években egyre divatosabb, lakk-fehér felületű verziókat is. A duplaszintes talpazattal felszerelt padlón álló darabok mellett a polcméretű dobozokhoz is készítettek saját állványokat.

Házimozi kategóriában sem röstelkedett a gyártó ? a hangállomásként üzemelő, lapos, szépen polírozott felületű fekete dobozkákról legkevésbé gondoltuk volna, hogy önmagukban képesek térhangzást kelteni. A távirányítóval kezelhető ?Virtual Surround System? sorozat legkisebb, DM 8-as tagja kompakt méretei mellett 100 W-os belső erősítővel büszkélkedhet, 12 kg-ot nyom és 40 Hertztől szólal meg. A nagyobbnak számító DM 70 és 90.2 modellek kistestvérük teljesítményének akár többszörösét is képesek produkálni. A túlságosan nagy tér és zaj miatt nem sikerült kipróbálni ezek effektív tudását, de mindenképpen kíváncsiak leszünk (mivel kis hazánkban is képviselik a Canton termékeket), hogy mennyire effektív a manapság egyre jobban elterjedő ?egydobozos? házimozi rendszer német koncepciója.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.