Muse WON’T STAND DOWN beharangozó dal az új albumról

2022. január 9., vasárnap, 09:15

zene lemez koncert zeneajánló lemezjánló

A teignmouthi űrrockerek izgalomba hozták a rajongókat a karácsonyi időszakban, amikor Matt Bellamy frontember kiszivárogtatta a dal egy részét az Instagramon élőben, miközben a hard rockra hajló WON’T STAND DOWN-t játssza az autóhifijén. A trió most elárulta, hogy csütörtökön, január 13-án jelenik meg a 2018-as Simulation Theor'-t követő album első ízelítője.

A dal streaming szolgáltatásokra való előzetes mentésére szolgáló link mellett a brit trió megosztotta sötét és baljóslatú grafikáját is, amely egy papszerű csuklyás és maszkos alakot ábrázol az árnyékban.

Muse WONT STAND DOWNMuse WONT STAND DOWNMuse WONT STAND DOWNMuse liveMuse live

Tavaly a Muse kiadta a második, Origin Of Symmetry című lemezének remixelt 20. évfordulós változatát, és Bellamy is megosztotta a Cryosleep című szólófelvételt a Record Store Day alkalmából. 2020 májusában Bellamy arról beszélt, hogy mi következik a Muse számára a "szimulációs elmélet" után. "Tetszik az ötlet, hogy teljesen újraindítjuk az egészet és visszatérünk oda, ahonnan jöttünk. Így visszaköltöztünk szülővárosunkba (Teignmouth, Devon). Valószínűleg jövőre stúdióba vonulunk, hogy valami új albumot készítsünk, majd az utazási korlátozásoktól függően turnézni kezdünk."

Muse WONT STAND DOWN

"Számunkra a 2020-as év olyan volt, amikor elgondolkodhattunk, hiszen nem dolgoztunk, és nem turnéztunk. A Muse még soha nem csinált ilyet az alatt a 20 páratlan év alatt, ami a töretlen pályafutásukat jelentette."

Októberben többet árult el a banda következő lemezének előrehaladásáról. "Akkor kezdtem írni, amikor a tüntetések és a káosz elkezdődött" - magyarázta, utalva a Black Lives Matter 2020 nyarán világszerte zajló tiltakozásaira.

"Furcsa dolog ezt kimondani, de illik ahhoz a zenéhez, amit írok. Ez egy kicsit az élen tart." A Muse következő albumának részleteit, beleértve a megjelenési dátumot és a számlistát, még nem erősítették meg, a banda azonban jövőre visszatér a fesztiválokra, és olyan helyek vannak lefoglalva, mint az Isle Of Wight Festival és a berlini Tempelhof Sounds, de mindenképpen meg kell említenünk a magyarországi Volt fesztivált is.

Muse live

Amellett, hogy kiadta saját egyedi Manson gitárjainak új sorozatát, Bellamy nemrég azt is elárulta, hogy megvásárolta azt a gitárt, amellyel Jeff Buckley a Grace című klasszikus albumán játszott, és a következő Muse lemezen ezt Ő is elő szeretné adni.

Az biztos, hogy a stadionrockerek amellett, hogy mindig hoztak egy nagyon megbízható és izgalmas színvonalat, a meglepetésekből sem fogytak ki. Hysteria című daluk világsláger volt, a koncertek kötelező műsorszáma a mai napig, de még a hölgyek és tinik szívébe is sikerült belopniuk magukat, amikor a Twilight sorozat egyik epizódjában szólalt meg a szerzeményük. Bár Bellamy azt sem tudta, hogy mi ez a film, és nem is igazán nyerte el a tetszését, de rábólintott. Igaza volt, rosszat nem tett a hírnevüknek.

Muse WONT STAND DOWN

Az új dal, aminek teljes változatára már egy hetet sem kell várnunk már így is izgalmat nyújt, így nem lenne meglepetés, ha egy újabb, igazi, ütős Muse album látna napvilágot idén, a koncertjükben pedig most sem fogunk csalódni, hiszen egy Muse koncertben egyszerűen nem lehet!

muse.mu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.