Megadeth The Sick, The Dying and the Dead - készülőben az új album!

2021. szeptember 19., vasárnap, 15:20

lemez ajánló lemezajánló zeneajánló

A Megadeth háza táján mindig történik valami, de szerencsére most a hangsúly az új albumon van, ami a 2016-os Dystopiát követő első anyag, ám így a rajongókat eléggé megváratták. Persze nem ok nélkül tették mindezt!

MegadethMegadethMegadeth

A jelenlegi munkacím The Sick, The Dying And The Dead, mondta Dave Mustaine egy Rock 'N' Roll Fantasy Camp Masterclass adás alkalmával még az év elején, de az album címe a jelen állás szerint így is marad. "Ez persze még változhat, vannak más ötletek is, és általában négyszer-ötször megváltoztatom a címeket, mielőtt lehorgonyoznék a végleges mellett." - tette hozzá "Megadave", tehát még semmi sem biztos

Ígérete szerint nagyon erős anyagot sikerült készíteniük. "Szerintem talán a négy legjobb albumunk egyike lesz ez az új, ott van a Countdown, a Rust In Peace és talán a Peace Sells mellett, és talán még a Dystopiát is említeném. Nálam legalábbis így néz ki most a saját kedvencek ötös listája. De őszintén szólva, elég béna, amikor egy zenekarnak kijön egy új albuma, és egyből azt állítják, hogy ez az eddigi legjobb, mert hát ne kerteljünk, mindannyian ezt csináljuk. Kijön egy új album, és közöljük: ez a kedvencünk mind közül. Szóval, ez egy jó album, de még nem tudom pontosan érzékeltetni, milyen. Mindenesetre nagyon régóta ez az első anyagunk, ahol annyira összetettek a gitár- és basszustémák, hogy az egyes részek között szünetet kellett tartanunk a felvételek során."

Megadeth

Nos, eddig csupán egy kétperces ízelítő érkezett a bandától, de abból valóban az derül ki, hogy a szög ismét kilazult náluk, és azt megint jól be kell verni! Egy klassz képet is posztoltak a napokban a stúdióba menet, ami kicsit hasonlít a The Beatles klasszikus lemezborítójára, az Abbey Road-ra. Az biztos, hogy Dave Mustaine sosem fogyott ki a lendületből, de mindezek mellett új erőre is kapott. Sosem volt egy visszafogott zenész, ami minden interjújában visszaköszön, továbbá allűrjei sem mindennaposak, de negyvenéves múlttal ez benne van a pakliban.

Öt évvel korábban a hazai bulijuk azért maradt el, mert a szintén - rajta kívül tulajdonképpen egyetlen - törzstagnak tekinthető Dave Ellefson lábfejében eltört egy csont. Nemrég történt szexuális jellegű botránya miatt a basszusgitáros már nincs a zenekarban, hiszen ez Mustaine szerint nem fér bele a Megadeth gépezetébe. Ő maga időközben legyőzte a torokrákot, ami a hangjában szerencsére nem okozott kárt. Ha viccelődni szeretnénk, akkor írhatnánk azt, hogy nem is tudott volna nagyon, de a "fröcsögő" előadása hozzátartozik a Megadeth stílusához. Érdemes róla még tudni azt is, hogy tavasszal, a Gibson céggel közösen, a neve által fémjelzett gitár jelent meg a piacon, a stúdióban inspirációként Clint Eastwood westernkorszakbéli képe lóg a falon, továbbá számos harcművészetben képzett, lila és fekete övekkel is rendelkezik, ráadásul a legutóbbit idén, 59 évesen szerezte meg. Korábban számos utcai verekedésbe is keveredett tudása miatt, egy sérülése miatt átmenetileg fel is oszlatta a zenekarát, de úgy látszik, hogy mára megszelídült, legalábbis önmagához képest. Mindezek tudatában csoda, hogy ütős anyagot ígér nekünk? A feszültséget valahol le kell vezetni, és ha mindezt a zenében teszi a csapatával, akkor mi ezzel csak jól járhatunk!

Megadeth

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.