Még okosabb lett a JBL Synthesis csúcs processzora

2017. szeptember 8., péntek, 06:05

JBL Synthesis audio házimozi processzor high end házimozi processzor JBL házimozi JBL Synthesis JBL házimozi processzor high end házimozi

A JBL Synthesis SDP-75 az ipari és otthoni kategóriák határait összemosva megtestesíti mindazt, ami ma egy házimozi processzor készülékben lehetséges. Ki fogadná el otthonra?

JBL Synthesis SDP-75JBL Synthesis SDP-75JBL Synthesis SDP-75

Akár több tucat férőhelyes mozitermekhez is elegendő hangcsatornát képes kezelni a JBL Synthesis zászlóshajó processzora. Az SDP-75 Trinnov alapokon nyugszik, szívét/lelkét számítógéppel egybeépített szobaakusztika korrekció és többsávos processzor képezi. A HARMAN cégcsoport (amely égisze alatt többek közt az ugyancsak prémium kategóriás Mark Levinson, Revel és Lexicon nevek is futnak) legfrissebb közleménye alapján új szolgáltatásokkal bővült az SDP-75, hogy biztosítsa a csúcskategóriás rendszert építők számára elérhető legjobb színvonalat.

Az új extrák közt említendő a Trinnov Optimizer engine megléte, amely egy új fejlesztésű szobaakusztika korrekciós célgörbével (ehhez, mint referencia értékhez igazítja a processzor az összes hangsugárzó teljes frekvenciasáv szerinti hangnyomásszintjét) segít még jobb teljesítményt nyújtani. Kiegészítésként a JBL bejelentette, hogy a közeljövőben érkezni fog a kalibrációhoz hozzárendelhető, süketszobai hangsugárzó EQ adatbázis is. Így még jobb mélysugárzó integrációt tudtak megvalósítani, ami mélyebb és feszesebb basszusokhoz valamint egyenletesebb felső frekvenciák létrejöttéhez vezet.

A JBL ARCOS szobaakusztika korrekciós rendszere - amely korábban a gyártó külön megvásárolható SDEC készülékeibe volt beépítve - régóta a szobai EQ rendszerek legjobbjai közt volt nyilvántartva. A Trinnov és a JBL együttműködésének eredménye a Trinnov Optimizer, amely azért került adoptálásra, hogy JBL Synthesis és Revel hangsugárzókhoz szolgáló finombeállításokkal bővüljön az SDP-75. Ez a fejlesztés rugalmasabbá teszi a készüléket EQ beállítások és hangsugárzó konfigurációk terén anélkül, hogy külön A/D és D/A konvertereket kellene a készülékláncba fűzni.

JBL Synthesis SDP-75

A Dolby Atmos, DTS:X és Auro3D hang kodekeket egyaránt támogató eszköz, legfeljebb 32 csatornás kiszerelésben vásárolható meg, melyen kívül 16 és 24 csatornás konfigurációkban is rendelhető. Újdonságként említhető a továbbfejlesztett HDMI 2.0b lapka is, amely összesen 7 db 4K képes, HCDP2.2 kompatibilis, Dolby Vision megjelenítésre alkalmas bemenetet és 2 kimenetet tartalmaz.

A JBL Synthesis high end házimozi konfigurációinak további képességeivel, áraival kapcsolatban a Házimozi Stúdióban lehet érdeklődni, ahol e rendszerek természetesen kipróbálhatók és megvásárolhatók.

www.hazimozistudio.hu

jblsynthesis.com

JBL Synthesis SDP-75

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.