Marantz házimozi készülékek érkezőben

2017. szeptember 28., csütörtök, 06:05

Marantz audio házimozi erősítő processzor Marantz házimozi Marantz erősítő házimozi erősítő házimozi processzor Dolby Atmos Dolby Atmos házimozi Marantz házimozi erősítő Marantz házimozi prcesszor

A Marantz aktuális termékpaletta frissítése ezúttal két modellt érint, így üdvözölhetjük az SR7012 házimozi erősítőt és AV7704 processzort.

A Marantz legújabb házimozi elektronikái magukba foglalják az olyan aktuális hangformátumokat, mint a Dolby Atmos és DTS:X valamint a még kevésbé elterjedt Auro-3D. Emellett természetesen az UHD (4K) támogatottság sem hiányozhat, továbbá mivel komoly multiroom építési lehetőségek kerültek a vetélytársak étlapjaira, kapóra jött a Denon fejlesztésű HEOS alkalmazás. Így elméletileg bármilyen, akár Denon gyártmányú HEOS komponenssel együtt, applikáció alapon vezérelhető, multiroom rendszerbe fűzhető az SR7012 és az AV7704 is.

Marantz SR7012 házimozi erősítő HEOS modul

9 x 200 wattos erősítőkészlet lapul a házimozi erősítő gyomrában, amelyre 5.2.4 vagy 9.2.2 csatornás hangfal konfigurációt csatlakoztathatunk. Lehetőség nyílik 7.2.4 csatornás meghajtásra is, de csak akkor, ha kiegészítő végerősítőt illesztünk az SR7012 kimeneteire.

Marantz SR7012 házimozi erősítő hátlap

Ami a képi oldalt illeti, temérdek (összesen 8 db) HDMI bemenet, 4:4:4 profilkezelés, HDR valamint Dolby Vision támogatás színesíti szó szerint a lehetőségek tárházát. A HDMI kimenetek közt már ún. Enhanced Audio Return Channel (eARC) is található, amely a gyártó leírása szerint a jövőben érkező, 3D-s televíziós hangsávok megszólaltatását segíti (más kérdés, hogy ennek Magyarországon történő elterjedésére még várhatunk egy darabig).

Marantz AV7704 házimozi processzor DSP

Az AV7704 lényegében mindazon extrákat magába foglalja, mint az SR7012, azzal az eltéréssel, hogy végerősítő modult nem tartalmaz, így a külön hozzáilleszthető végerősítőkkel elméletileg (és ahogy korábbi tesztjeinkből sejthetjük, gyakorlatilag is) még jobb hangminőséget érhetünk el, némi felárért természetesen. 11.2 csatornányi hangfalszett vezérlésére képes az eszköz, melyre RCA és XLR kimenetek egyaránt kerültek.

Marantz AV7704 házimozi processzor hátlap

Intelligens otthont építőknek érdemes tudni, hogy a mai sztenderdekhez méltó módon mindkét eszközt felszerelték RS-232 és IP alapú vezérlési lehetőséggel valamint Crestron Connected kompatibilitással.

Marantz AV7704 házimozi processzor HDAM

A Marantz SR7012 és AV7704 házimozi erősítő ill. processzor készülékek várhatóan 2017 októberének közepén kerülnek a szaküzletek polcaira, pontos fogyasztói árukról egyelőre nincs információnk.

hu.horn.eu

Marantz SR7012 házimozi erősítő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.