McIntosh MC257 házimozi végfok

2019. szeptember 30., hétfő, 10:00

Mcintosh audio házimozi erősítő házimozi erősítő McIntosh házimozi házimozi erősítő házimozi végfok házimozi végerősítő McIntosh házimozi erősítő

Binghamtonban, szeptember 25-én a McIntosh bemutatta MC257 elnevezésű 7-csatornás házimozi végfokját, ami a MC207 utódja, és az erőt és a minőséget egyesítik benne.

McIntosh MC257 házimozi végfokMcIntosh MC257 házimozi végfokMcIntosh MC257 házimozi végfokMcIntosh MC257 házimozi végfokMcIntosh MC257 házimozi végfokMcIntosh MC257 házimozi végfok hátlapMcIntosh MC257 házimozi végfok hátlapMcIntosh MC257 házimozi végfok

Az MC257-et kiemeli a McIntosh új, TripleView teljesítménymérője, amely függetlenül jelzi az erősítő három elülső csatornájának valós idejű teljesítményét. A könnyen olvasható, 15 col (38 cm) széles TripleView a McIntosh korábbi generációs, 7-csatornás házimozi végfokjában található egyedi mérőeszköz korszerűsített változata. Bár teljesen új kialakítású, mindhárom mutatója ugyanolyan mozgással rendelkezik, mint a McIntosh számlálók, és ugyanolyan magas szintű, mint bármelyik mérő. A TripleView a cég egyik védjegye és nagyon látványos is, ám kikapcsolható, hogy ne terelje el a figyelmünket a zenéről vagy moziról.

McIntosh MC257 házimozi végfok

Az új TripleView mellett az MC257 számos más frissítést is tartalmaz. Ha csak a front és center csatornát használjuk, a leadott teljesítmény 25 %-kal nő, csatornánkénti 200 W-ról 250 W-ra. Mind a 7 csatorna használatakor mindegyik egységesen 200 wattot fog leadni. Függetlenül attól, hogy hány csatornát használunk, a 200 vagy 250 watt a 4 vagy 8 ohmos hangszórókhoz a McIntosh Dynamic Power Manager (DPM) technológián keresztül jut el. A szűrőkapacitás 20 %-kal nőtt, ami 94 %-os növekedést eredményezett, így a dinamika 1,7 dB-ről 3,3 dB-re emelkedett, és javítva az alacsony frekvenciájú teljesítményt.

McIntosh MC257 házimozi végfok hátlap

Újdonság az MC257-ben az öt McIntosh Monogrammed Heatsinks is, ami fejlett, nagyteljesítményű kimeneti tranzisztorokhoz van csatlakoztatva az erősítő hatékony és csendes hűtéséhez. Ennek eredményeként nincs szükség zajos hűtőventilátorokra, amelyek zavaróan hathatnak, a csendes, speciálisan tekercselt toroid leválasztó transzformátor szintén segít ezt minimalizálni.

McIntosh MC257 házimozi végfok

A hangszóró csatlakozókat is frissítette a cég, hozzáadásra került a McIntosh energiagazdálkodási rendszere, amely egy meghatározott idő elteltével kikapcsolja az erősítőt, amikor nem észlelnek bemeneti jelet. Végül, az előlapot közvetlen LED háttérvilágítással látták el a jobb színpontosság és tartósság érdekében.

Az MC257 olyan McIntosh technológiákkal rendelkezik, mint például a Power Guard, ami megakadályozza a túlhajtás által okozott lehetséges hangszórókárokat.

McIntosh MC257 házimozi végfok

A Sentry Monitor technológia véd a rövidzárlattól azáltal, hogy kikapcsolja a kimeneti fokozatot, ha az áram meghaladja a biztonságos üzemi szintet (automatikusan visszaáll, amikor az üzemi körülmények normalizálódnak).

Az MC257 sokféle módon használható: önmagában képes táplálni egy 7-csatornás házimozit, párosítható akár a McIntosh MI128 nyolccsatornás vagy az MI254 négycsatornás digitális erősítőjével, de a mozi mellett egy másik szobában nívós sztereó rendszert is képes meghajtani.

McIntosh MC257 házimozi végfok

Az MC257 a cégtől megszokottan most is egy polírozott rozsdamentes acél alvázon ül, és a klasszikus McIntosh kialakítású fekete üveg elülső panelt láthatjuk ismét a TripleView mérővel, megvilágított logóval, vezérlőgombokkal és alumínium tárcsákkal.

A McIntosh MC257 várhatóan októberben kerül a viszonteladók polcaira, az ára 12 000 euróról indul.

audiophile-szalon.hu

mcintoshlabs.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.