ISE 2013 - DALI

2013. február 5., kedd, 12:15

ISE ISE 2013 DALI hangfal KUBIK FREE FAZON FAZON MICRO hangrendszer hifi házimozi kiállítás beszámoló

A DALI egyike napjaink legnépszerűbb skandináv hangfalgyártóinak, és eddig úgy tűnt, hogy több évtized után is hűek maradnak önmagukhoz. Idén viszont valamelyest szakítottak a hagyományokkal, új termékeik nem csak a saját elvárásaikat, sokkal inkább a modern felhasználói igényeket igyekeznek kielégíteni. Kérdés, hogy az új modellek mennyire tükrözik a dán cégtől megszokott teljesítményt? Az viszont kétségtelen, hogy a DALI FAZON MIKRO és DALI KUBIK FREE hangfalak csinos külsőt kaptak.

A két évvel ezelőtt megjelent FAZON típus új próbálkozás volt a DALI részéről, új formákkal és új anyagból: kabinetje nem fából, műanyagból vagy MDF-ből, hanem alumíniumból készült, kecses alakját tűzpiros színnel tették még feltűnőbbé. Ráadásul a kompakt mérethez megdöbbentően testes, részletgazdag, dinamikus hangzás párosult. Az idei ISE kiállításon lerántották a leplet a FAZON MIKRO típusról, mely az előbb említett hangsugárzó kistestvérének is elkönyvelhető. Kabinetje szintén alumíniumból készült, kialakítása zárt, kétutas, és alig nagyobb egy zsebkönyvnél, emiatt könnyű elhelyezni, tehetjük opcionális állványra, felakaszthatjuk falra, és könyvespolcon is jól mutat. A FAZON MIKRO védőrácsát eltávolítva, némi bizakodásra ad okot a 20 mm-es lágy dóm magassugárzó és a farostból préselt mélyközép membrán, utóbbi a jellegzetes DALI-bordó színben pompázik. A DALI FAZON MIKRO magasfényű fekete és magasfényű fehér színekben kerül piacra, a mellékelt képeken látható egyéb színváltozatokat egyelőre nem szánják értékesítésre.

ISE 2013 DALI FAZON MIKRO hangfal

ISE 2013 DALI KUBIK FREE hangfalA FAZON-nál még nagyobb meglepetésnek számított a KUBIK FREE. Nem csak külsőleg más, mint az eddigi DALI hangfalak, hanem működésében is. Ez a cég első aktív hangsugárzója,  egész pontosan egy 100 watt teljesítményű, digitális erősítőt rejt a színes vászonnal bevont doboz. A rendszer beüzemelése rém egyszerű: csatlakoztatjuk az elektromos aljzathoz, rákötjük hangforrásunkat és máris szól a zene. Persze ez még nem minden, a KUBIK FREE számos extrát rejteget: példának okáért, beépített AptX-kompatibilis Bluetooth 3.0 vevőegysége, vezeték nélkül fogadja a hanganyagokat mobileszközről vagy számítógépről. Vezetékes jelkapcsolathoz egy USB-port lesz segítségünkre, ami főleg PC vagy iPod eszközökről való zenelejátszásnál előnyös. Ekkor ugyanis nem a forráseszköz, hanem a KUBIK FREE  digitális/analóg konvertere végzi a munka nagy részét. Persze a jó öreg CD-lejátszónkat és televíziónkat is ráköthetjük a kiegészítő sztereó RCA aljzatra, a forrásokat és a hangerőt pedig egy alaptartozék, tanítható távvezérlővel szabályozhatjuk.

Ezek mind jól csengő szolgáltatások, nekünk mégis más miatt bizonyult érdekesnek a KUBIK FREE: első alkalommal elég, ha csak egy darabot szerzünk belőle. A termék önmagában, monó hangfalként működik, aztán ha később úgy tartja kedvünk, kibővíthetjük mélysugárzóval (SUB-kimenet is található rajta), vagy egy plusz hangfallal, így elérve a sztereó 2.0 vagy 2.1 konstrukciót. A KUBIK FREE fekete, fehér és piros színekben lesz kapható, egyéb színek a MIKRO-hoz hasonlóan csak béta-fázisban állnak.

ISE 2013 DALI KUBIK FREE hangfal

A DALI gondoskodott róla, hogy emlékezetessé tegye az idei ISE kiállítást: kapuzárás után egy belvárosi partira hívtak bennünket, ahol az ízletes ételek és italok mellett más finomságról is lerántották a leplet. Bizony, bizony, a DALI egy különleges termékkel ünnepli fennállását ? erről az újdonságról azonban egyelőre tilos írnunk. Hamarosan kiderül!

www.dali-speakers.hu

hu.horn.eu

DALI KUBIK FREE

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.