ISE 2012 - Monitor Audio

2012. február 2., csütörtök, 19:50

Monitor Audio Shadow hangfal hangsugárzó

Monitor Audio-ék standján rend és tisztaság uralkodik, csend annál kevésbé. Normál, fadobozos hangsugárzókat is látni, de a lényeg ezúttal a falra, vagy éppen a falba került. Néhány olyan tradicionális szépséget is kiállítottak, mint a Gold GX széria tagjai, és egy igen penge új termékcsaládot is sikerült megálmodni...

Az új széria Shadow névre hallgat. Nem kell semmi rémisztőre gondolni, a szóban forgó választék olyan hangsugárzókat takar, melyeknek mélységét sikerült az általuk közvetített hanghoz képest hihetetlenül vékonyra kialakítani. Szóval ha például a legnagyobb modellt, az S60-ast nézzük, 80x150-es előlapja mögé mindössze 40 mm-es mélység társul úgy, hogy eközben 120 wattos terhelhetőséggel bír! A Monitor Audio Shadow modellek kabinetje tömör alumíniumból készült, membránkészletük mögött egy speciális kialakítású tekercs és mágnes lapul, így sikerült ennyire lekarcsúsítani a terméket. A tömeg ellenére megkíséreltünk zenét hallgatni a Shadow modelleken, mélyládával (ami feltétlen indokolt, ha mozizni szeretnénk, mert a Shadow szatelitek mindössze 80 Hz-es basszusokat adnak) kiegészítve nagyon jó hangot produkáltak.

Nem csak az ultravékonyságra vágyók ámulhattak a Monitor Audio falai közt; talán az imént említett újdonságuknál még érdekesebbnek számít Sound Frame néven futó sorozatuk ? úgy tűnik a brit hangfalgyártók rendszerint kitalálnak valami bravúros dizájnvilágot. A Frame szó keretet jelent, adott esetben jól gondolták a kategória megnevezését ? a széria tulajdonképpen csúcsminőségű falba építhető hangsugárzókból áll, csak a szokásostól csinosabb előlapi grillel. Ezek a modellek lakkozott felületű, kiváló anyagú kerettel rendelkeznek, a hangsugárzó előtti védőszövet pedig textilből készült. A gyártónak e ponton meglódult a fantáziája, pontosabban ránk bízta a választást ? mit szeretnénk látni a hangsugárzónk grilljén, vagy milyen színeket szeretnénk? 8-féle szín közül választhatjuk ki a számunkra szimpatikusat, de a Monitor Audio ?grill galériában? kedvünkre válogathatunk különféle minták közül, akármelyiket legyártják hangfalunk előlapjára ? kicsit olyan ez, mint a pólónyomtatás, apropó ? ha küldünk saját képfájlt, az egyéni nyomásokat intéző személy jóváhagyása után akár saját képpel is elkészítik a védőlapot.

www.acousticcenter.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.