ISE 2012 - Casio

2012. február 2., csütörtök, 18:20

Casio projektor LED lézer ISE 2012 kiállítás beszámoló

A Casio kisebb komplexumot épített ki magának, az interaktív vetítő rendszereknél állva egy elragadóan bájos hölgy köszönt ránk, felajánlva, hogy próbáljuk ki a márka vezeték nélküli pointer eszközét az egyik projektorral. Ezt követően egy úriember végigkísért bennünket a standon, bemutatva féltucat hagyományos és közel sem hagyományos megoldást.

A meghízott töltőtollat imitáló pointer eszköz belsejébe kamerát építettek, rádiófrekvenciás jelet küld a projektornak. Volt lehetőségünk kipróbálni; körülbelül másfél méteres távolságról már egész pontosan érzékelte kezünk mozgását az aprócska eszköz, akár 5-10 méter távolságból is gond nélkül reagált a rendszer, de ekkor már képtelenség volt bármit is ?felrajzolni? a vetítővászonra. Úgy tűnik, a Casio is lépést tart a konkurenciával, előtérbe helyezve a környezettudatosságot és hosszú élettartamot ? ennek jegyében vehettük szemügyre legújabb, hibrid LED-és lézer technológiára épülő projektor készülékeiket. Az új modelleknek 20 000 órás lámpaélettartamot jósol a gyártó, ami önmagában korrekt adat, ráadásul a Green Slim széria szemtelenül vékonyra, hordozhatóra sikerült. Azonban ne feledjük, e típusok kifejezetten oktatási és prezentációs célra készültek (és nem házimozizásra), tehát szín- és kontraszt világuk nem kiemelkedő, de viszonylag magas környezeti fény mellett is jó olvashatóságot nyújtanak.

A hagyományos elven működő termékek mellett láthattunk ultra-rövid gyújtótávolságú példányokat is, ezek szinte közvetlenül a vászon fölé helyezve is könnyedén produkáltak akár másfél méteres képátlót. További érdekességnek számított a standon kiállított, üvegre vetítő projektor (HoloPro) és a Mediascreen Monkeybook, mely nem a Casio neve alatt futó termék, viszont a gyártó biztosította hozzá a vetítő elektronikát. A Monkeybook különlegessége, ami a képen is látszik, olyan, mint ha egy jól megvilágított könyvet néznénk, de valójában egy interaktív, nyitott könyvet imitáló plexittestről van szó. A termék talpazatába épített projektor vetíti a könyv ?lapjait?, annak érintésérzékeny felületét használva pedig szimuláltan lapozgathatunk különféle (akár mozgókép jellegű) tartalmak között.

www.dnn.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.