Ilyen egy skandináv csúcs-DAC

2016. február 17., szerda, 14:05

Hegel audio hifi DAC DA konverter Hegel hifi Hegel DAC high end high end DAC

A HEGEL HD30 a high end hifi eszközökre specializálódott manufaktúra legújabb alkotása, kimondottan maximalista audiofilek számára.

Hegel HD30 high end DACHegel HD30 high end DACHegel HD30 high end DACHegel HD30 high end DAC hátlapHegel HD30 high end DACHegel HD30 high end DAC belsőHegel HD30 high end DAC belsőHegel HD30 high end DAC belső

Ma, mikor már pendrive méretű DA konverterekkel is találkozunk, nehéz egy adott eszközt a papíron közölt, többszáz kilohertzes mintavételezés és sokbites mélység alapján rangsorolni. Rutinos fülű felhasználók számára persze evidens a tízezres/százezres/milliós eszközök közti különbség, mindazonáltal még minket, szakértőket is hümmögésre, szemöldök vonogatásra késztet a kb. másfél millió Ft értékű HD30 DAC.

Hegel HD30 high end DAC belső

A HD30 a cég elmondása alapján a legjobb sztereó digitális analóg jelátalakító, amit eddig készítettek. Bizakodó kijelentésük és a nemzetközi visszajelzések alapján pedig jó eséllyel az egyik legjobb, ami a Földön jelenleg létezik.

Hegel HD30 high end DAC belső

A rendkívüliségre való törekvés megkövetelte, hogy teljesen a nulláról tervezzék meg a HD30 áramkörét, és hogy az elérhető legpontosabb műszerekkel finomhangoljak az időzítő kristályokat, valamint a tápcsatornák feszültségét. A mester óramű teljesen saját fejlesztés, a tápegység és az árnyékolás ugyancsak meghaladta a HEGEL korábbi termékeiben alkalmazott megoldásokat. Az eredmény egy olyan hifi eszköz lett, mely -150 dB zajszinttel képes üzemelni 0,0005 % (!) torzítás mellett. A fix jelszintű RCA és XLR kimenetekkel felvértezett készülék tudását, korszerű csatlakozási lehetőségek segítenek kiaknázni, így a "szokásos" koaxiális és optikai (ebből 3 db) bemenetek mellett PC-USB, AES/EBU és BNC aljzatokat is kapunk, kiegészítve egy Ethernet porttal. Utóbbi hozzáférést enged a beépített AirPlay klienshez, így akár a mobiltelefonunkról is high end hangélményt kaphatunk.

Hegel HD30 high end DAC hátlap

A HEGEL HD30 DAC megvásárolható az Audio Centrum budapesti bemutatótermében, ahol természetesen a norvég cég többi készüléke is megtekinthető, kipróbálható.

www.audiocentrum.hu

www.hegel.com

Hegel HD30 high end DAC

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.