IFA 2011 - Sonos

Ha kábel nincs, jó a Sonos is

2011. szeptember 14., szerda, 17:25

IFA2011 kiállítás Sonos multiroom Play3 Play5 audio hifi

Csupa olyan megoldást lehetett látni és hallani a vezetéket nélkülöző, multiroom megoldásokra szakosodott Sonos standján, melyek óhatatlanul felpezsdítették a zenekedvelők fantáziáját. Történtek a szó értelmében apróbb újítások, és változatlanul öröm volt megtapasztalni, hogy a rendszer működése továbbra is rendkívül egyszerű, ugyanakkor jópofa.

Akik még nem ismerik az egyébiránt kis hazánkban is elérhető márkát, a Multiroom szóból leszűrhetik az amerikai cég alapvető tevékenységét. Lényegében a több helyiségre felosztható zenelejátszásnál sem többet, sem kevesebbet nem mutattak, de azt bizony hibátlan körítéssel. Jó néhány többszobás hangrendszer olykor kellemetlen velejárója a kábelek megfelelő elvezetése. A Sonos gyökerében fojtotta el a gondot: ?hiszen nem kell nekünk kábel, hogy az egész házban szólhasson zene, amit csak szeretnénk!?

A helyiségekbe telepítendő, már korábban is ismert Zoneplayer 90 (vezeték nélküli jel adó-vevő egység) és Zoneplayer 120 (a ZP90 funkciói mellett ő beépített digitális erősítővel is rendelkezik) készülékeken kívül kipróbálhattuk a nemes egyszerűséggel Dock névre keresztelt dokkoló állomást is, melynek segítségével bármelyik rendszerbe kötött Zónalejátszóra továbbíthatjuk az iPod vagy iPhone készülékünkön tárolt muzsikákat.

Meglepően jó hangminőségben szólalt meg az 5 hangszórót tartalmazó Sonos Play:5 (korábban S5 néven futó) terméke, mely idén kapott egy új kistestvért, a Play:3 egységet. Ezen készülékeket olyan felhasználók számára ajánlotta a gyártó, akik nem akarnak külön hangrendszer telepítésével bajlódni ? külön előnye a kis hangdobozoknak, hogy adott esetben akár magunkkal is vihetjük őket bármelyik szobába, áramba visszakötve ugyanúgy érzékelni fogja őket a rendszer. A Play:3 és Play:5 egyéni extrája, hogy igény esetén ?párosíthatjuk? őket ? így pl. két Play:3 egymás mellé helyezve megosztja a jelcsatornát és szélesebb sztereó teret képez. A Sonos kezelőfelület arculata fikarcnyit sem módosult a legutóbbi változat óta, viszont külön örömhír okostelefon tulajoknak, hogy a rendszer kezelésére alkalmas szoftverfelület már nem csak az Apple mobiltermékeire (iPhone/iPod/iPad), hanem Android-ot futtató készülékekre is letölthető, teljesen ingyen.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.