IFA 2011 - Advance Acoustic

2011. szeptember 12., hétfő, 15:35

IFA2011 kiállítás hangsugárzó hangfal erősítő stereo házimozi Advance Acoustic

A még fiatalnak számító francia Advance Acoustic neve hazánkban is egyre jobban cseng, hiszen termékei igazi audiophile komponensek, ár/érték arányuk kiváló, és folyamatosan jelennek meg újdonságokkal.

Az idei IFA keretében is bemutattak pár meglepő dolgot a tőlük már megszokott erőművek mellett. Kezdjük a sort az EZY-80 kompakt rendszerrel, amely korántsem mindennapi. A midi méretű termék ugyanis kettő darabból áll, amelyek közül az egyik egy dupla Deprez kijelzős végfok, a másik pedig egy előerősítő, amelybe integráltak még egy CD-játszót és tunert, van rajta USB-bemenet, valamint ellátták Bluetooth kapcsolattal is. Az Advance-tól szokatlan lekerekített oldallapokat és íveket kapott, amivel egy kicsit a nyolcvanas-kilencvenes évek felsőkategóriáját juttatják eszünkbe.

DAC-ok terén az MDX-600-al rukkoltak elő, amelynek közel 4 kg-jába belepakoltak egy Toroid trafót, egy YAMAHA YSS 951-V digitális, valamint egy NEC NE 5532 analóg szűrőt is. BURR BROWN PCM 1796 D/A konvertere 16-24 bit/192 kHz-en működik, jel/zaj viszonya 100 dB, frekvencia átvitele pedig 20 Hz-20kHz között mozog. A lábak itt már nem a megszokott kúp alakúak, hanem szokványosak, amelynek egyéniséget a gömbölyded peremek adnak.

Szerepelt még az MCX-400 CD-játszó a MAX-250 sztereó erősítővel karöltve, ketten együtt a mindenki számára megfizethető szegmensben nyújtanak remek alternatívát. Külön állványt kapott a 32 kg-os, 400 W-os MAA 1000 monoblokk, ami minden téren a high-end alsó határába enged egy kis betekintést. A már ismert Elysee hangsugárzók a zászlóshajók az Advance-nál, egy monitor és kettő álló típus jelenti a felhozatalt. Ezek mellett bemutatkozott a Kubik sorozat is, amelyik a belépő széria a cég kínálatában. A dobozok elég filigránok, a hangszóróik elrendezése, valamint a membránok felülete játékosak, viszont a minőség és megépítés területén már mindent véresen komolyan vettek.

Érdemes megemlítenünk még a kiállítás ezen részének egy érdekes párosítását. A német Quadral ugyanis Aurum sorozatából külön márkanevet hozott létre, amelyek hangsugárzók mellett lejátszót és erősítőt is tartalmaznak, viszont Advance termékekkel párosítva is lehetőségünk volt megtekinteni és meghallgatni őket. Hogy melyik volt a jobb, azt már mindenki maga döntse el, viszont az tény, hogy a zenét mindkettő más irányból közelítette meg.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.