HEGEL H360

2015. július 13., hétfő, 06:55

HEGEL H360 audio hifi sztereó erősítő DAC high end hifi erősítő sztereó erősítő Hegel erősítő fejhallgató erősítő integrált sztereó erősítő

Leváltja a HEGEL a H300 típusú erősítőjét és az új modellbe bedob mindent, amit az elmúlt években láttunk tőle.

Az új szerkezet a H360 nevet kapja, amiből már sejteni is lehet, hogy sokat örökölt a H160-ból. Abból a ?kis? erősítőből, ami sokak szerint túlzottan is jól sikerült, vagyis már-már felnőtt a H300 hangjához. Persze ez többé nem is baj, hiszen a H300 lassan nyugdíjba vonul, helyét átveszi az új H360.

Szolgáltatások hosszú sora

Az új csúcs integrált típus a H160-ból is ismert, gazdag szolgáltatáskészletet emeli át egy nagyobb kategóriába. Tehát az analóg és ma már szinte természetesnek vett, digitális bemenetek mellett ott találjuk a hátlapon az USB B és LAN csatlakozókat is. Előbbi nem csak azért érdekes, mert így számítógéppel összeköthetjük, hanem azért is, mert így akár nagyfelbontású PCM és DSD felvételeket is megszólaltathatunk a H360 saját DAC-ján keresztül. Ezt a feladatot amúgy egy japán, Asahi Kasei Microdevices AKM4490 DAC chipre bízta a gyártó. Persze ezek mellett használhatjuk majd az otthoni NAS-on tárolt zenék lejátszására és TIDAL, vagy más streaming szolgáltatások hallgatására is, valamint a H360 AirPlay kompatibilis.

HEGEL H360 high end hifi erősítő

A műszaki tartalom sem piskóta

Az új csúcs integrált modell egyik első érdekessége a csillapítási faktora, ami egészen eszelős, 4000-es érték lesz az előzetes hírek szerint. Mindezt az új, második generációs SoundEngine teszi lehetővé, ami már a kisebb H160-ban is bizonyított. A kimenő tranzisztorok a H30 modellben is használt típusok, az előfok pedig a P20 alapjain lett újratervezve.

A tápegység a H300-ban használtnál másfélszer nagyobb áram leadására képes és ezúttal már különálló darab szolgálja ki az elő és végfokokat. Mindezek ellenére, a névleges maximális kimenő teljesítményt ugyanúgy a 2x250 wattban határozta meg a gyártó, ami már a H300 leírásában is szerepelt. Vagyis a műszaki adatok alapján arra bátorkodunk következtetni, hogy komoly, elő-végfok összeállításokat fenyegető hangra van kilátásunk.

HEGEL H360 high end hifi erősítő

A készülék külleme nem sokat változott, a HEGEL ebben következetesen minimalista. Jó minőségű anyagokból építenek vaskos, látványában is súlyosnak ígérkező szerkezetet. A formatervet azonban nem bonyolítják túl.

Az HEGEL H360 első példányai a tervek szerint az év második felében (szeptember-október) kerülnek szállításra. A pontos hazai árról még nincsenek információk (kb. 5000 euró), de azokat nyilván nagyban befolyásolja majd az aktuális euró/forint árfolyam.

www.audiocentrum.hu

www.hegel.com

HEGEL H360 high end hifi erősítő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.