HEGEL H360

2015. július 13., hétfő, 06:55

HEGEL H360 audio hifi sztereó erősítő DAC high end hifi erősítő sztereó erősítő Hegel erősítő fejhallgató erősítő integrált sztereó erősítő

Leváltja a HEGEL a H300 típusú erősítőjét és az új modellbe bedob mindent, amit az elmúlt években láttunk tőle.

HEGEL H360 high end hifi erősítőHEGEL H360 high end hifi erősítőHEGEL H360 high end hifi erősítőHEGEL H360 high end hifi erősítőHEGEL H360 high end hifi erősítőHEGEL H360 high end hifi erősítő

Az új szerkezet a H360 nevet kapja, amiből már sejteni is lehet, hogy sokat örökölt a H160-ból. Abból a ?kis? erősítőből, ami sokak szerint túlzottan is jól sikerült, vagyis már-már felnőtt a H300 hangjához. Persze ez többé nem is baj, hiszen a H300 lassan nyugdíjba vonul, helyét átveszi az új H360.

Szolgáltatások hosszú sora

Az új csúcs integrált típus a H160-ból is ismert, gazdag szolgáltatáskészletet emeli át egy nagyobb kategóriába. Tehát az analóg és ma már szinte természetesnek vett, digitális bemenetek mellett ott találjuk a hátlapon az USB B és LAN csatlakozókat is. Előbbi nem csak azért érdekes, mert így számítógéppel összeköthetjük, hanem azért is, mert így akár nagyfelbontású PCM és DSD felvételeket is megszólaltathatunk a H360 saját DAC-ján keresztül. Ezt a feladatot amúgy egy japán, Asahi Kasei Microdevices AKM4490 DAC chipre bízta a gyártó. Persze ezek mellett használhatjuk majd az otthoni NAS-on tárolt zenék lejátszására és TIDAL, vagy más streaming szolgáltatások hallgatására is, valamint a H360 AirPlay kompatibilis.

HEGEL H360 high end hifi erősítő

A műszaki tartalom sem piskóta

Az új csúcs integrált modell egyik első érdekessége a csillapítási faktora, ami egészen eszelős, 4000-es érték lesz az előzetes hírek szerint. Mindezt az új, második generációs SoundEngine teszi lehetővé, ami már a kisebb H160-ban is bizonyított. A kimenő tranzisztorok a H30 modellben is használt típusok, az előfok pedig a P20 alapjain lett újratervezve.

A tápegység a H300-ban használtnál másfélszer nagyobb áram leadására képes és ezúttal már különálló darab szolgálja ki az elő és végfokokat. Mindezek ellenére, a névleges maximális kimenő teljesítményt ugyanúgy a 2x250 wattban határozta meg a gyártó, ami már a H300 leírásában is szerepelt. Vagyis a műszaki adatok alapján arra bátorkodunk következtetni, hogy komoly, elő-végfok összeállításokat fenyegető hangra van kilátásunk.

HEGEL H360 high end hifi erősítő

A készülék külleme nem sokat változott, a HEGEL ebben következetesen minimalista. Jó minőségű anyagokból építenek vaskos, látványában is súlyosnak ígérkező szerkezetet. A formatervet azonban nem bonyolítják túl.

Az HEGEL H360 első példányai a tervek szerint az év második felében (szeptember-október) kerülnek szállításra. A pontos hazai árról még nincsenek információk (kb. 5000 euró), de azokat nyilván nagyban befolyásolja majd az aktuális euró/forint árfolyam.

www.audiocentrum.hu

www.hegel.com

HEGEL H360 high end hifi erősítő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.