ELAC és Audio Alchemy

2017. február 14., kedd, 15:55

ELAC audio hifi erősítő lejátszó Alchemy Audio Alchemy hifi erősítő hifi lejátszó hálózati lejátszó

Az ELAC nemrégiben szárnyai alá vette az audiofil elektronikákat gyártó Audio Alchemy-t, így a két név közös disztribúcióban él tovább. Az elsősorban hifisták igényeire kiélezett készülékek már Magyarországon is megvásárolhatók.

Audio AlchemyAudio Alchemy DDP-1Audio Alchemy DDP-1Audio Alchemy DDP-1Audio Alchemy DDP-1 hátlapAudio Alchemy DDP-1 belsőAudio Alchemy DDP-1 távvezérlőAudio Alchemy DDP-1 és PS-5 tápegységAudio Alchemy DDP-1 és PS-5 tápegységAudio Alchemy DPA-1Audio Alchemy DPA-1Audio Alchemy DPA-1 hátlapAudio Alchemy DPA-1M hátlapAudio Alchemy PPA-1Audio Alchemy PPA-1Audio Alchemy PPA-1 hátlapAudio Alchemy PPA-1 belsőAudio Alchemy PPA-1 és PS-5 tápegységAudio Alchemy PPA-1 és PS-5 tápegységAudio Alchemy PS-5 tápegységAudio Alchemy PS-5 tápegységAudio Alchemy PS-5 tápegységAudio Alchemy PS-5 tápegység hátlapAudio Alchemy DMP-1Audio Alchemy DMP-1 hátlapAudio Alchemy DMP-1 belső

Az Audio Alchemy mint cég, eredetileg mérnökökből álló kis csapatként látott napvilágot a 90-es évek elején. A Peter Madnick által vezetett gárda termékei a kétezres évek elején történő kereskedelmi hanyatlás által egye inkább a háttérbe szorultak. Annak ellenére, hogy kissé elhanyagolt pozícióba kerültek a hifi gyártók közt folyó küzdelemben, közvetve számos területen kamatoztatták szaktudásukat. Így történt, hogy olyan nevek, mint a Fender, Monster Cable, Faroudja és Barco (csak hogy néhányat említsünk) kooperációba léptek Madnick csapatával. Az ELAC látott fantáziát e fejlesztőkben, kiknek kemény magját továbbra is az eredeti Alchemy R&D veteránok képezik, kiegészülve néhány friss arccal.

Audio Alchemy DDP-1

Jelenlegi kínálatuk kb. fél tucat eszközt fed le, divatos extrák, audiofil teljesítmény és kompakt kialakítás figyelhető meg valamennyi terméknél. A család legsokoldalúbb tagja, a DDP-1 önmagában tölt be előerősítő, DA konverter és fejhallgató erősítő funkciókat.

Audio Alchemy DDP-1 hátlap

Az optikai, koaxiális, USB és AES/EBU csatlakozókkal egyaránt rendelkező készülék RCA és XLR kimeneten is képes továbbítani jelet az erősítőnek. Utóbbiból kétfélét gyárt az Alchemy, konkrétan egy monoblokkot (DPA-1M) és egy sztereó végfokot (DPA-1). Mindkettő hibrid digitális rendszerű, bemeneti moduljuk A osztályú, a végerősítő áramkörük viszont D osztályúként működik.

Audio Alchemy DPA-1 hátlap

Audio Alchemy DPA-1M hátlap

A diszkrét FET-ekkel és ún. féltoroid trafóval üzemelő készülékek 325 (monó) ill. 125 (sztereó) W teljesítmény leadására képesek 8 ohmon. Említést érdemel a PPA-1 nevű ultra-alacsony zajú phono jelerősítő és a PS-5 külső tápegység is, utóbbit kifejezetten a DDP-1 mellé javasolják.

Audio Alchemy PPA-1 és PS-5 tápegység

Az Audio Alchemy termékcsalád forráseszközt is tartalmaz. A DMP-1 használható internetes műsorböngészésre és hálózati zenei szerverként is. Utóbbi esetén hasonló funkciók érhetők el, mint a már általunk is tesztelt ELAC Discovery eszközzel. A DMP-1 fel van készítve a Roon szoftverfelület fogadására is, melynek köszönhetően a hálózatunkon lévő zenei könyvtárat ízlésesen böngészhetjük és katalogizálhatjuk is.

www.audiophile-szalon.hu

www.elac.com

Audio Alchemy DMP-1 belső

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.