Dolby Atmos hangszóró az ELAC-tól

2015. február 20., péntek, 10:05

ELAC audio hifi házimozi hangfal hangszóró Atmos Dolby Atmos Atmos hangfal Atmos hangszóró ELAC hangfal ELAC TS 3000 Dolby Atmos hangfal Dolby Atmos hangszóró

A házimozi állóvizét felkavarta a Dolby Atmos megjelenése, a keltett, viszonylag szerény méretű hullámokat egyelőre csak kevesen lovagolták meg, már ami a hangfalgyártókat illeti. Egyik üdítő kivétel az ELAC, amely cég tervezői idejében ébredtek és megalkották e pillanatig első és egyetlen Atmos hangszórójukat.

ELAC TS 3000 Dolby Atmos hangszóróELAC TS 3000 Dolby Atmos hangszóróELAC TS 3000 Dolby Atmos hangszóró csatlakozó

Az ELAC TS 3000 annyira új, hogy még a hivatalos honlapon sincs róla egy árva kukk sem, így igazi friss termékről számolhatunk be. Létezését mi sem bizonyítja jobban annál, hogy itt van a kezünkben, ma érkezett a forgalmazó Audiophyl Kft-től. A TS 3000 egy frontsugárzó tetejére helyezendő, ék alakú doboz, aminek alumínium hátlapján, falra felszerelést is lehetővé tévő nyílás található. Két darab hangszórót helyeztek el benne, koaxiális elrendezésben. Egy ovális, 115x85 mm-es ezüstszínű, alumínium szendvics szerkezetű membrán és egy 20 milliméteres selyemdóm mozgatják meg a levegőt. Frekvenciaátvitele 85 és 35000 Hz közötti, terhelhetősége 60/75 watt, névleges impedanciája 4 Ohm, aranyozott csatlakozói rugós kivitelűek, banándugót is fogadnak. Ajánlott erősítő teljesítményként 20-100 wattot adtak meg, amiből érdemes a magasabb érték felé közelíteni, mert a kis zárt hangdoboz érzékenysége csak 86 dB (2,83 V/1 m).

ELAC TS 3000 Dolby Atmos hangszóró

Hangjáról most még nem tudunk beszámolni, de bejáratás után alapos tesztnek vetjük alá és a tapasztaltakat megosztjuk Kedves Olvasóinkkal. Addig, hogy jobban teljen az idő, látogassanak el a forgalmazó honlapjára, vagy akár személyesen az Audiophile Szalonba, hogy megismerkedhessenek az ELAC TS 3000 Dolby Atmos hangsugárzóval és természetesen a többi kiváló hifi és házimozi hangfallal, erősítőkkel, lejátszókkal, egyebekkel!

www.audiophile-szalon.hu

ELAC TS 3000 Dolby Atmos hangszóró csatlakozó

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.