AudioQuest NightHawk fejhallgató

2015. július 7., kedd, 07:05

AudioQuest NightHawk audio hifi fejhallgató hifi fejhallgató AudioQuest fejhallgató NightHawk fejhallgató

Megérkezett az AudioQuest NightHawk, a 3D nyomtatással készült fejhallgató, amit annyira vártunk. Mi már kipróbáltuk és tényleg fantasztikus.

AudioQuest NightHawk hifi fejhallgatóAudioQuest NightHawk hifi fejhallgatóAudioQuest NightHawk hifi fejhallgatóAudioQuest NightHawk hifi fejhallgatóAudioQuest NightHawk hifi fejhallgatóAudioQuest NightHawk hifi fejhallgatóAudioQuest NightHawk hifi fejhallgatóAudioQuest NightHawk hifi fejhallgatóAudioQuest NightHawk hifi fejhallgatóAudioQuest NightHawk hifi fejhallgatóAudioQuest NightHawk hifi fejhallgatóAudioQuest NightHawk hifi fejhallgatóAudioQuest NightHawk hifi fejhallgatóAudioQuest NightHawk hifi fejhallgatóAudioQuest NightHawk hifi fejhallgatóAudioQuest NightHawk hifi fejhallgatóAudioQuest NightHawk hifi fejhallgatóAudioQuest NightHawk hifi fejhallgatóAudioQuest NightHawk hifi fejhallgatóAudioQuest NightHawk hifi fejhallgatóAudioQuest NightHawk hifi fejhallgató logó

Ez más, mint a többi

A dizájn teljesen más, mint amit eddig megszoktunk. A fejhallgató fülkamráinak külső borítása egy folyékony fának nevezett anyagból készült. Ez tulajdonképpen fa rostokból áll, de olyan módon feldolgozva, hogy a félkész anyag a műanyagokhoz hasonlóan, fröccsöntéssel nyeri el végleges alakját. Így az elkészült alkatrész fényes, lakkozott hatású, miközben a szerkezete a fa számos előnyös tulajdonságát is megőrizte, de sokkal könnyebb egy szokványos faburkolatnál. Mindezek mellett, a folyékony fából készült alkatrészek egyedi mintát hordoznak, és valóban gyönyörűek.

AudioQuest NightHawk hifi fejhallgató

A NightHawk belsejében sem szokványos hangszóró dolgozik. Az olcsó, leheletvékony műanyag fóliából sajtolt membrán helyett a modern hangfalakban is használt bio cellulóz anyagot alkalmazott az AudioQuest. Igen, akár azt is mondhatjuk, hogy ez csak egy huncut álnév a papírmembránra. Bár, aki ismeri a mai hangszórógyártást, az tudja, hogy az anyagok és a dizájn itt legalább annyit változtak, mint az autógyártásban. Vagyis egy mai papírmembrán hangja nagyjából úgy viszonyul a régi hangfalakéhoz, mint ami egy mai F30 sorozatú 3-as BMW utasbiztonsága az első generációs E21-eséhez.

AudioQuest NightHawk hifi fejhallgató

No de térjünk csak vissza a papír hangszórós hasonlathoz, hiszen még a membrán pereme is gumiból van. Gondoljunk csak bele, a szokványos, 2-3 cm széles gumiperem helyett, tized akkorát kell a membrán és kosár közé rögzíteni. Nem véletlen, hogy ilyesmit máshol nem nagyon látunk. Mindezek tetejébe, még a mágneses légrés sem a szokványos, hanem két részre osztott, hogy nagy kilengés esetén is hatékony maradjon a lengőtekercs.

AudioQuest NightHawk hifi fejhallgató

A hangszórók és a külvilág kapcsolatát biztosító rácsozat sem hétköznapi. A 3D nyomtatással, pontosabban lézer szinterezéssel készült és különleges formája által csökkenti a nemkívánatos torzításokat.

AudioQuest NightHawk hifi fejhallgató

A komfort sem hétköznapi. A fejhallgató kényelmes fekvését ugyanis nem egymásra merőleges, merev tengelyek adják, hanem gumi felfüggesztések. Így a külső, merev szerkezet csak közvetett kapcsolatban van a hallgató fejével, ezzel könnyebbé téve a viseletet.  

A kábelre biztosan nem lesz panasz, ezt nem is ragoznánk, az AudioQuest ebben nagyon rutinos.

AudioQuest NightHawk hifi fejhallgató

Dicsérhetnénk még hosszan, de ezt majd a zenerajongók megteszik. Mi már hallottuk, s most Önökön a sor. Ha szeretnék megismerni a NightHawk hangját, tudását és kényelmét, térjen be a KáCsa Audióba, az Octogon Audio, vagy az Extreme Audio bemutatótermébe és tapasztalja meg testközelből, mit tartogat az Ön számára a jövő!

AudioQuest NightHawk hifi fejhallgató

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.