Astell & Kern mobil audio lejátszók

2013. július 5., péntek, 07:10

Astell Kern Astell & Kern Astell and Kern AK100 AK120 audio hifi lejátszó MP3 lejátszó hordozható lejátszó audio lejátszó

Kevés mobilkütyü létezik, amiről elmondható, hogy valóban audiofil hangminőségű. Az Astell & Kern ígéretes paraméterekkel igyekszik betolakodni a kínálatba, egyből a csúcsot célozta meg AK100 és AK120 modelljeivel.

Az Astell & Kern hordozható készülékei nagyon hasonlítanak egy átlagos MP3 lejátszóra. A fém burkolat és a meglehetősen borsos ár azonban arra engednek következtetni, hogy a hagyományos MP3 kütyükhöz képest sokkal többről van szó. A nagyjából gyufásdoboz nagyságú csöppségek belsejében Wolfson WM8740 digitális/analóg konverterek dolgoznak, ugyanilyen áramköröket találhatunk olyan kiforrott hifi márkákban, mint mondjuk az ARCAM, a Linn, vagy a Rotel. A mintavételezés akár 192 kHz/24 bit is lehet, ugyanakkor a teljes harmonikus torzítás rendkívül alacsony.

Astell & Kern AK100 hordozható audio lejátszó

A nagyfelbontású zenék sok helyet foglalnak, ezzel magyarázható az Astell & Kern lejátszók nagy tárolókapacitása. Az AK100 típus 32 GB, az AK120 pedig 64 GB beépített memóriával rendelkezik. Mindkettejük aljába került egy dupla microSD kártyafoglalat, a nagyobbik modellt maximálisan 2 x 64, a kisebbiket pedig 2 x 32 gigával bővíthetjük. A készülékeken való navigálást nagymértékben segíti a 2,4 col átlójú, érintésre érzékeny kijelző és a hangerőszabályzó tárcsa. Mindkét modellt felszerelték egy optikai Jack bemeneti csatlakozással, így pl. számítógép vagy CD-lejátszó külső konvertereként is használhatjuk őket. A nagyobbik, AK120-as verzióba USB-stream funkció is került, azaz USB-s hangkártyaként is működtethető.

Astell & Kern AK100 hordozható audio lejátszó

Specifikációi alapján mindkét szerkezet nagyon biztató, ám sokak lelkesedése le fog lohadni az árak láttán: a kisebbik modell (AK100) kb. 160, míg a nagyobbik (AK120) majdnem 300 ezer magyar forintot kóstál. Nyitott kérdés marad, hogy mennyivel produkálnak jobb hangminőséget mondjuk egy mindent tudó iPod-hoz képest? Mire látogatónk e sorokat olvassa, már serényen teszteljük az Astell & Kern újdonságait, hogy erre választ adhassunk!

www.kacsa-audio.hu

www.astellkern.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.