A Furutech is beszállt a fejhallgató gyártásba

2013. május 3., péntek, 11:25

Furutech H118 ADL-H118 fejhallgató headphones audio hifi Furutech ADL Furutech fejhallgató ADL fejhallgató Furutech H118

"Fedezd fel a belső hangod" - ezt az üzenetet fűzi első fülese, az ADL-H118 mellé a japán cég. A GT40 és Esprit fejhallgató erősítők, digitális konverterek nemzetközi sikerén felbuzdulva továbbra is az audiofil kategóriát vették célba. Elsőre meglepő a hír - miért pont a Furutech? Aztán ha jobban belegondolunk, és elnézzük a gyártó hangminőség iránti elkötelezettségét, átfogalmazódik az előbbi kérdés: Miért ne tenné a Furutech?

Furutech ADL-H118 fejhallgatóFurutech ADL-H118 fejhallgatóFurutech ADL-H118 fejhallgatóFurutech ADL-H118 fejhallgatóFurutech ADL-H118 fejhallgató

A tokiói cég ADL családja elsősorban azoknak lett kifejlesztve, akik a számítógép-alapú, minőségi zenelejátszást részesítik előnyben. A H118 nevezetű újoncot sem utazásra, hanem kimondottan az otthoni felhasználók igényeire szabták. A hangszórókat tartalmazó kagylók furcsa, háromszögletű kialakítása a gyártó szerint nem csak dizájnelem, akusztikailag is fontos hatása van a mélyhang-visszaadásra. A "Triform Contour" jelzővel ellátott kamrák a belső állóhullámok kiiktatásában is fontos szerepet játszanak, és könnyen illeszkednek a fülünkhöz. A futurisztikus külső alatt extra-nagy teljesítményű mágnesek és 40 mm átmérőjű membránok lapulnak. A tranziens hangvisszaadásban csakugyan kiemelt szerephez jut a leheletkönnyű hangszórótekercs, mely rézötvözetű alumíniumból készült.

Furutech ADL-H118 fejhallgató

Az ADL-H118 fejhallgató kábel nélküli tömege mindössze 245 gramm (hasonló súllyal rendelkeznek pl. az AKG referencia modelljei), frekvenciaátvitele 20 Hz és 20 kHz közötti. A hétköznapinak tűnő specifikációban elénk kerülnek olyan váratlan információk is, mint pl. a fejpánt fejünkre irányuló nyomása, newton-ban megadva. Szintén említést érdemel az összekötő zsinór kiváló minősége, persze ezen nincs mit csodálkozni, a Furutech főleg kábelekben és csatlakozókban utazik. A forráseszköz felőli végén ródiummal bevont, mágnesesen árnyékolt sztereó csatlakozót, míg a fejhallgató oldalán mini XLR aljzatot találunk. A gyártó állítása szerint sikerült egy olyan fejhallgatót készíteniük, mely lehengerlő részleteket és dinamikát produkál, kellő természetességgel társítva. Hamarosan kiderítjük, valóban így van-e!

A Furutech ADL-H118 fejhallgatóval a müncheni high-end kiállításon találkozhatunk először, majd idén nyártól magyarországi forgalmazása is elindul. Pontos fogyasztói áráról egyelőre nincs tudomásunk.

www.furutech.com

www.furutech.hu

Furutech ADL-H118 fejhallgató

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.