A csövek visszatérnek!

2018. július 25., szerda, 12:50

Synthesis audio hifi erősítő Synthesis hifi Synthesis erősítő hifi erősítő sztereó erősítő csöves erősítő

A megszállott zenekedvelők közül sokan az elektroncsöves erősítőkre esküsznek. Ezzel mi nem szállunk vitába és többek között az Extreme Audio munkatársai sem, így nem is csoda, hogy frissítették kínálatukat a Synthesis erősítőgyártó termékeivel.

Az olasz székhelyű Synthesis céget Luigi Lorenzon alapította 1992-ben (érdekességként pedig hozzáfűznénk, hogy az idősebb Lorenzon pedig a transzformátorokat készítő FASEL céget hozta létre 1961-ben). Csöves viszonylatban széles termékkínálatát a makulátlan megépítettség és innovatív esztétika jegyében alakította ki.

Synthesis Soprano csöves erősítő

A Synthesis jelenlegi kínálata négy fő ágra tagolódik. A legkisebb valójában egyetlen terméket, a DA konverterrel felvértezett, csatornánként 12 W teljesítményű Sopranót (kb. 370 000 Ft) tartalmazza.

Synthesis Roma 96DC csöves erősítő

A Roma nevű termékcsaládban már sokkal több komponens (fejhallgató erősítők, csöves DAC-ok, Phono előerősítők, integrált sztereó erősítők) közül válogathatunk.

Synthesis Action A100 Titan csöves erősítő

Az Action sorozat három integrált sztereó erősítőt (A40Virtus - kb. 1,7 M Ft, A50Taurus - kb. 1,9 M Ft, A100Titan - kb. 2,2 M Ft) foglal magába, amelyek elsősorban teljesítményben különböznek egymástól.

Synthesis Metropolis NYC175i csöves erősítő belső

A Metropolis sorozatban is három integrált, kettős monó felépítésű push-pull működésű sztereó erősítő található (NYC100i - kb. 4,3 M Ft, NYC175i - kb. 6 M Ft, NYC200i - kb. 7 M Ft), melyek ugyancsak teljesítményben térnek el. Csak hogy néhány műszaki érdekességet is említsünk, a zászlóshajó csöves léte ellenére meglehetősen izmos, 230 W leadásra képes csatornánként. Az készülékekben DC stabilizált fűtő áramkör segít a búgás minimalizálásában, a kimenő transzformátor kettős C-magú vas-szilikon felépítésű, ami a gyártó szerint a frekvencia reprodukció és a sávszélesség szempontjából is kritikus fontosságú. 500 és 700 fordulat/perc közt dolgozó hűtő ventillátor is került a gyönyörűen megmunkált, gondosan vibrációcsökkentett készülékházak hátuljába annak érdekében, hogy a jelentős mennyiségű forró levegő távozni tudjon. Természetesen minden belső alkatrészt gondos előzetes tesztelés után válogattak össze, a csöveket beleértve, melyeket gyártás során számítógép-vezérelt, kétfázisú felmelegítéssel is tesztelnek.

Synthesis Action A100 Titan csöves erősítő

A fentiek alapján érzékelhető, hogy a Synthesis kifejezetten a high end kategóriában jeleskedik és különösen azoknak érdemes megismerni termékeit, akik a lehető legjobb hangélmény után kutatnak. Az első szállítmány már megérkezett Magyarországra, a termékek elérhetőségéről az Extreme Audio munkatársainál lehet érdeklődni.

www.extremeaudio.hu

www.synthesis.co.it

Synthesis Roma 753AC csöves erősítő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.