Triangle AIO C multiroom hálózati zenelejátszó teszt

2023. március 27., hétfő, 22:05

Triangle audio hifi streamer zenelejátszó multiroom hangrendszer hálózati streamer hálózati zenelejátszó Triangle teszt streamer teszt zenelejátszó teszt hálózati streamer teszt hálózati zenelejátszó teszt

A szerkesztőségünkben debütált a Triangle AIO C, a francia gyártó új, mini streamere, ami a méreténél fogva akár zsebre is vágható, ezzel a hordozhatóság minden ismérvét kimerítve. WiFi és kábeles Ethernet kapcsolat, az okostelefonos applikáció támogatja az összes lényeges streaming szolgáltatót, TIDAL, Deezer, Spotify, Qobuz és az internetes rádiókat.

Triangle AIO C hálózati zenelejátszóTriangle AIO C hálózati zenelejátszóTriangle AIO C hálózati zenelejátszóTriangle AIO C hálózati streamerTriangle AIO C hálózati streamerTriangle AIO C hálózati streamerTriangle AIO C hálózati zenelejátszó hátlapTriangle AIO C hálózati streamer hátlapTriangle AIO C hálózati streamer tartozékokTriangle AIO C hálózati zenelejátszó tartozékokTriangle AIO C hálózati zenelejátszóTriangle AIO C hálózati zenelejátszóTriangle AIO C hálózati zenelejátszóTriangle AIO C hálózati zenelejátszóTriangle AIO C App

A Triangle névről elsősorban nem a streamerek világa ugrik be, annál inkább a hangfalaké. A gyártó gondolt egy merészet és belépett a digitális világba is, aminek az egyik prominens tagja lett a belépő szintű, AIO C névre keresztelt masina. Csatlakozók és összeköttetések széles skálájával, köztük WiFi-vel, de vezetékes Ethernet is rendelkezésre áll, ha valakinek arra van szüksége. Elérhető vele minden fontosabb zenei szolgáltató a letölthető AIO Connect applikációval (iOS-re és Androidra is).

Triangle AIO C hálózati zenelejátszó

Kinézet, csatlakozások

Ezüstösen csillogó felületet kapott, némi króm díszítéssel, ami körbe fut a ház szélén és a vezérlő gombokon is fellelhető. Az elején mindössze egy állapot visszajelző LED-et találunk és az oldalán is csak két (Power, Connect) kezelőszerv ékeskedik. Hátul találjuk az Ethernet, a 3,5 mm-es Jack, az optikai és az 5 V-os tápcsatlakozót, egy WiFi antennával fűszerezve.

Triangle AIO C hálózati zenelejátszó hátlap

A kinézet egész pofás, minőségérzetet kelt, nincsenek rések az illesztések között, példásan sikerült összerakni a gyárban.

Triangle AIO C hálózati zenelejátszó

Belül

Sok mindent nem árul el a gyártó mit is rejt a belseje, mindenesetre a D/A átalakító ESS Sabre ES9023P, ami a jobb számítógépes alaplakon is megtalálható 32 bit/192 kHz felbontással.

Triangle AIO C hálózati zenelejátszó

Használat közben

A letölthető applikációt (AIO Connect) beüzemelve máris hozzáférünk a zenei szolgáltatásokhoz, saját zenéinkhez a helyi hálózaton, a nekünk tetsző módszerrel, legyen az WiFi vagy LAN kábel, esetleg a mellékelt Jack/RCA átalakítóval egy erősítőre, vagy a Triangle saját AIO 3 dobozkájához kötve, ami egyben a hangfal szerepét is ellátja. A Roon és az Audirvana is felismeri a hálózati eszközök között, drivert szerencsére nem kell hozzá telepíteni.

Triangle AIO C hálózati zenelejátszó tartozékok

Tesztkörnyezet

Naim SUPERNAIT 3, Cambridge Audio 851A sztereó erősítők, Cocktail Audio X50D hálózati futómű és streamer, Topping D70S, Zidoo Eversolo DAC-Z6/DAC-Z8, PS Audio PPP hálózati zavarszűrő, a fent említett Triangle AIO 3 mindenes hangfal és futómű, Satori hangfal, SVS SB-3000 szubláda, a tesztekhez (is) kiváló VIABLUE kábelezés az AIO C a hozzáadott saját kábeleivel együtt.

Triangle AIO C App

Hangminőség

Kezdésnek érdemes leszögezni, ez egy alapfokú, olcsó készülék - ami természetesen nem degradáló jelző - és úgy is álltunk hozzá, nem csodát, hanem használható és jó hangot vártunk (el) tőle. Aminek meg is felelt, meglepően friss és fiatalos hangot sugárzott felénk, dinamikus és hangsúlyos gitárszólókkal, picit kiemelt magastartománnyal. Inkább az előadásra koncentrált, nem annyira a részletekre, igaz így sem volt rossz a felbontása, ami kellett a zenéhez, azt vissza tudta adni. Az összetettebb zenéken feltűnt némi vékonyság, amit ellensúlyozni lehetett a szubládánk hangerejének növelésével, persze senki se várjon el padlót rengető basszusokat, de a "célnak" így is megfelelt. Egészen hallgatható középtartományt sikerült elővarázsolni kényes füleinknek, igaz szinte minden a hangfalak síkjából szólt, de ott meglehetős pontossággal helyezte el a zenészeket.

Triangle AIO C hálózati zenelejátszó

Kipróbáltuk az AIO 3 multiroom hangszóróval is, ahol konstatáltuk, a mini streamer bizony jobb hangzású láncot is ki tud szolgálni, az AIO 3 inkább irodába, esetleg hálószobába való, mint kellemesen puha hangot sugárzó szerkezet.

Triangle AIO C hálózati zenelejátszó

Konklúzió, ajánlás

A Triangle kirándulása a digitális világba egészen elfogadhatóra sikeredett ezen a szinten, ahol még nincsenek nagy elvárások. Ebben az árkategóriában nem szabad csodát várni, ehhez képest nagyon jó hangot kaptunk, másodkészüléknek egészen kiváló választás, a fő rendszer mellé. Vihetjük magunkkal bárhová, ahol van áram és van a közelben egy erősítő és/vagy egy DAC. A "nagyokkal" még nem veszi fel a versenyt, de jó úton halad arrafelé. Szolgáltatás felhozatala és ár/érték arány miatt megkapja az Ajánlott Vétel plecsnit a szerkesztőségtől.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.