Megjelent a Zidoo NEO X 4K médialejátszó

2021. augusztus 16., hétfő, 11:05

Zidoo audio hifi házimozi lejátszó médiajátszó médialejátszó Zidoo lejátszó Zidoo médiajátszó 4K lejátszó UHD lejátszó

A Zidoo új zászlóshajója, az UHD3000-et váltja a képzeletbeli trónon, a legszembetűnőbb változás az 5 colos előlapi OLED HD kijelző, illetve a keskenyebb (395x291x110 mm) kivitel. Belül is találhatók újdonságok: a készülék koaxiális, AES/EBU és USB bemenettel egyaránt rendelkező high end D/A konvertert és egy állítható érzékenységű szimmetrikus (4,4 mm-es Pentaconn) kimenettel ellátott fejhallgató erősítőt is kapott.

Zidoo NEO X hálózati médialejátszóZidoo NEO X hálózati médialejátszóZidoo NEO X hálózati médialejátszóZidoo NEO X hálózati médialejátszóZidoo NEO X hálózati médialejátszóZidoo NEO X hálózati médialejátszó tartozékokZidoo NEO X hálózati médialejátszó távvezérlőZidoo NEO X hálózati médialejátszó hátlap

A gyártó szerint a NEO X új kategóriát teremt, mivel jelenleg ez az egyetlen high end szintű audio és videó médialejátszó a piacon 4K/60Hz felbontással, illetve HDR 10, HDR 10+ HLG és Dolby Vision támogatással, amely érintőképernyővel, dedikált szimmetrikus fejhallgató erősítővel, D/A konverterrel, streamerrel és variálható szimmetrikus analóg kimenettel is rendelkezik, ennélfogva pedig egy digitális forrásokra épülő rendszer előerősítőjeként is használható. A NEO X a D/A konvertertől az analóg kimenetig végig teljesen szimmetrikus felépítésű, az órajel vezérlést dupla, femtoszekundum pontosságú generátor végzi. 7 különböző PCM szűrő és 4 különböző DSD felül-áteresztő szűrő beállítás közül lehet választani, emellett 10 különböző egyedi EQ beállítás is elérhető.

Zidoo NEO X hálózati médialejátszó

Az 5 colos OLED HD érintőképernyő állítható fényerejű, de ki is kapcsolható, a 16 TB kapacitású szimpla 3,5" SATA HDD tálca a készülék jobb oldalán kapott helyet.

Zidoo NEO X hálózati médialejátszó

A Zidoo NEO X a külső megjelenés terén mindenképpen megfelel a magas elvárásoknak: magas minőségű, repülőgép ipari minősítésű alumínium ötvözet anyaghasználat és precíziós CNC megmunkálás jellemzi, de az alkatrészlista is igen impresszív: dupla toroid transzformátort és az ESS Sabre ES 9038 Pro DAC chip készletet, illetve szimmetrikus XLR analóg kimenetet is kapott.

Zidoo NEO X hálózati médialejátszó

Video fronton a korábbi Zidoo készülékekhez hasonlóan a NEO X is a hatmagos, 64 bites Realtek RTD 1619DR alaplapra és Mali-G51 MP3 grafikus vezérlőre épül, emellett a kétsávos WiFi, a Gigabit Ethernet és a BT5.0 (aptX HD, LDAC) egyaránt támogatott. A DAC DSD512, PCM 32 bit/768 kHz és MQA támogatású, jel/zaj aránya 118 dB, áthallási csillapítása -128 dB, a koaxiális, AES/EBU és USB digitális bemenetek mellett egy koaxiális és egy optikai digitális kimenet is rendelkezésre áll.

Zidoo NEO X hálózati médialejátszó hátlap

A Zidoo az UHD3000-hez hasonlóan a NEO X kártyáit is közvetlen aranymerítéses eljárással készíti, az alkatrészek között Wima és Elna szűrőkondenzátorok és Omron relék is megtalálhatóak. A beépített, állítható érzékenységű fejhallgató erősítő a szabványos 6,3 mm-es aszimmetrikus Jack mellett egy 4,4 mm-es Pentaconn szimmetrikus kimenettel is rendelkezik.

Zidoo NEO X hálózati médialejátszó tartozékok

A Zidoo elődmodellek esetében kínált applikációs vezérelhetőség és okosotthon integrációs lehetőség a NEO X esetében is működik.

Zidoo NEO X hálózati médialejátszó távvezérlő

A Zidoo NEO X hazai fogyasztói ára 599 990 Ft, képességeiről egy teszt keretében hamarosan mi is beszámolunk.

octogonaudio.hu

www.zidoo.tv

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.