THX Ultra2 minősítésű házimozi rendszer

Házimozi építés Magnat-módra

2016. február 29., hétfő, 13:45

Magnat audio házimozi hangfal hangfalszett Magnat hangfal házimozi hangfalszett házimozi rendszer Dolby Atmos Atmos házimozi Atmos hangfal Dolby Atmos hangfalszett Magnat házimozi hangfalszett

A Magnat Cinema Ultra THX Ultra2 minősítésű házimozi hangfalszettje a kategória egyik első olyan rendszere, mely Dolby Atmos-t és moduláris, bizonyos értelemben személyre szabható frontsugárzókat tartalmaz.

Magnat Ultra Cinema THX Dolby Atmos házimozi hangfalszettMagnat Ultra Cinema THX Dolby Atmos házimozi hangfalszettMagnat Ultra Cinema THX Dolby Atmos házimozi hangfalszettMagnat Ultra Cinema THX Dolby Atmos házimozi hangfalszettMagnat Ultra Cinema THX Dolby Atmos házimozi hangfalszettMagnat Ultra Cinema LCR-100 hangfalMagnat Ultra Cinema LCR-100 hangszórókMagnat Ultra Cinema LCR-100 hangszórókMagnat Ultra Cinema AEH 400-ATM Dolby Atmos hangfalMagnat Ultra Cinema RD-200-THX háttérsugárzóMagnat Ultra Cinema SUB-300-THX aktív mélyládaMagnat Ultra Cinema SUB-300-THX aktív mélysugárzó

Jelenleg még szárnyát bontogatja az új térhatású hangformátum, de a világban fellelhető, kevéske stúdió már gőzerővel gyártja a Dolby Atmos hangsávval ellátott filmeket. Ugyancsak kopogtat a DTS:X, tehát a magassági csatornák létjogosultsága stabilizálódni látszik. Ezt a Magnat is érzékelte, így jelenleg kínált, privát moziszobákba szánt Cinema Ultra hangfalszettje, Atmos-képes dobozokat is tartalmaz. Mielőtt kitérünk utóbbiak működési mikéntjére, átfutunk röviden a rendszer elemein.

Magnat Ultra Cinema THX Dolby Atmos házimozi hangfalszett

Magnat Cinema Ultra LCR-100-THX

Kétutas, zárt hangfal, a minőségi elvárásoknak megfelelően keskeny (falra függeszthető), ugyanakkor masszív és kíméletlenül minimalista dizájnnal. Az LCR-100 fő érdekessége, a ma elérhető THX LCR frontsugárzók között az első, tetszés szerint vízszintes és függőleges kiosztásban is alkalmazható típus. Így aztán ha ízlésünk vagy a nappali elrendezése megkívánja, a jobb és bal csatornákat akár a televízió két oldalára, álló pozícióban is üzemeltethetjük.

Magnat Ultra Cinema LCR-100 hangfal

E hangfal (a többi Cinema Ultra szatellit sugárzóhoz hasonlóan) kerámia-alumínium szendvics szerkezetű mélyközép membránt és polimer rostból készült, lágy dóm magassugárzót tartalmaz. Terhelhetősége kis méretéhez képest tisztességes, akár folyamatos 220 wattot is könnyedén elvisel.

Magnat Ultra Cinema LCR-100 hangszórók

Magnat Cinema Ultra RD-200-THX

Ugyancsak kétutas, zárt rendszerű, dipoláris házimozi háttérsugárzó. A kompakt, selyemfényű fekete dobozka ne tévesszem meg senkit - a frontokhoz hasonlóan e típus is nagyon jó terhelhetőséget (150/240 W hosszú/rövidtávon) nyújt. Az RD-200-THX is természetesen falra szerelhető, sőt, a THX által előírt telepítési javaslatot (és a dipól háttérsugárzókra vonatkozó általános szabályokat) betartva, kimondottan oldalfalra kell telepítenünk.

Magnat Ultra Cinema RD-200-THX háttérsugárzó

Magnat Cinema Ultra SUB-300-THX

A Cinema Ultra házimozi hangfalszett masszív basszusaiért kizárólag a rendszerhez tervezett és finomhangolt, zárt rendszerű SUB-300-THX felel. Az Ultra2 specifikációnak megfelelő mélyláda hatalmas, 45 mm vastag MDF falakból épített házában 3 db 32 cm-es hangszóró található. Az előre néző membrán aktív, míg az oldallemezbe süllyesztett hangszórók passzív módban üzemel, a meghajtást D osztályú erősítő végzi. A 32,5 kilós mélyláda 550 W RMS teljesítményre képes, frekvenciatartománya 18 Hz-től 200 Hz-ig terjed.

Magnat Ultra Cinema SUB-300-THX aktív mélyláda

Magnat Cinema Ultra AEH 400-ATM

Végül, de nem utolsósorban elérkeztünk a Dolby Atmos hangzásért felelős AEH 400-ATM hangfalhoz. A többi típussal megegyező anyagokból épített hangszórókészletet és formailag teljesen illeszkedő dobozt nyújt. Olyannyira, hogy ráhelyezhetjük a függőleges pozícióba állított LCR-ek tetejére, de a masszív falitartó aljzatoknak köszönhetően oldalfalra vagy mennyezetre is felszerelhető. A ferde hangszórótartó lemeznek köszönhetően a falakról történő hangvisszaverődés által is használható a hangfal, ilyenkor a rajta lévő kapcsolót át kell állítanunk "Direkt" módból "Atmos" állásra. A két beállításhoz két különálló keresztváltót építettek a dobozba, mely az alatta/mögötte lévő felületek megóvása érdekében szilikon alátétekkel is rendelkezik.

Magnat Ultra Cinema SUB-300-THX aktív mélysugárzó

A Magnat Cinema Ultra THX Ultra2 minősített, Dolby Atmos kompatibilis házimozi hangfalszettje itthon is megvásárolható, a viszonteladóknál további termékinformációk és árak találhatóak.

www.aida-audio.hu

www.magnat.de

Magnat Ultra Cinema THX Dolby Atmos házimozi hangfalszett

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.