THX Ultra2 minősítésű házimozi rendszer

Házimozi építés Magnat-módra

2016. február 29., hétfő, 13:45

Magnat audio házimozi hangfal hangfalszett Magnat hangfal házimozi hangfalszett házimozi rendszer Dolby Atmos Atmos házimozi Atmos hangfal Dolby Atmos hangfalszett Magnat házimozi hangfalszett

A Magnat Cinema Ultra THX Ultra2 minősítésű házimozi hangfalszettje a kategória egyik első olyan rendszere, mely Dolby Atmos-t és moduláris, bizonyos értelemben személyre szabható frontsugárzókat tartalmaz.

Jelenleg még szárnyát bontogatja az új térhatású hangformátum, de a világban fellelhető, kevéske stúdió már gőzerővel gyártja a Dolby Atmos hangsávval ellátott filmeket. Ugyancsak kopogtat a DTS:X, tehát a magassági csatornák létjogosultsága stabilizálódni látszik. Ezt a Magnat is érzékelte, így jelenleg kínált, privát moziszobákba szánt Cinema Ultra hangfalszettje, Atmos-képes dobozokat is tartalmaz. Mielőtt kitérünk utóbbiak működési mikéntjére, átfutunk röviden a rendszer elemein.

Magnat Ultra Cinema THX Dolby Atmos házimozi hangfalszett

Magnat Cinema Ultra LCR-100-THX

Kétutas, zárt hangfal, a minőségi elvárásoknak megfelelően keskeny (falra függeszthető), ugyanakkor masszív és kíméletlenül minimalista dizájnnal. Az LCR-100 fő érdekessége, a ma elérhető THX LCR frontsugárzók között az első, tetszés szerint vízszintes és függőleges kiosztásban is alkalmazható típus. Így aztán ha ízlésünk vagy a nappali elrendezése megkívánja, a jobb és bal csatornákat akár a televízió két oldalára, álló pozícióban is üzemeltethetjük.

Magnat Ultra Cinema LCR-100 hangfal

E hangfal (a többi Cinema Ultra szatellit sugárzóhoz hasonlóan) kerámia-alumínium szendvics szerkezetű mélyközép membránt és polimer rostból készült, lágy dóm magassugárzót tartalmaz. Terhelhetősége kis méretéhez képest tisztességes, akár folyamatos 220 wattot is könnyedén elvisel.

Magnat Ultra Cinema LCR-100 hangszórók

Magnat Cinema Ultra RD-200-THX

Ugyancsak kétutas, zárt rendszerű, dipoláris házimozi háttérsugárzó. A kompakt, selyemfényű fekete dobozka ne tévesszem meg senkit - a frontokhoz hasonlóan e típus is nagyon jó terhelhetőséget (150/240 W hosszú/rövidtávon) nyújt. Az RD-200-THX is természetesen falra szerelhető, sőt, a THX által előírt telepítési javaslatot (és a dipól háttérsugárzókra vonatkozó általános szabályokat) betartva, kimondottan oldalfalra kell telepítenünk.

Magnat Ultra Cinema RD-200-THX háttérsugárzó

Magnat Cinema Ultra SUB-300-THX

A Cinema Ultra házimozi hangfalszett masszív basszusaiért kizárólag a rendszerhez tervezett és finomhangolt, zárt rendszerű SUB-300-THX felel. Az Ultra2 specifikációnak megfelelő mélyláda hatalmas, 45 mm vastag MDF falakból épített házában 3 db 32 cm-es hangszóró található. Az előre néző membrán aktív, míg az oldallemezbe süllyesztett hangszórók passzív módban üzemel, a meghajtást D osztályú erősítő végzi. A 32,5 kilós mélyláda 550 W RMS teljesítményre képes, frekvenciatartománya 18 Hz-től 200 Hz-ig terjed.

Magnat Ultra Cinema SUB-300-THX aktív mélyláda

Magnat Cinema Ultra AEH 400-ATM

Végül, de nem utolsósorban elérkeztünk a Dolby Atmos hangzásért felelős AEH 400-ATM hangfalhoz. A többi típussal megegyező anyagokból épített hangszórókészletet és formailag teljesen illeszkedő dobozt nyújt. Olyannyira, hogy ráhelyezhetjük a függőleges pozícióba állított LCR-ek tetejére, de a masszív falitartó aljzatoknak köszönhetően oldalfalra vagy mennyezetre is felszerelhető. A ferde hangszórótartó lemeznek köszönhetően a falakról történő hangvisszaverődés által is használható a hangfal, ilyenkor a rajta lévő kapcsolót át kell állítanunk "Direkt" módból "Atmos" állásra. A két beállításhoz két különálló keresztváltót építettek a dobozba, mely az alatta/mögötte lévő felületek megóvása érdekében szilikon alátétekkel is rendelkezik.

Magnat Ultra Cinema SUB-300-THX aktív mélysugárzó

A Magnat Cinema Ultra THX Ultra2 minősített, Dolby Atmos kompatibilis házimozi hangfalszettje itthon is megvásárolható, a viszonteladóknál további termékinformációk és árak találhatóak.

www.aida-audio.hu

www.magnat.de

Magnat Ultra Cinema THX Dolby Atmos házimozi hangfalszett

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.