TEAC analóg lemezjátszó újdonságok

2016. március 7., hétfő, 14:15

TEAC audio hifi analóg lejátszó lemezjátszó vinyl bakelit analóg lemezjátszó vinyl lemezjátszó bakelit lemezjátszó TEAC lemezjátszó TEAC lejátszó

A hanglemez reformkorát éljük, és noha CD/DVD/BD korongot egyre kevesebben vásárolnak, a "vinil" népszerűsége látszólag töretlen sőt, a legtöbb hifi gyártó újra erőre kapott ezen a téren. Ezúttal néhány TEAC újdonságról értesültünk.

TEAC TN-100 vinyl lemezjátszóTEAC TN-100 vinyl lemezjátszóTEAC TN-100 vinyl lemezjátszó hátlapTEAC TN-200 vinyl lemezjátszóTEAC TN-300 vinyl lemezjátszóTEAC TN-300 vinyl lemezjátszóTEAC TN-300 vinyl lemezjátszó karTEAC TN-300 vinyl lemezjátszó talpTEAC TN-300 vinyl lemezjátszó színekTEAC TN-550 vinyl lemezjátszóTEAC TN-550 vinyl lemezjátszóTEAC TN-550 vinyl lemezjátszó hátlapTEAC TN-570 vinyl lemezjátszó hátlapTEAC TN-570 vinyl lemezjátszó

A jó minőségű hifi eszközöket készítő TEAC lemezjátszóinak már látatlanban is kiemelhetjük két pozitívumát: a széles átlaghoz képest jó ár/érték aránnyal rendelkeznek, ugyanakkor legtöbbjüket felkészítették a digitális jelenkor igényeire. Így aztán nem csak azoknak nyújtanak megoldást, akik még zöldfülű zenerajongóként kacsingatnak a hanglemezek világa felé, hanem azok számára is, akik már meglévő gyűjteményüket szeretnék számítógépre digitalizálni. A jelenlegi TEAC kínálat az alábbi analóg lemezjátszó típusokból áll.

TEAC TN-100 vinyl lemezjátszó

TEAC TN-100

A gyártó sorozatának legkisebb tagja, hagyományos szíjhajtású futóművet és kemény MDF padlólemezt tartalmaz. Már ezt a típust is ellátták számítógépes összekötésre alkalmas USB kimenettel, természetesen Mac és PC platformokkal is kompatibilis. Az LP és EP lemezek lejátszása egyaránt megoldható, a formátumtípusok közti váltást külön kapcsoló segíti. Külön érdekesség, hogy az eszköz beépített phono előerősítővel rendelkezik, tehát bármilyen sztereó hifi rendszerre ráköthető, kiegészítő egység beszerzése nélkül is. A TEAC TN-100 analóg lemezjátszó kb. 65 000 Ft-ért vásárolható meg, matt fekete vagy vörös cseresznye színben.

TEAC TN-200 vinyl lemezjátszó

TEAC TN-200

A TEAC belépőszintű lemezjátszó családjának eggyel nagyobb tagja a TN-200, mely mechanikai értelemben masszívabb, és jobb minőségű anyagokból készült, mint kistestvére. Ez a modell is szíjhajtásos módszerrel működik, viszont öntött fém forgótányérjára neoprén bevonat is került, mely hatékonyan nyeli el a hang szempontjából káros rezgéseket. Ez a típus csak fekete színben kapható, viszont későbbiekben igény szerint cserélhetjük hangszedőfejét. A TN-200 kb. 105 000 Ft ellenében kényezteti a hanglemezek megszállottjait.

TEAC TN-300 vinyl lemezjátszó

TEAC TN-300

A TEAC lemezjátszóinak felső minőségi határvonalán egyértelműen a TN-300 tartózkodik, mely nem csak elegánsabb külseje, hanem az Audio-Technica hangszedő által is kilóg a sorból.

TEAC TN-300 vinyl lemezjátszó kar

Szépen megmunkált, több réteggel lakkozott MDF talpa egyértelműen alkalmassá teszi, hogy elegánsabb környezetben is elhelyezhető legyen. A fekete, vörös, cseresznye és fehér színekben készülő TEAC TN-300 kb. 120 000 Ft-os bruttó áron vásárolható meg.

TEAC TN-300 vinyl lemezjátszó színek

TN-550 és TN-570

Az imént felsoroltakhoz képest 3-4 kilóval többet nyomnak a TEAC TN-550 és TN-570 típusok, melyek padlólemeze márvány és MDF anyagok ötvözetéből készült, a forgótányérnak pedig egy üveghatású, akril lap nyújt otthont.

TEAC TN-550 vinyl lemezjátszó

A szervó motorral hajtott szépségek "PC-TripleC" tömör réz kábelezést tartalmaznak, tömör alumínium kezelőszervekkel és speciális, rezgéselnyelő talpakkal. Az 550 és 570 típusok közti alapvető különbség, hogy míg előbbi tisztán analóg rendszer, addig utóbbi USB és optikai digitális kimenetekkel is rendelkezik.

TEAC TN-570 vinyl lemezjátszó hátlap

E készülékek pontos áráról jelen pillanatban még nincsen tudomásunk, hamarosan a viszonteladók és a hivatalos forgalmazó honlapjain is olvashatnak róluk további tudnivalókat, információkat.

www.aida-audio.hu

www.teac.com

TEAC TN-570 vinyl lemezjátszó

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.