Itthon is kapható az iFi

2014. január 29., szerda, 06:05

iFi audio hifi audiofil DAC fejhallgató előerősítő high end fejhallgató erősítő USB DAC iFi DAC

A számítógépen tárolt és arról lejátszott zene gyökeresen új ötletekkel táplálja a hifi gyártókat. Mi több, új cégek is felbukkannak, mint például az iFi, mely a high-end sztereó készülékek hangulatát idézi fel, csak éppen a számítógépes felhasználók igényeire szabva.

iFi iDACiFi iDACiFi iDACiFi iCANiFi iCANiFi iCANiFi nano iCANiFi nano iCANiFi nano iCANiFi iUSB

Az iFi márka, nemrég ismeretlenként kezdett beszivárogni nem csak kis hazánkba, hanem összességében, a hifisták világába is. A cég, és annak kínálata is az audiofil világ legfrissebb és leggyorsabban fejlődő komponenseit tartalmazza: főleg digitális-analóg konvertereket és fejhallgató erősítőket. A gyártó honlapján leírt tömör, de velős közleményből válhat egyértelművé, hogy nem csak a termékek kinézetét, hanem azok technikai hátterét is igyekeznek a ma elérhető legjobb megoldásokból felépíteni.

iFi iDAC

Az iFi a "bárhol elférő" komponensek világában tör magának utat, csupa olyan apró eszközzel, melyek főleg a számítógépen tárolt zenék jobb hangminőségben való megszólalását teszik lehetővé. Ez főleg iDAC néven futó modelljükre igaz, mely egy tábla csokinál is kevesebb helyet igénylő digitális/analóg konverter, fejhallgató erősítővel egybeépítve. A felső kategóriás hifi fülesek hajtására is alkalmas készülék belsejében ESS Sabre DAC munkálkodik, dekódolva akár 192 kHz/24 bit felbontású felvételeket is. A mai igényeknek megfelelve, az iDAC természetesen USB kapcsolatot létesít számítógépünkkel. Beépített DirectDrive technológiájának köszönhetően állítólag a hagyományos USB tápellátású eszközökhöz képest számottevően magasabb kimenő teljesítményt és alacsonyabb torzítást produkál.

iFi iCAN

Az iDAC-ba épített szolgáltatásoknak külön-külön megfelelő komponenseket is találunk az iFi palettáján, sőt, iCAN típusú termékük egy A osztályú fejhallgató erősítő, mely a gyártó ún. "Holografikus 3D hangrendszerét" is tartalmazza. A széleskörűen konfigurálható készülék mellett további érdekesség az iUSB, melynek láttán még szerkesztőink szemöldöke is felugrik: a számítógépből érkező USB jel kiegyenlítésére, szűrésére, ergo javítására szolgál, hogy a továbbhaladó adatfolyam még jobb hangminőséget tegyen lehetővé. Mi több, a cég szerint még laikus füllel is azonnal hallatszik a különbség. Ez az eszköz a többihez hasonlóan, remekül megmunkált alumínium készülékházba került.

iFi iUSB

Az iFi felkeltette érdeklődésünket, alig várjuk, hogy testközelből megismerjük gyártmányaikat. Ha Kedves Olvasóink kíváncsiak a "zseb-high-end" gyártó termékeinek tudására, felvehetik a kapcsolatot a magyarországi forgalmazóval, illetve a hamarosan megjelenő, részletes tesztek olvasásához, látogassanak vissza honlapunkra!

www.pixel.hu

www.ifi-audio.com

iFi nano iCAN

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.