A Polk Audio is beszállt a multiroom buliba

2016. június 29., szerda, 14:30

Polk Audio audio hifi multiroom hangfal erősítő hangrendszer multiroom rendszer multiroom hangrendszer Polk Audio multiroom

A kedvező ár/érték arányú hifi és házimozi hangfalairól ismert Polk Audio mostanában több bátor lépést is tett multimédiás irányba, jelenlegi projektjük azonban a korábbiaknál is merészebb. Immár ők is kínálnak többszobás, azaz multiroom hangrendszert.

Polk Audio Omni multiroom rendszerPolk Audio Omni multiroom rendszerPolk Audio Omni P1Polk Audio Omni P1Polk Audio Omni P1 hátlapPolk Audio Omni P1Polk Audio Omni A1 erősítőPolk Audio Omni A1 erősítőPolk Audio Omni A1 erősítőPolk Audio Omni S2 multiroom hangrendszerPolk Audio Omni S2 multiroom hangrendszerPolk Audio Omni S6 multiroom hangrendszerPolk Audio Omni S6 multiroom hangrendszerPolk Audio Omni S6 multiroom hangrendszerPolk Audio Omni S6 multiroom hangrendszerPolk Audio Omni SB1 soundbarPolk Audio Omni SB1 soundbarPolk Audio Omni SB1 soundbarPolk Audio Omni SB1 soundbar

Leszögezzük, hogy a cég nem teljesen saját kútfőből állt neki egész otthon hangosítására alkalmas architektúrát kifejleszteni. Ehelyett kooperációba léptek a DTS-szel, akik a Play-Fi technológia beágyazásával segítettek megvalósítani a koncepciót. Az Omni széria hangszórókészletéért és formatervéért felelős Polk Audio az árképzés és a fizikai paraméterek illetve teljesítményadatok terén is a konkurens megoldásokhoz idomuló multiroom termékcsaládot állított össze. Szoros a verseny, ezért láthatóan igyekeztek a másutt látott extrákat alkalmazni és (ugyan még nem próbáltuk ki, de a leírások alapján sejthető, hogy) sikerült is nekik. Az érdemi különbség főleg a Polk Omni multiroom rendszer némileg sajátos, letisztultan modern arculatában, továbbá a gyártóra jellemző akusztikai karakterben rejlik. Most pedig nézzük a kis család tagjait név szerint!

Polk Audio Omni P1

Omni P1 Adapter (előerősítő és zónajátszó, 109 900 Ft) 

Az Omni P1 a család legegyszerűbb, ugyanakkor leginkább univerzális képviselője. Analóg vagy digitális kimenetére ráköthetünk bármilyen hangrendszert, akár húszéves hifi tornyunkat is, vagy aktív hangfalainkat. A P1 fő előnye, hogy bármilyen meglévő hifit képes teljes értékű multiroom zónává tenni. Alig nagyobb, mint egy uzsonnás doboz, kialakítása nagyon egyszerű, emellett analóg bementének köszönhetően, digitális előerősítőként is alkalmazható.

Polk Audio Omni P1 hátlap

Omni A1 (integrált sztereó erősítő és zónajátszó, 159 900 Ft) 

Az Omni A1 formáit elnézve le sem tagadhatná a Polk, hogy a kanadai elektronika gyártó NAD testvérmárkája. Még csak meg sem próbálja leplezni, hogy a D 3020 mintájára tervezték. Míg azonban a digitális "menő manó" inkább számítógépasztalok és médiabútorok tetején, addig az A1 inkább könyvespolcokon, háttérzenei bázisként tehet jó szolgálatot.

Polk Audio Omni A1 erősítő

A kis erősítő különlegességei közé tartozik, hogy rendelkezik egy dedikált, lemezjátszókkal kompatibilis phono RCA bemenettel valamint aktív mélysugárzó kimenettel is, tehát akár komplett hifi rendszert is építhetünk rá.

Polk Audio Omni A1 erősítő

Omni S2 (zónajátszós hangrendszer, 79 900 Ft)

A hangszórókkal ellátott zónalejátszó önmagában képes megszólaltatni a hangokat, emellett kellően kompakt és ergonomikus ahhoz, hogy a legtöbb helyen gondtalanul elférjen. A készülékház hátoldala merőlegesen formázott, aminek köszönhetően akár a szoba/polc sarkába is állítható vagy fektethető.

Polk Audio Omni S2 multiroom hangrendszer

Ez a dizájn nem csak a készülék vizuális integrációját, hanem a helyiség sarkai által felerősített basszusokat is segíti. Az Omni S2 két 50 mm-es szélessávú hangszórót tartalmaz, kiegészülve további két db passzív radiátorral. Az előlapi védőrács cserélhető, gyárilag mellékelve kapunk egy fehér és egy fekete takarófedelet. Bizonyos értelemben ez az eszköz teszi érdekessé a Polk Audio termékcsaládját, ugyanis kapható belőle egy "Rechargeable", azaz akkumulátorral egybeépített verzió is. Utóbbit az otthoni hálózatunk WiFi hatókörén belül bárhol, akár kint a kertben is használhatjuk, elektromos hálózat nélkül. Az időjárási viszontagságoknak (esővíz, erős napfény) ellenálló hangfalacska mérsékelt terhelés mellett, egy feltöltéssel közel 10 órányi üzemidőt ígér. Más multiroom gyártó cégektől mi még nem láttunk ilyen megoldást.

Polk Audio Omni S2 multiroom hangrendszer

Omni S6 (zónajátszós hangrendszer, 139 900 Ft)

Az S6 az S2 nagyobb testvére. Elméletileg nem csak nagyobb, hanem tisztább hangot is produkál, mivel 100 mm-es mélyközép hangszórói kiegészülnek két darab 19 mm átmérőjű dóm magassugárzóval.

Polk Audio Omni S6 multiroom hangrendszer

A 100 W összteljesítményű, csatornánként külön D osztályú erősítővel felvértezett dobozka olyan szobákban lehet praktikus, ahol a háttérzenei célok mellett alkalmanként nagyobb, testesebb hangzásra van igény. Az A1/P1 típusokhoz hasonlóan az S6 is rendelkezik egy hátoldali USB porttal, mely többek közt mobileszközeink akkumulátorának töltésére szolgál.

Polk Audio Omni S6 multiroom hangrendszer

Omni SB1 (soundbar és zónajátszós hangrendszer mélyládával, 249 900 Ft)

Mivel a nagyobb kaliberű vetélytársak nyújtanak zónalejátszóként használható televíziós hangrendszert és a Polk Audio szintén évek óta képviseli magát e fronton, természetes, hogy a két kategória előnyeit egybegyúrva ők is bemutatták saját megoldásukat. Az Omni SB1 egy 3-csatornás (jobb-center-bal) soundbar egységből és egy 20 cm-es hangszórót tartalmazó aktív mélysugárzóból áll. A Dolby Digital dekóderrel felvértezett elektronika különféle hangzásmódokat kínál annak függvényében, hogy filmnézéshez, vagy zenehallgatáshoz használnánk a rendszert.

Polk Audio Omni SB1 soundbar

A szóban forgó termékcsalád természetesen itthon is kipróbálható, megvásárolható. Mi több, néhány közülük már szerkesztőségünkbe is ellátogatott, hamarosan kimerítő cikkek formájában még bővebben térünk vissza rájuk itt, az AV-Online hasábjain.

www.octogonaudio.hu

www.polkaudio.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.