Új csúcs DAC az aqua acoustic quality műhelyéből

2016. augusztus 5., péntek, 14:35

aqua acoustic aqua hifi audio hifi DAC high end hifi DAC DA konverter high end DAC aqua acoustic DAC aqua hifi DAC

A high end digitális hifi elektronikákra specializálódott aqua acoustic quality új DA konvertert mutatott be Formula néven. Az Olaszországban tervezett és gyártott, saját szabadalmú technológiára épített készülék jó eséllyel a bolygón létező legjobbak közé férkőzik be.

aqua acoustic Formula high end DACaqua acoustic Formula high end DACaqua acoustic Formula high end DACaqua acoustic Formula high end DACaqua acoustic Formula high end DACaqua acoustic Formula high end DAC hátlapaqua acoustic Formula high end DAC csatlakozókaqua acoustic Formula high end DAC belsőaqua acoustic Formula high end DAC belső

A Formula DAC az aqua acoustic első olyan terméke, amely saját fejlesztésű D/A konverter rendszerrel épült. Az Optologic DAC névre keresztelt architektúra ugyanazt a multibites technológiát tartalmazza, amely a cég La Voce és La Scala típusaiban már bizonyított, ezúttal viszont a Burr-Brown PCM1704 chipek helyére R2R lépcsős ellenállás került.

aqua acoustic Formula high end DAC belső

A vezérlő IC (FPGA) és a lépcsős ellenállás közé galvanikus illetve mágneses szigetelést is ágyaztak. Ezáltal az óraművet beleértve, teljesen szigetelt digitális áramkört hoztak létre. Az ellenállások vezérlése egymástól független, ezáltal hibátlan szimmetriát tudtak elérni az ellenütemű felezők között. A Formula DAC nem használ digitális szűrőket, ehelyett minden al-áramkörére intenzíven támaszkodik.

aqua acoustic Formula high end DAC belső

Az analóg és digitális szekció is teljesen diszkrét BJT, MOSFET, JFET modulokat illetve nagy sebességű diódákat tartalmaz. A passzív alkatrészeket nem csak a legjobb hang, hanem a lehető leghosszabb élettartam figyelembe vételével válogatták össze. Az elcsatolt jelút kondenzátorok nélküli csatornán halad végig, a kimeneti szekcióban pedig BJT és JFET található, fémfóliás ellenállásokkal. Mindez természetesen extrém alacsony rádiófrekvenciás zajt produkál, szokatlanul természetes hangzással.

aqua acoustic Formula high end DAC

A többek között USB és SPDIF bemenetekkel rendelkező Formula a gyártó transzportjával (La Diva) kommunikáló AQ Link aljzatot is kínál, maximális mintavételezése 24 bit/384 kHz. Érdekességként említendő a moduláris bemenet, melyre tetszés szerint illeszthető AES/EBU, RCA, AT&T vagy optikai aljzat. A készülék természetesen nem csak RCA, hanem XLR kimenetet is kínál.

aqua acoustic Formula high end DAC csatlakozók

Az aqua acoustic quality zászlóshajóját hamarosan kis hazánkban, a forgalmazó bemutatótermében is kipróbálhatják, megvásárolhatják a zenehallgatás megszállottjai. A készülék várható áráról ugyancsak a disztribútornál (Audio Centrum) lehet érdeklődni.

www.audiocentrum.hu

www.aquahifi.com

aqua acoustic Formula high end DAC

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.