Oehlbach kiegészítők

2018. március 1., csütörtök, 12:15

Oehlbach audio hifi DAC splitter DA konverter hifi DAC órajel generátor Bluetooth vevő Bluetooth receiver Bluetooth erősítő

Az Oehlbach kínálatából kis hazánkba is érkeztek apró, de praktikus kiegészítők, ezek extráit foglaljuk össze most röviden.

Oehlbach XXL MasterClockOehlbach XXL MasterClockOehlbach XXL MasterClockOehlbach Phono PreAmp ProOehlbach Phono PreAmp ProOehlbach Phono PreAmp ProOehlbach Phono PreAmp ProOehlbach UltraHD Splitter 1:2Oehlbach UltraHD Splitter 1:2Oehlbach Digi BridgeOehlbach BTR 4.2Oehlbach BTR 4.2Oehlbach BTR 4.2 adapter

Órajel generátor asztali hifistáknak?

A laikus szem kapásból megakad a kifejezésen: órajel generátor. Nagyon tudományosan hangzik, de valójában nem az idő mutatására szánt karóránkkal, hanem az USB bemenettel rendelkező DA konverterekkel függ össze. A számítógépről érkező jelben esetenként időzítési problémák, jelkésések (jitter) jöhetnek létre és a gyufásdoboznál alig nagyobb XXL MasterClock ezt hivatott kiküszöbölni.

Oehlbach XXL MasterClock

A kifejezetten számítógép és DAC közé szánt eszköz újra generálja a neki küldött adatfolyamot, ami által elméletileg tisztább hangzásra számíthatunk. Az eszköz rendelhető a Hifi futár szaküzlettől kb. 63 000 forintért.

Oehlbach Phono PreAmp Pro

Lemezjátszós mentőöv

A Phono PreAmp Pro egy aprócska doboz, aminek feladata a lemezjátszókról érkező jel erősítése (72 dB MM és 60 dB MC beállításon), így megkönnyítve a phono modul nélküli hifi erősítők dolgát. A parányi eszköz igazolja a lemezjátszós forradalom létjogosultságát, MM/MC hangszedőkkel is kompatibilis és földelő aljzat található rajta. Az aranyozott csatlakozókkal, fém készülékházzal és külső tápegységgel rendelkező eszköz kb 30 000 forintért rendelhető.

Oehlbach Phono PreAmp Pro

Ha két kép kell

Sok házimozi tulajdonos életében eljön a pillanat, amikor rendszerébe utólag illeszt vetítőt. Ilyen esetben, ha a forráseszköz vagy házimozi erősítő nem rendelkezik kettős kimenettel, akkor a problémát megoldhatja az Oehlbach UltraHD Splitter 1:2.

Oehlbach UltraHD Splitter 1:2

Az eszköz használata pofonegyszerű, miután csatlakoztattuk külső tápegységéhez, bedugjuk a bemenetét és a kettős kimeneteire, ahogy nevéből sejthető, akár 4K (UHD) felbontású műsort is képes továbbítani. Az eszköz kb. 28 000 forintba kerül.

Oehlbach UltraHD Splitter 1:2

Tévénézők gyöngye

A Digi Bridge leginkább olyan környezetben képes kamatoztatni a benne lévő Cirrus Logic DAC chip tudását, ahol található egy tévé és/vagy forráseszköz is. Egy optikai és egy koaxiális digitális bemenetére csatlakoztatható a küldő fél és a beérkezett jel RCA vagy Jack kimeneten távozhat, lényegesen jobb minőségben mintha pl. a televízió fejhallgató kimenetét használnánk. A Digi Bridge kb. 22 000 forintért rendelhető.

Oehlbach Digi Bridge

Bluetooth oda-vissza

Végül, de nem utolsósorban meg kell említenünk az Oehlbach BTR 4.2 érkezését. Mi dönthetjük el, hogy küldeni, vagy fogadni szeretnénk a Bluetooth alapokon továbbított jelet, így az is kivitelezhető, hogy a vele kompatibilis Bluetooth fejhallgatónak vagy vezeték nélküli hangrendszernek küldjük, amit a BTR 4.2 fogad.

Oehlbach BTR 4.2

Az optikai és 3,5 mm-es Jack csatlakozókkal rendelkező eszköz már itthon is megvásárolható kb. 31 000 Ft-os áron.

www.hazimozibudapest.hu

www.hififutar.hu

www.oehlbach.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.