Mark Levinson újdonságok

2019. május 28., kedd, 13:15

Mark Levinson audio hifi erősítő lejátszó zenelejátszó CD-lejátszó SACD-lejátszó hifi erősítő sztereó erősítő high end Mark Levinson hifi Mark Levinson erősítő

A Harman International luxusmárkája a Mark Levinson is Münchenben mutatta be legújabb 5000-es sorozatát, ami jelenleg három tagot, kettő erősítőt és egy lejátszót számlál.

Az No 5805 típusszámú erősítő három, nagy megbízhatóságú jelátviteli relével ellátott, sztereó vonalszintű bemenettel rendelkezik, melyek közül egy XLR, kettő pedig egyedi Mark Levinson RCA csatlakozóval van ellátva.

Mark Levinson No 5805 sztereó erősítő hátlap

Az 500-as sorozat komponenseihez hasonlóan a Main Drive fejhallgató kimenetnek olyan előerősítő kimeneti fázisa van, amely kifejezetten az aktuális, a fejhallgató közvetlen vezérléséhez tervezett tiszta A osztályú, külön fejhallgató erősítő nélkül.

Mark Levinson No 5805 sztereó erősítő analog input

Az No 5805 magában foglalja az újonnan tervezett MM/MC phono fokozatot is, melynél választhatók az erősítés szintjei.

Mark Levinson No 5805 sztereó erősítő

Az No5805 a digitális audio funkciókat a Mark Levinson Precision-Link IITM DAC-on keresztül is kezeli, ennek középpontjában a legújabb generációs ESS Sabre 32 bites DAC van, jitter minimalizáló áramkörrel és teljesen kiegyensúlyozott, diszkrét áram-feszültség átalakítóval.

Mark Levinson No 5805 sztereó erősítő

Négy digitális bemenettel rendelkezik: egy koaxiális és két optikai S/PDIF, valamint egy USB a nagyfelbontású PCM (192 kHz/32 bit) és DSD (DSD5,6) fájlok lejátszásához.

Mark Levinson No 5805 sztereó erősítő távirányító

A másik, a No 5802 típusjelű Mark Levinson egy teljesen digitális integrált erősítő. Mindkét készülék teljesen diszkrét, közvetlen összeköttetésű, AB osztályú erősítő csatornákkal rendelkezik, amelyeket egy túlméretezett (500+ VA) toroid transzformátor táplál. A végfokozat a No 534 erősítő közvetlen leszármaztatottja, hiszen ugyanarra a Precision-Link IITM DAC-ra épül, ami ezúttal hat digitális audio bemenetre bővül: egy AES, két koaxiális és két optikai S/PDIF és egy USB, a nagyfelbontású PCM (192 kHz/32 bit) és DSD (DSD 5,6-ig) fájlok lejátszására.

Mark Levinson No 5805 és No 5802 sztereó erősítők

Az No 5802 MQA (Master Quality Authenticated) technológiát tartalmaz, amely lehetővé teszi az MQA hangfájlok kezelését és lejátszását, az aptX HD-vel felszerelt Bluetooth-vevő is természetesen a legjobb minőséget szolgálja.

Mark Levinson No 5805 sztereó erősítő

A Mark Levinson No 5101 egy merész, új ipari formatervezésű lejátszó, ami a Precision-Link II DAC-kal a csúcsminőségű SACD-lejátszók és streaming készülékek közötti szakadékot hivatott megszüntetni. A fizikai adathordozók, úgymint SACD, CD-A, CD-R és CD-RW mellett támogatja a FLAC, WAV, AIFF, OGG, MP3, AAC és WMA formátumokat.

Mark Levinson No 5101 zenelejátszó

A No 5101 a NAS-meghajtókból és az 5101-es hálózathoz csatlakoztatott DLNA- és UPnP-eszközökről is Etherneten vagy WiFi-n keresztül csatlakozik, de az USB a bemenethez illesztett USB flash meghajtóról is képes navigálni és lejátszani az audiofájlokat.

Mark Levinson No 5101 SACD lejátszó

Ezen túlmenően egy koaxiális és egy optikai S/PDIF digitális bemenettel a No 5101 prémium önálló DAC-ként is működik. A digitális hangfeldolgozás a legújabb generációs ESS PRO Sabre 32 bites D/A átalakítóval történik, ami jitter minimalizáló áramkörrel és egy teljesen kiegyensúlyozott, diszkrét áram-feszültség átalakítóval van felszerelve, ezek közvetlenül a No 5802 és No 5805 integrált erősítőkből származnak.

A digitális bemeneteken kívül egy koaxiális és egy optikai S/PDIF digitális kimenettel rendelkezik, amely PCM sztereó jelet továbbít más komponensekhez. A tápegység, a transzformátor és a vezérlő PCBA-k a digitális és analóg audiojel útvonalaitól elkülönített acél ketreces pajzsban vannak elhelyezve, maga a szerkezet pedig PVC és sztirol-butadién gumi szendvicsen és acél állványokon nyugszik, ráadásul az egész acél borítással árnyékolt.

Mark Levinson No 5805 sztereó erősítő

A Mark Levinson újdonságai hamarosan hazánkban is kipróbálhatók lesznek, reményeink szerint az elsők között lehetünk, akik megcsodálhatják ezeket a vérbő high end készülékeket.

www.hazimozistudio.hu

marklevinson.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.