High end fronton bővül a TEAC

2018. március 23., péntek, 18:50

TEAC audio hifi DAC lejátszó erősítő médialejátszó médiajátszó USB DAC DSD DAC fejhallgató erősítő hálózati médialejátszó hálózati zenelejátszó TEAC Audio TEAC hifi

A TEAC 500 Reference termékcsaládja nemrégiben három új taggal bővült. Az íróasztalon is elférő trió hálózati zenejátszóból, DAC-ból és külső órajel generátorból áll.

TEAC NT-505 hálózati zenelejátszóTEAC NT-505 hálózati zenelejátszóTEAC NT-505 hálózati zenelejátszóTEAC NT-505 hálózati zenelejátszó hátlapTEAC UD-505 fejhallgató erősítő és DACTEAC UD-505 fejhallgató erősítő és DACTEAC UD-505 fejhallgató erősítő hátlaapTEAC HR Audio PlayerTEAC HR Streamer AppTEAC CG-10M órajel generátorTEAC CG-10M órajel generátor hátlapTEAC CG-10M órajel generátor talpTEAC CG-10M órajel generátor talpTEAC CG-10M órajel generátorTEAC CG-10M órajel generátorTEAC CG-10M órajel generátor toroid trafó

Mindent a tisztább és nagyobb felbontásért - TEAC NT-505 USB DAC és hálózati zenelejátszó

Kiindulva abból, amit korábbi tesztjeink során kaptunk a gyártó referencia családjától, érthető, mi több, elvárható, hogy a TEAC feszegesse az ún. kompakt hifi komponensek teljesítményének határait. Az NT-505 USB DAC érdekes zeneközpont lehet azok számára, akik telefonjuk és számítógépük társaságában töltik hétköznapjaikat (ugyanakkor kikapcsolódás gyanánt nem félnek ezeket félretenni és inkább a zenét ízlelgetni). A készülék ún. kettős monó DA konverterrel rendelkezik, a jelátalakításért AK4497 chipek felelnek. A támogatott fájlformátumok közt nem csak a terjedőfélben lévő DSD, hanem MQA is szerepel, további hasznos adottság a digitális szűrők (PCM-nél 5, DSD-nél 2) variálhatósága.

TEAC NT-505 hálózati zenelejátszó hátlap

Érdekesség, hogy az eszköz kínál egy ún. TEAC-HCLD puffer erősítés funkciót is, aminek használatával többféle konfigurációban hajtható az erősítő modul: abszolút szimmetrikus vagy párhuzamos módban attól függően, hogy melyik bemenetet használjuk. Az NT-505-ben a manapság elérhető online zeneszolgáltatók legjobbjai találhatók meg, beleértve a TIDAL és Qobuz neveket. Továbbá Roon kompatibilitást is kapunk, kiegészítve egy aptX HD-képes Bluetooth vevővel. A TEAC NT-505 kb. 600 000 Ft-ért vásárolható meg.

TEAC UD-505 fejhallgató erősítő és DAC

Füleshajtó kiskirály - TEAC UD-505 fejhallgató erősítő és DAC

Az UD-505 nélkülözi az NT-505-ben lévő hálózati funkciókat, viszont ugyanazt a jelátalakítót és kettős monó jelutat alkalmazza. Érdekessége, hogy megtalálható rajta a ma még ritkaságnak számító (ám reményeink szerint jövőben standarddá váló) szimmetrikus 4,4 mm-es Pentaconn kimenet, két 6,3 mm-es Jack társaságában.

TEAC HR Audio Player

Megjegyezzük, hogy az eszköz használója ingyenesen letöltheti számítógépére a TEAC HR Streamer és HR Audio Player lejátszó szoftvereket, utóbbi a DSD fájlok megnyitásában is segít. A TEAC UD-505 kb. 500 000 Ft-ért rendelhető.

TEAC HR Streamer App

Az a fránya Jitter!  - CG-10 órajel generátor

A CD-n túl gondolkodó high end hifi rendszert építők felismerték az USB DAC-ok és egyéb DA konverterek egyik fő hátrányát, a digitális jelkésésből eredő hibák hangot rontó hatását.

TEAC CG-10M órajel generátor

A CG-10M kizárólagos feladata, hogy a vele kompatibilis DAC-ok órajelét újra időzítve pontosabbá tegye a folyamot, másszóval jobb hangot nyújtson a rendszernek. A készülékben megadott hőmérsékletre fűtött kristály oszcillátor dolgozik, amely 10 MHz-es referencia órajelet hoz létre. A működés javításában nincsen szerepe, de az előlapon még kis ablakocska mögé egy mérőműszert is elhelyeztek, ami mutatja az aktuális órajel állást.

TEAC CG-10M órajel generátor

A CG-10 nem csak az UD-505 és NT-505, hanem korábbi generációs UD-503 valamint NT-503 készülékekkel is kompatibilis. A TEAC CG-10 generátort kb. 540 000 Ft-ért vehetik meg a kompromisszummentességre törekvő vájtfülűek.

www.aida-audio.hu

www.teac-audio.eu

TEAC CG-10M órajel generátor talp

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.