ddHiFi telefon adapter DAC teszt

2021. május 31., hétfő, 00:25

ddHiFi audio hifi DAC DA konverter USB DAC telefon adapter adapter teszt DAC teszt DA konverter teszt USB DAC teszt telefon adapter teszt

Kompakt készülékekkel lassan már Dunát lehet rekeszteni, a kínálat hatalmas ki-ki kedvére válogathat a gyártmányok közül, csak bírja a pénztárcája. A mostanában megfigyelhető trend szerint a gyártók igyekeznek a méreteket csökkenteni - kicsi a bors, de erős - aminek szép példái pl. a Topping készülékei. Kis méret, nagy hang alapon, ami igen jó hatással van a pénztárcánkra és a családi békére - Feleség Tűrő Faktor FFT - ami nem elhanyagolható tényező. A DD Audio ddHiFi TC35B USB-C és TC35i Lighting - 3,5 szintet lépett "nagyságban" a miniatűr D/A konverter/fejhallgató erősítő fronton, aki ennél kisebb készüléket gyárt, az csal.

ddHiFi TC35B TC35i telefon adapter DACddHiFi TC35B TC35i telefon adapter DACddHiFi TC35B TC35i telefon adapter DACddHiFi TC35B TC35i telefon adapter DACddHiFi TC35B TC35i telefon adapter DACddHiFi TC35B TC35i telefon adapter DACddHiFi TC35B TC35i telefon adapter DACddHiFi TC35B TC35i telefon adapter DACddHiFi TC35B TC35i telefon adapter DACddHiFi TC35B telefon adapter DACddHiFi TC35B telefon adapter DACddHiFi TC35B telefon adapter DACddHiFi TC35B telefon adapter DACddHiFi TC35B telefon adapter DACddHiFi TC35B telefon adapter DACddHiFi TC35B telefon adapter DACddHiFi TC35i telefon adapter DACddHiFi TC35B telefon adapter DACddHiFi TC35B telefon adapter DACddHiFi TC35B USB DACddHiFi TC35i telefon adapter DAC dobozddHiFi TC35i telefon adapter DACddHiFi TC35i telefon adapter DACddHiFi TC35i telefon adapter DACddHiFi TC35i telefon adapter DACddHiFi TC35i telefon adapter DACddHiFi TC35i telefon adapter DAC

A telefongyártók mára előszeretettel "felejtenek el" fejhallgató Jack kimenetet építeni telefonjaikba, ami egy kicsit nehezen érthető. Illetve valahol talán mégis, ha a plusz erősítő egységet számításba vesszük, ami nincs jó hatással az üzemidőre, lévén jobban terheli az akkumulátort, így nem lehet dicsekedni a hosszabb üzemidővel, ezért száműzték ezt a kimenetet rengeteg okostelefonból.

De mit tehet szegény hifista ha netán mégis telefonról, fejhallgatón keresztül szeretne zenét hallgatni?

Igaz, ott van egy rakat USB-Jack átalakító és szól is úgy-ahogy, viszont minőségi zenehallgatásra nem igazán alkalmas.

Kézenfekvő egy külső USB DAC használata, ami otthoni viszonylatban megoldás lehet, de ha elmegyünk otthonról ez ugye nem igazán alkalmazható.

ddHiFi TC35B TC35i telefon adapter DAC

Többen, köztük a DD Audio előállt egy megoldással, ami hordozható, USB C és Lighting csatlakozóval is kérhető, van 3,5 mm-es Jack kimenete és a specifikáció szerint elboldogul a nem túl háklis fejhallgatókkal, olyanokkal, ahol nincs túl nagy impedancia és elég érzékeny is mellette - az IEM-ek többsége ilyen - méretben pedig hasonlít egy nagyobbra nőtt szemfogra.

ddHiFi TC35i telefon adapter DAC doboz

Kinézet, csatlakozók

Pici téglalap alakú dobozka, rozsdamentes házzal, elől az USB-C, vagy Lighting csatlakozó, hátul a 3,5 mm-es Jack aljzat, amiből áll az egész DAC, nem nagyon van mit összekeverni és/vagy rosszul bedugni.

ddHiFi TC35B telefon adapter DAC

Belül

Nincs sok információnk róla, csak a gyári adatokra támaszkodhatunk, azaz egy ALC5686 USB kodek dolgozik benne.

ddHiFi TC35B TC35i telefon adapter DAC

Kezelés, szolgáltatások

Ez a rész rövid lesz, bedugjuk a telefonba, elindítjuk a zenét kezelő appunkat - erősen ajánlott az USB Audio Player Pro használata - rádugjuk a fejhallgatónkat, addig nem kapcsol be az apró DAC, kímélve az akkumulátort, amíg nem érzékeli a fülest! És megy.

ddHiFi TC35B USB DAC

Érdekességképpen kipróbáltuk PC-n is egy szabad USB-C porton, a Roon hiba nélkül felismerte és kezelte, driver csak a Windows 10 alatti verziókhoz kell, ami letölthető a ddHiFi honlapjáról.

ddHiFi TC35i telefon adapter DAC

Bedugás után és zenehallgatás közben is lehetséges a telefonálás, igaz nem mindegyik telefon csörgött ki a saját hangszóróján, a hívást viszont kijelezte és a mikrofon is működött.

ddHiFi TC35B telefon adapter DAC

Tesztkörnyezet

Telefonok minden elérhető mennyiségben, PC USB-C csatlakozó, Roon, USB Audio Player Pro, TIDAL, Spotify és az USB Audio Playerről elérhető a PC-n tárolt zenék ezerféle formátumban.

ddHiFi TC35B telefon adapter DAC

Hangminőség

Mindenki találkozott már azzal a jelenséggel, amikor a fényképezőgép kamerája nem találja elsőre a fókuszt és homályos a kép nagy része addig, ameddig kézzel, vagy automatikusan meg nem találja a jó fókuszpontot. Nos, a DD ddHiFi aprósága elsőre megtalálta a fókuszpontot, jóval pontosabb lett a hangszerek körvonala, definiáltabb és pontosabb lett a tér, jobban különváltak a hangszerek, a dinamika és a sávszélek is jóval nagyobbak lettek.

ddHiFi TC35i telefon adapter DAC

A telefonokra általában jellemző mosott, kicsit brummogós mélyhangokat, avagy éppen ellenkezőleg, a kicsit túlcifrázott magastartományt a helyére rakta, sokat javított az általános egyensúlyon, kellemesebb és "könnyebb" volt a fülnek a zenehallgatás.

ddHiFi TC35B TC35i telefon adapter DAC

Visszatérő jelleggel nálunk szereplő Hans Zimmer prágai koncertjét elviselhetővé tette a ddHiFi a sima telefonos Jack kimenethez képest. Az egyszerűbb, kevés hangszeres dalokkal, Dire Straits például kifejezetten jól érezte magát, szólt a legjobban, itt kifejezetten belefeledkeztünk a zenehallgatásba. Paul Simon ütőhangszerein is érezhető volt a javulás, már kezdett valódi, gyorsan/dinamikusan megszólaló dobokat és egyéb a lemezen szereplő afrikai hangszereket megmutatni nekünk, megfelelő sebességgel, maga mögött tudván az alap, kicsit komótos megszólalást.

ddHiFi TC35B telefon adapter DAC

Az általános hangkép sokat javult, persze értelemszerűen nem érte el egy jóval drágább asztali DAC minőségét, de hallható mértékben javított a hangon.

A Lightning és az USB-C ugyanazt nyújtja hangminőségben, az Apple Lightning verzióhoz a Vox alkalmazás az ajánlott lejátszó.

ddHiFi TC35B telefon adapter DAC

Konklúzió, ajánlás

Nincs nehéz dolgunk, ha valaki szeretné feltornászni a telefonja/tabletje hangminőségét, annak bátran ajánlható ez az apróság. Ha nem engedi a pénztárcánk egy normál külső DAC megvételét, vagy csak simán praktikus okból nem szeretnénk magunkkal cipelni egy nagyobb készüléket, annak jó választás lehet a DD ddHiFi adaptere. Összességében nekünk nagyon tetszett a DD ddHiFi TC35B és TC35i, érdemes fülügyre venni, ha költséghatékony megoldásra vágyunk és szeretnénk túllépni a telefonunk által nyújtott hangminőségen.

 

ddHiFi TC35

Műszaki adatok

USB kodek: ALC5686
THD+N: < -92 dB
DNR: 110 dB
Jel/zaj viszony: 120 dB
Kimeneti feszültség: 30 mW/32 Ohm
Ajánlott fejhallgató impedancia: 16-200 Ohm
Frekvencia-átvitel: 20 Hz-20 kHz
Maximális PCM felbontás: 32 bit/384 kHz
Méretek: 18,8 x 11,2 x 10,2 mm
Tömeg: 6 g
Ár: 19 990 Ft
Forgalmazó:

Muzix Group

+36-30-907-0709

1139 Budapest, Forgách u. 21.

muzixgroup.com

Webshop: muzix.hu

Mérleg

Rengeteget javít az általános hangminőségen egyszerűbb, kevés hangszeres zenéken pedig kifejezetten jól teljesít

Alig terheli az akkumulátort, csak akkor működik, ha a fejhallgató rá van dugva

Egyszerű kezelhetőség, bedugjuk és működik.

Nincs, ha csak az nem, hogy könnyen el lehet hagyni a mérete miatt

Szubjektív vélemény

Hangminőség:  
Kivitel:  
Kezelhetőség:  
Szolgáltatások:  
Ár/érték arány:  

ddHiFi TC35i telefon adapter DAC

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.