ddHiFi TC35 Pro telefon adapter MQA DAC teszt

2021. október 29., péntek, 00:15

ddHiFi audio hifi DAC DA konverter USB DAC MQA DAC telefon adapter adapter teszt DAC teszt DA konverter teszt USB DAC teszt MQA DAC teszt telefon adapter teszt

Korábbi tesztünkben már kiveséztük a ddHiFi apró, ámde nagy tudású D/A átalakítóit, amik nem mellesleg tartalmaznak fejhallgató erősítőt is. Nemrég megjelentek a Pro sorozat Eye, Mountain és Tetris néven futó verziói, amik hozzák az elődök minőségét és kiegészültek MQA dekódolóval. Kicsi a bors, de mégis MQA képes, meghallgattuk mit tud ez a sorozat az elődökhöz viszonyítva.

ddHiFi TC35 Pro telefon adapter MQA DAC-okddHiFi TC35 Pro telefon adapter MQA DACddHiFi TC35 Pro telefon adapterekddHiFi TC35 Pro telefon adapter MQA DACddHiFi TC35 Pro playddHiFi TC35 Pro Mountain telefon adapter MQA DACddHiFi TC35 Pro Mountain telefon adapter MQA DACddHiFi TC35 Pro Mountain telefon adapter MQA DACddHiFi TC35 Pro Mountain telefon adapter MQA DACddHiFi TC35 Pro Mountain telefon adapter MQA DACddHiFi TC35 Pro Mountain telefon adapter MQA DACddHiFi TC35 Pro Mountain telefon adapter MQA DACddHiFi TC35 Pro Eye telefon adapter MQA DACddHiFi TC35 Pro Eye telefon adapter MQA DACddHiFi TC35 Pro Eye telefon adapter MQA DACddHiFi TC35 Pro Eye telefon adapter MQA DACddHiFi TC35 Pro Tetris telefon adapter MQA DACddHiFi TC35 Pro Tetris telefon adapter MQA DACddHiFi TC35 Pro Tetris telefon adapter MQA DACddHiFi TC35 Pro Tetris telefon adapter MQA DACddHiFi TC35 Pro Tetris telefon adapter MQA DACddHiFi TC35 Pro Tetris telefon adapter MQA DAC

A ddHiFi TC35 Pro Eye, Mountain és Tetris fantázianevű mini DAC-ok ki tudják váltani a legtöbb (sőt talán mindegyik) okostelefon, vagy tablet beépített D/A átalakítóját, alaposan felturbózva ezzel az addig kapott hangminőséget. Sőt mivel ezek az apró kütyük még fejhallgató erősítőt és normál, 3,5 mm-es Jack aljzatot is tartalmaznak, így gond nélkül csatlakoztathatók bármilyen füleshez.

ddHiFi TC35 Pro Mountain telefon adapter MQA DAC

Az előző sorozat már bizonyította a képességeit, de mivel ma már szinte elengedhetetlen az MQA dekódolás megléte, így a gyártó is lépett, lehetővé téve ezt a megoldást. De van még mellette 32 bit/768 kHz és DSD 512 felbontás is, ha valaki ezek híve.

Praktikus megoldás lehet utazás során, de akár otthon is lehet használni, ha költséghatékony megoldást keresünk a telefonunk hangjának feljavítására.

ddHiFi TC35 Pro Eye telefon adapter MQA DAC

Kinézet, csatlakozások

A ddHiFi TC35 Pro megvásárolható USB-C és Lightning csatlakozóval is, amivel teljes mértékben univerzálisan használhatók lesznek ezek az eszközök.

A ház minőségi érzetet kelt, kellemes tapintású eloxált alumínium, az egyik oldalán a megfelelő USB/Lightning aljzattal, a másik oldalon a 3,5 mm-es fejhallgató kimenet található.

ddHiFi TC35 Pro Eye telefon adapter MQA DAC

Bármelyik változat elfér az ember fél tenyerében, zsebben, kézitáskában. A gond inkább a megtalálásával van a mérete miatt, a súlya pedig a szóra sem érdemes kategóriát erősíti.

A kialakítás pontos, a csatlakozások jól illeszkednek, ezekkel nem lesz gond.

ddHiFi TC35 Pro Mountain telefon adapter MQA DAC

Belül

A változás a kisebb szériás modellekhez képest az a Sabre 9281 AC Pro verzió beépítése a fedél alá, amivel MQA képesek lettek. A TC35 Pro kimenő teljesítménye nem nagyon változott, igaz az elődök hangereje sem hagyott nagyobb kívánnivalót maga után, szépen meghajtották a legtöbb átlagos érzékenységű fejhallgatót.

ddHiFi TC35 Pro telefon adapter MQA DAC

Használat közben

Mivel ezek az átalakítók kifejezetten Android és iOS okoskütyük alatti használatra lettek szánva, driver sem kell hozzájuk, bedugjuk és működnek.

Kipróbáltuk Apple Music, TIDAL, Spotify és USB Audio Player Pro alatt is, mindegyik hiba nélkül felismerte és kezelte az összes verziót. Elég csak bedugni és a telefon automatikusan az USB kimenetre irányítja a hangot és az összes hanggal kapcsolatos dolgot, ezután a TC35 Pro végzi. Apró, de igen fontos és dicsérendő dolog, ha kihúzzuk a fejhallgatót a TC35 Pro-ból, akkor azonnal leállítja magát a DAC, ergo nem terheli feleslegesen a telefonunk akkumulátorát.

ddHiFi TC35 Pro play

Zenehallgatás közben a kapcsolat stabil volt, a formátumokat hiba nélkül kezelte, zavaró zajokat/pattogásokat nem hallottunk. Melegedés alig volt, nem kell hűtőszekrényben tárolni a telefonunkat lejátszás közben.

ddHiFi TC35 Pro Tetris telefon adapter MQA DAC

Tesztkörnyezet

iOS és Android rendszerek alatt is kipróbáltuk a ddHiFi TC35 Pro különböző verzióit, Apple Music, TIDAL, Spotify és USB Audio Player Pro volt még a kiválasztott lejátszó program. AudioQuest NightOwl Carbon, Sendy Audio Aiva és Sendy Audio Peacock volt nagyágyúként bevetve a jó pár fülhallgató mellett.

ddHiFi TC35 Pro Tetris telefon adapter MQA DAC

Hangminőség

Szinte szóról-szóra ugyanazt lehetett leírni az új TC35 Pro szériáról, mint az előzőről, erősen hallható mértékben megnőtt a zene általános hallgathatósága, felbontása a normál telefonos Jack kimenethez képest.

Kiegyenlítetteb lett a frekvencia-átvitel, ami egyben társult egy kitágult sávszélességgel, a basszus kottázhatóbban ment mélyebbre, ami főleg Hans Zimmer zenéin volt feltűnő.

ddHiFi TC35 Pro Mountain telefon adapter MQA DAC

Érdekes módon, itt nagyobb volt az MQA és a nem MQA zenék közötti különbség, mint általában lenni szokott, érezhetően jobb és szellősebb lett a magastartomány, eltűnt egy csomó oda nem illő torzítás, rárakódás, kézzelfoghatóbb és valóságosabb lett felső rész.

A nemrég MQA-ban is megjelent Pink Floyd zenékben megmutatta azt a rengeteg apró nüánsznyi zörejt, effektet, hangot, amit odapakoltak a szerzők és a hangmérnökök, kifejezetten élményszámba ment a hallgatása.

ddHiFi TC35 Pro Mountain telefon adapter MQA DAC

A hangmérnök által megálmodott térrel (legyen az kikevert, vagy felvétel helyszínén jelen lévő) is egészen profi módon boldogult, nagyvonalú és hihető teret rajzolt a hangszerek és az énekes köré. Mike Oldfield és Mark Knopfler opuszait is kifejezetten élvezte, hangulatot tudott teremteni, nem kellett kimenekülni a szobából, ha éppen trombita, harangok, cintányér és egyéb más csilingelő hangszer szólt egyszerre.

Nem nagyon találtunk olyan zenei stílust, amivel kifejezetten rosszul működött volna, eléggé "mindenevőnek" tűnt a ddHiFi TC35 Pro.

ddHiFi TC35 Pro Tetris telefon adapter MQA DAC

Konklúzió, ajánlás

Úgy látszik jót tett az MQA lehetőség és így a belső DAC csere a ddHiFi TC35 Pro új szériájának, egészen vállalható hangot kap az, aki nem akar különálló DAC-okkal bajlódni és szereti az egyszerű megoldásokat.

Utazáshoz, de akár otthonra is megfelelő megoldást nyújt a TC35 Pro új termékcsaládja (nyilván kategórián belül), de még az ínyenc hifisták sem sok kivetnivalót találhatnak benne.

Pofonegyszerű kezelni, jól is szól, kis helyet foglal, életünk párja is nehezen szúrja ki a mérete miatt, mi kellhet még?

Nem kétséges, hogy Ajánlott Vétel címkét kap a ddHiFi TC35 Pro széria.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.