A Densen is lát fantáziát a DAC gyártásban

2015. május 26., kedd, 06:35

Densen audio hifi DAC DenDac high end DA konverter Densen hifi Densen DAC high end DAC

A dán hifi gyártók közt jeleskedő Densen is fejet hajtott a DA konverter gyártás előtt, így üdvözölhetjük a digitális forráseszközök luxuspartnerét, ismertebb nevén a DenDAC 50 típust.

Densen DenDac 50 DACDensen DenDac 50 DACDensen DenDac 50 DACDensen DenDac 50 DACDensen DenDac 50 DACDensen DenDac 50 DAC hátlapDensen DenDac 50 DAC bemenetekDensen DenDac 50 DAC belsőDensen DenDac 50 DAC belsőDensen DenDac 50 DAC belsőDensen DenDac 50 DAC belsőDensen DenDac 50 DAC belsőDensen DenDac 50 DAC belső

A high end audio komponensekre specializálódott Densen első ízben készített DAC-ot, ami ebben a formában nem teljesen igaz. 1994-ben már gyártottak egy másik, jól ismert cég megbízásából, de a lényeg, hogy immár hivatalosan is kínálnak ilyen eszközt azok számára, akik a lehető legjobb hangot szeretnék kicsikarni digitális kimenettel rendelkező forráseszközeikből.

Densen DenDac 50 DAC

A DenDAC 50 fő érdekessége, hogy analóg hangerőszabályzóval és negatív visszacsatolás nélküli, A osztályú előerősítő áramkörrel üzemel, mely felépítésében kísértetiesen hasonlít a cég által korábban készített, B-275 típusú előfokra. Apró érdekesség, hogy a DenDAC 50 egy belső porttal is rendelkezik, melyre kisméretű NYÁK csatlakoztatható későbbiekben, ha új típusú digitális csatlakozó kerül a piacra. Ez az aljzat ugyancsak lehetővé teszi egy közeljövőben gyártásra kerülő WiFi modul fogadását, emellett a gyártó közleményében Bluetooth vevőegységet is említettek, ám ezek várható érkezéséről még nincs pontos információnk.

Densen DenDac 50 DAC belső

Egyébiránt a DenDAC 50 egy számítógépekkel történő összekötést szolgáló USB, valamint két optikai és két koaxiális bemenettel rendelkezik, emellett 3 analóg sztereó RCA aljzattal is felruházták, hogy teljes értékűen, akár analóg előerősítőként is használható legyen.

Densen DenDac 50 DAC hátlap

Az árnyékolt készülékházzal felvértezett készülék egy fix és egy jelvezérelt kimenettel is büszkélkedhet, jelfeldolgozó áramköre akár 192 kHz/24 bites mintavételezésen is képes működni. A DenDAC 50 1180000 forintért kerül a boltok polcaira, elérhetőségével és kipróbálásával kapcsolatban az itthoni forgalmazónál lehet érdeklődni.

www.audioreference.hu

www.densen.dk

Densen DenDac 50 DAC belső

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.