Itt az Emotiva MR1 házimozi erősítő egyszerűsített kiadása

2024. május 3., péntek, 23:45

Emotiva audio hifi házimozi erősítő házimozi erősítő Emotiva házimozi Emotiva erősítő Emotiva házimozi erősítő

A korábban bemutatott Emotiva MR1 alá beékelődő MR1L, ahogy neve sugallja, főbb részeit tekintve majdnem ugyanaz, csak egyszerűsített kiadásban. 11.2 helyett 9.2 csatornát kínál, aminek köszönhetően készülékháza és árcédulája is leadott egy kis felesleget. Az első darabok már Magyarországra is megérkeztek.

Emotiva MR1L házimozi erősítőEmotiva MR1L házimozi erősítő frontEmotiva MR1L házimozi erősítő hátlapEmotiva MR1L házimozi erősítő hátlapEmotiva MR1L házimozi erősítő hátlapEmotiva MR1L házimozi erősítő hátlapEmotiva MR1L házimozi erősítőEmotiva MR1L házimozi erősítő távirányítóEmotiva MR1L házimozi erősítőEmotiva MR1L házimozi erősítőEmotiva MR1L házimozi erősítőEmotiva MR1L házimozi erősítő

Az Emotiva MR1L processzor része azonos nagyobb testvérével, melynek részletes magyar tesztjét itt lehet elolvasni. Változatlanul kínál 6 db HDMI bemenetet és 2 db kimenetet, mindegyik 2.0b verziójú, az egyik eARC kompatibilis.

Emotiva MR1L házimozi erősítő hátlap

Optikai, koaxiális, Bluetooth és analóg RCA bemeneteket ugyancsak kínál, kiegészítve egy számítógépes kapcsolatra szolgáló USB-B-vel. Nem maradt le a kettős aktív mélysugárzó kimenet sem, RCA és XLR közül egyaránt lehet választani.

Emotiva MR1L házimozi erősítő hátlap

A vezérlést háttérvilágított billentyűzetes távvezérlő, RS-232, IR bemenet és trigger kimenet teszi gördülékenyebbé.

Emotiva MR1L házimozi erősítő távirányító

Ahogy fentebb szó esett róla, fő különbség a végfok csatornaszámainak csökkentése. Ez a házimozi erősítő összesen 9 db hangfalat képes közvetlenül meghajtani. Önmagában például 5.1.4 vagy 7.1.2 kiosztást támogat, de RCA kimenetei által, további végerősítő hozzáadásával akár 13.2 csatornás szetteket is ki tud szolgálni.

Emotiva MR1L házimozi erősítő hátlap

Teljesítménye 100 W/csatorna (4 ohmon), amit az Emotiva minden kimenet egyidejű terhelésével határozott meg. Sztereó módban akár 220 W/csatorna is lehetséges (4 ohmon). A végerősítők redukálása alacsonyabb készülékházat tett lehetővé a sima MR1-hez képest és kis mértékben a toroid transzformátor méretéből is tudtak faragni. A támogatott térhatású formátumok között Dolby Atmos és DTS:X egyaránt szerepel.

Emotiva MR1L házimozi erősítő

A készüléket Dan Laufman ügyvezető, becenevén 'Big Dan' is bemutatja az Emotiva hivatalos YouTube csatornáján, megvillantva többek közt a tápegységet és a végerősítő modulokat is. Itt megtekinthető a videó:

Amennyiben szobaakusztika korrekcióra merülne fel igény, a gyártó saját fejlesztésű EmoQ rendszere áll rendelkezésre. A méréshez szükséges mikrofon része a csomagnak, beállítás során grafikus felület könnyíti a vizuális tájékozódást. Szükség esetén a hivatalos forgalmazó (Home Movie) munkatársai is tudnak segíteni a beüzemelésben, ennek részleteiről a munkatársaknál célszerű érdeklődni.

Emotiva MR1L házimozi erősítő

Az Emotiva MR1L e sorok írásakor 899 990 forintba kerül, így 200 000 forinttal olcsóbb, mint a nagyobbnak számító Emotiva MR1. Hamarosan részletes teszt várható, addig is a komolyabb érdeklődőknek érdemes ellátogatni a Home Movie budapesti szaküzletébe!

homemovie.hu

emotiva.com

Emotiva MR1L házimozi erősítő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.