We. by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóró teszt

Egyszerűen otthonosan

2022. június 22., szerda, 11:10

Loewe audio hifi hangfal hangszóró hangrendszer Loewe hangszóró Loewe hangfal Loewe hangrendszer Bluetooth hangszóró hangfal teszt hangszóró teszt Loewe teszt Bluetooth hangszóró teszt Bluetooth hangrendszer teszt Loewe hangfal teszt

Bármikor jól jön egy Bluetooth hangszóró, a négy fal között és kiruccanásokon is gondoskodik a zenéről, egyszerűen használható, azonnali partyhangulatot kelt. A Loewe We. HEAR 2 méretéből kifolyólag már nem az az eszköz, amelyet bárhová magunkkal vinnénk. Viszont impozáns kinézete miatt jól beillik bármelyik otthon enteriőrjébe, és ha kell, nagyot szól.

We by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóróWe by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóróWe by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóróWe by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóróWe by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóróWe by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóróWe by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóróWe by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóróWe by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóróWe by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóróWe by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóró csatlakozókWe by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóró csatlakozókWe by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóró pántWe by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóró pántWe by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóró pántWe by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóróWe by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóróWe by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóróWe by Loewe HEAR 1 és HEAR 2 Bluetooth hangszórókWe by Loewe HEAR 1 és HEAR 2 Bluetooth hangszórókWe by Loewe HEAR 1 és HEAR 2 Bluetooth hangszórókWe by Loewe HEAR 1 és HEAR 2 Bluetooth hangszórók

Küllem

A We. by Loewe HEAR 2 képében egy viszonylag nagyméretű Bluetooth hangszórót kapunk, kellemesen fiatalos színnel és megjelenéssel. Szerencsére annyira nem nagy, hogy ne férjen bele egy hátizsákba, így kültéri és házibulikra is magunkkal vihetjük. Egy kézzel már nem lehet kényelmesen megfogni, viszont, ha beleakasztunk egy (tartozékként mellékelt) szíjat, akkor könnyen "táskarádióvá" alakítható, és így máris mobilisabbá válik.

We by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóró pánt

Hengerformájú, a széleit mindenhol lekerekítették. A kemény műanyag házat textillel vonták körbe. Esztétikailag nincs ellene kifogásunk, viszont praktikusság szempontjából nem biztos, hogy ez volt a legjobb anyag, amit választhatott a gyártó. A textil sajnos könnyen koszolódik, ráadásul a terméket főleg kinti eseményekre szánták, amiről IPX6 tanúsítványa is árulkodik. Lehet, hogy egy gumírozás vagy szilikon borítás jobb választás lett volna, és esztétikailag sem vont volna le a termékből.

We by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóró

Tehát minimalista és fiatalos dizájnt kapott. Esztétikumát épp az adja, hogy nincsenek rajta felesleges díszítőelemek, ezért a formavilág és a szín önmagában tud érvényesülni. A Loewe nagyon kellemes és a fiataloknak kedvező színekben dobta piacra a We. HEAR 2-t: aqua blue, cool grey, coral red, strom grey fantázianevekkel. A vezérlőegységet is elrejtették, egyrészt, hogy védve legyen, másrészt hogy a minimalista stílusra még inkább rájátszanak. Ez egy elforgatható műanyag támasz alatt található négy gombbal (Bluetooth, hangerőszabályozók, ki/bekapcsoló), és egy külön felhajtható szilikonfül alatt a töltésre szolgáló USB-C aljzattal és Jack bemenettel.

We by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóró csatlakozók

Használat közben

A We. HEAR 2 letisztult és kellemes kinézetének köszönhetően bármilyen otthonban jól mutat. Nem túl nehéz ahhoz, hogy ide-oda vigyük magunkkal, de ha hosszabb ideig cipelnénk kézben, akkor mindenképp érdemes feltenni rá a fogantyút, mert méretéből kifolyólag nincs jó fogása, és egy kézzel nem lehet stabilan megfogni.

We by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóró

Használata kifejezetten egyszerű és kényelmes. A bekapcsoláshoz hosszan kell nyomnunk a gombot, amíg pittyenő hangot hallunk. Első párosítás előtt be kell nyomni a Bluetooth gombot is. Ezt követően a telefonunk kb. 30 másodperc múlva érzékeli a hangsugárzót és gyorsan párosodik vele. Későbbi használatnál már nem szükséges nyomni a Buetooth gombot, bekapcsolás után automatikusan megtörténik a csatlakozás. A Bluetooth kapcsolattartás kifejezetten jó, nem akadozott a zene, hatótávolsága kb. 12 méter, így ha messzebb mentünk a telefonunkkal, akkor is zavartalanul szólt tovább.

We by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóró

Teljes feltöltéssel kb. 17 óra működést tudott biztosítani az akkumulátor, ami elég jónak mondható. Ez természetesen attól is függött, hogy milyen hangosan és milyen stílusú zenét hallgattunk. Merülés esetén sípoló hanggal jelzett egyszer, és a bekapcsológomb kék helyett pirosan világított. Negatívum, hogy akkor sem kapcsolt ki magától a hangsugárzó, ha hosszú ideig nem használtuk, így feleslegesen merült le. A készülék körülbelül 4-5 óra alatt tölthető fel teljesen.

We by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóró

A We. HEAR 2 IPX6 tanúsítvánnyal rendelkezik, ahogy már említettük. Fröccsenés- és porálló, és a gyártó kifejezetten ajánlja medencés bulikhoz és kültéri szórakozásokhoz, úgyhogy a kerti összejöveteleknek is fontos tagjává válhat, bár utána lehet, hogy kicsit több időt kell majd eltöltenünk a textil tisztítgatásával.

Telefonos kihangosítóként is használható, így konferenciahívásokhoz is praktikus lehet, bár mikrofonja nem a legjobb. Érdemes közelről beszélni bele, hogy megfelelően hallhatók legyünk.

We by Loewe HEAR 1 és HEAR 2 Bluetooth hangszórók

Hangminőség

A korábban bemutatott We. HEAR 1-hez képest lényegesen hangosabb, terhelhetőbb lett kettesszámú testvére. A beépített erősítő, melynek RMS teljesítménye 2x15 W, szükség esetén egy szolidabb, 5-10 fős buli aláfestésére elegendő hangnyomásszintet is képes volt kicsikarni a henger alakú eszközből. A terhelés növelésével párhuzamosan metszőbb magashangokat és instabilabb basszusokat kellett kompromisszumként elfogadni.

We by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóró pánt

A We. hangkaraktere szubjektív megítélésünk szerint könnyed és kellemes volt. Tetszett, hogy mellőzte az amerikai és ázsiai gyártóknál jellemző, hatásvadász módon pumpáló mélyhangokat, helyette kicsit megfontoltabb és feszesebb módon adagolta az ütemeket, búgó, dobbanó hangeffektusokat. Túlgazdagított és basszus-orientált hangzás esetén nehezebben különböztettük volna meg a vetélytársaktól. Így azonban kijelenthettük, hogy a We. HEAR 2 inkább európai, szofisztikált hangkaraktert testesített meg. Kellemesen élénk és lendületes volt rajta az elektronikus, pop vagy hip-hop zene is, de akusztikus műfajok esetén is egész jó részlességet nyújtott, egy kisebb/olcsóbb Bluetooth hangsugárzóhoz képest.

We by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóró csatlakozók

A legtöbb henger alakú Bluetooth hangrendszertől eltérően a We. HEAR 2 nem "minden irányba" 360 fokban (omni-direkcionális módon) szórta a hangokat. Nincsen információnk a benne lévő hangszórók mennyiségéről és méretéről, de egyértelműen hallani lehetett, hogy a középső és magas frekvenciák csak az egyik oldalból szólaltak meg. Függőlegesen felállítva kissé erőtlen volt a basszus, de ha lefektettük, akkor két irányba tudtak sugározni a We. HEAR 2 hangszórói, ami egyértelműen jót tett a mélyhangoknak.

We by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóró

Dave Brubeck - Take Five c. száma frissen és élénk színnel szólalt meg. A cintányér kicsit műanyagos volt, de az összkép sok részletet és jó hangsáv tagolást tartalmazott. A manapság domináns előadók felé (pl. Post Malone) haladva meghökkentően élénk énekhangokat tapasztaltunk, az énekeseket szinte kilőtte magából a kis hangrendszer. Basszusa nem ment le a szubtartomány aljára, de az 50-60 Hz fölötti frekvenciákat még olyan magabiztossággal kezelte, hogy összességében kellemes energiát nyújtson.

We by Loewe HEAR 1 és HEAR 2 Bluetooth hangszórók

Végszó

A Loewe olyan hangsugárzót hozott létre, amely tökéletesen megállja a helyét a mindennapokban és a házibulikba is szívesen magunkkal vinnénk. Formavilága esztétikus és kifejezetten fiatalos. Minőségi kivitelezés, bár anyaghasználatban nem értünk egyet mindennel. De kétségkívül nagyot szól és kellemes rajta zenét hallgatni, ezért a fiatalabb közönség számára nagy kedvenccé válhat. Aki pedig túl nagynak tartja a méretét, annak ajánljuk a We. HEAR 1-et, amely kisebb és olcsóbb is.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.