Vinnie Rossi hangfal

2019. május 31., péntek, 09:15

Vinnie Rossi audio hifi hangfal high end hifi hangfal high end hangfal Vinnie Rossi hangfal

A Vinnie Rossi egy amerikai székhelyű cég, amely eddigi kettő, Lio és L2 nevű sorozatához épített hangfalat. Monoblokk, integrált és előerősítő szerepelt eddig a repertoárjukban, mindegyikük a high end kategóriába tartozik, viszont azon belül teljesen reálisan vannak árazva, minőségük pedig nem kevés rivális cégnek okozott eddig fejfájást.

A STILETTO 15 egy háromutas referencia hangfal, aminek a bemutatása idén júniusban várható. Vinnie Rossi egyedi megközelítése révén sikerült egy olyan álló dobozt megtervezni, ami a kisebb szobákba is gond nélkül elhelyezhető, a hangja pedig még ebben a környezetben is ki tud teljesedni.

Vinnie Rossi STILETTO 15 hangfal hangszórók

A közel 20 000 dolláros STILETTO 15-ben a 38 cm-es mélynyomó külön kamrában helyezkedik el, ahogyan a 14 cm-es, lineáris felfüggesztésű közép- és a 25 mm-es magassugárzó is. Belül Mundorf ellenállásokat használtak a keresztváltóban, a tekercsek és kondenzátorok pedig a Jantzen prémium minőségű darabjai. Az alsó szekció három, míg a közép és magas kettő darab, vastag és nagysűrűségű kompozit anyagból készült, melyeket csavarral és ragasztóval tartanak össze, a csatlakozó pedig a WBT legújabb generációja.

Vinnie Rossi STILETTO 15 hangfal hátlap

Mágneses rácsok és megmunkált alumínium lábak tartoznak még a roppant egyéni és stílusos hangdobozokhoz, amire a gyártó 5 év garanciát vállal. A frekvencia-átvitel 39 Hz-40 kHz (+/- 3 dB) közötti, a terhelhetősége 100 W, 6 ohmos impedancia mellett, az érzékenység 87 dB, a dobozok súlya darabonként 45 kg.

Vinnie Rossi STILETTO 15 hangfal

A kettő különálló, a szélességhez és magassághoz mérten pedig csekély mélységű testnek köszönhetően a STILETTO 15 a megfogott és pontos mélyhangok mellett az apró részleteket is finoman tálalja, az erő javára tehát nem kell lemondanunk a zene precizitásáról. A Vinnie Rossi hangfal legfőbb erénye viszont mindenek előtt a produkció életszerű tolmácsolása, ami természetesen a házon belüli elektronikákkal valósítható meg legjobban.

www.vinnierossi.com

Vinnie Rossi STILETTO 15 hangfal

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.