Triangle AIO TWIN aktív hangfal teszt

Francia kapcsolat

2023. január 11., szerda, 18:05

Triangle audio hifi hangfal hangszóró hifi hangfal sztereó hangfal aktív hangfal Triangle hangfal hangfal teszt aktív hangfal teszt Triangle hangfal teszt hifi hangfal teszt Triangle aktív hangfal

A francia cég vegyes felhasználásra kifejlesztett aktív hangsugárzó párja rámutat, hogy milyen irányba tartanak az átlagembereknek szánt hangrendszerek. Mindenből próbál egy kicsit adni a Triangle AIO TWIN. Éppen ezért kisebb szobákban komoly alternatíva soundbar vagy hagyományos hifi készüléklánc helyett. Feltéve, hogy kihasználják szolgáltatásait.

Triangle AIO TWIN hangfalTriangle AIO TWIN hangfalTriangle AIO TWIN hangfalTriangle AIO TWIN hangfal középsugárzóTriangle AIO TWIN hangfal talpTriangle AIO TWIN hangfal távirányítóTriangle AIO TWIN hangfalTriangle AIO TWIN hangfal hátlapTriangle AIO TWIN hangfal hátlapTriangle AIO TWIN hangfal hátlapTriangle AIO TWIN hangfalTriangle AIO TWIN hangfalTriangle AIO TWIN hangfalTriangle AIO TWIN hangfalTriangle AIO TWIN hangfalTriangle AIO TWIN hangfalTriangle AIO TWIN hangfalTriangle AIO TWIN hangfalTriangle AIO TWIN hangfalTriangle AIO TWIN hangfalTriangle AIO TWIN hangfalTriangle AIO TWIN hangfalTriangle AIO TWIN hangfalTriangle AIO TWIN hangfalTriangle AIO TWIN App

Minden egy helyen

A Triangle megfizethető (e sorok írásakor 260 000 forint) aktív hangfalpárja az AIO TWIN szinte biztos, hogy az all in one (minden egyben) betűszóról kapta nevét. TWIN, mint ikerpár, ami frappáns utalás arra, hogy az ár egy sztereó szettre értendő. Koncepciója, hogy minden manapság népszerű funkciót tartalmaz, amire általánosságban egy stílusos hangezköz után kutató laikusnak szüksége lehet. A passzív keresztváltóval épített hangdobozokat 2 db 50 wattos erősítő hajtja. A hangszórókészlet 25 mm-es lágy dómból és 13 cm-es mélyközépsugárzóból tevődik össze.

Triangle AIO TWIN hangfal középsugárzó

Kínál optikai bemenetet (tévé csatlakoztatásához praktikus) és analóg phono RCA aljzatot is. Tartalmaz még WiFi-t és Ethernet portot, internet alapú vagy hálózaton keresztüli zenelejátszáshoz. Ha több Triangle AIO eszköz van egy hálózaton, akkor többszobás (multiroom) hangrendszerré is összefűzhetők. A vezérlés telefonos alkalmazással és infravörös távirányítóval is lehetséges. Emellett Bluetooth aptx HD vevő és aktív mélysugárzó kimenet is került rá. Így az AIO TWIN sokféle szituációban kihasználható, különösen akkor, ha titkos képességét sem hagyják figyelmen kívül.

Triangle AIO TWIN hangfal hátlap

Több szín, több hangulat

Egyre több gyártó kínál aktív hangfalakat és a Triangle okos módszerrel próbál meg kitűnni. A szokásos fekete és fehér színeken kívül további három, tehát összesen öt különböző színben rendelhető az AIO TWIN; vászon szürke, Abyss kék vagy fahatású juhar. Teljesen lekerekített sarkú előlapja mágneses, bútorhatású szövettel. Nálunk az Abyss kék verzió járt, amely élőben váratlanul csinos benyomást keltett.

Triangle AIO TWIN hangfal

Nemcsak az elegáns mélykék árnyalat üdítő, hanem a vele harmonizáló részletek. A magassugárzót bronz és rozéarany közti árnyaltú karika díszíti. Ugyanilyen színűek a talpak, melyek kivitele szokatlan, mégis frappáns. A hangdobozok lábait széltében fekvő hengerek képezik, amelyek sarkaira apró gumi pöcköket helyeztek a vibráció csökkentés és csúszásgátlás érdekében. Ezek a kis csövek és a velük passzoló színű embléma meglepően harmonikus összképet teremt a szögletes dobozzal.

Triangle AIO TWIN hangfal talp

A Triangle AIO TWIN jobb oldali doboza tartalmazza az erősítőt, ehhez csatlakoztatható a bal oldal, a mellékelt kábel használatával. A phono RCA bemenet egy kapcsolóval állítható vonalszintűvé és úgy bármilyen analóg forrást fogad, nemcsak vinyl lemezjátszót. Mellette egy 3,5 mm-es Jack bemenet is biztosított. Az optikai hangbemenet megléte jó, mert így szinte bármilyen korszerű televízió jelét fogadhatja. Viszont manapság egyre több aktív hangfalpáron megtalálható HDMI ARC bemenet is, ezért örültünk volna, ha az AIO TWIN ilyet is tartalmaz. Valószínűleg a streaming funkció és a HDMI együtt már jelentősen megemelték volna az árát.

Triangle AIO TWIN hangfal

Pozitívumként hat az Ethernet csatlakozó megléte, annak köszönhetően nem kell a (jellemzően kevésbé stabil) WiFi-t használni, ha nem szükséges. Fölé egy 5 voltos, kifejezetten töltésre szolgáló USB portot is integráltak. Praktikus lehet azoknak, akik zenehallgatás közben tölteni szeretnék mobileszközüket. Az összkép korszerűnek mondható multimédiás mindenes hangfalpár benyomását kelti. Szubjektív megállapításunk, hogy örömmel láttunk volna még olyan apróságokat, mint a hangszórókra elkülönített erősítők, netalán gombnyomásra felcserélhető hangfal oldalak.

Triangle AIO TWIN hangfal

Használat közben

Jó fogású távvezérlőt mellékeltek az AIO TWIN-hez. Általa nemcsak jelszint vezérlésre (hangerő szabályzásra), hanem bemenet választásra, némításra és EQ-ra (hangszín szabályzás) is van lehetőség. Ezen kívül zenei navigációra szolgáló gombok is kerültek rá, amelyeket hálózati funkciók vagy Bluetooth kapcsolat közben is tudtunk használni. A jobb oldali hangsugárzóban lévő infra szem viszonylag nagy távolságból és széles tartományban fogadta a jelet, nem kellett feltétlenül "rácélozni".

Triangle AIO TWIN hangfal távirányító

Bekapcsolást követően a jobb oldali hangfalon lévő állapotjelző LED halovány pirosról eltérő színűre váltott aszerint, hogy melyik bemene volt aktív. Eleinte attól tartottunk, hogy az átlagosnál jóval nagyobb "pötty zavaró lesz televíziózás közben. Nem lehetett elsötétíteni, kikapcsolni a világítást, de szerencsére annyira nem is volt zavaró a többszínű LED.

Triangle AIO TWIN App

A telefonos alkalmazásban lehetőség volt számos streaming szolgáltató kliensei közül válogatni. Ugyanitt a bemenetválasztás és jelszint vezérlés is lehetséges volt, így okostelefonról is könnyen uralhattuk a hangfalakat. A beállításokat tartalmazó menüpont a szoftververzió megjelenítésén kívül nem sok opciót kínált, holott néhány paraméter még elférhetett volna benne. Hiányoltuk az automatikus bekapcsolás vagy kikapcsolás funkciót. Ha üresjáratban hagytuk a hangfalakat, órák elteltével sem kapcsoltak ki, bár lehet, hogy jövőbeni frissítéssel változtat rajta a Triangle. Praktikus volt viszont a programválasztó menü, összesen 6 gyors elérésre szolgáló gombot találtunk benne, amellyel internetrádió állomásokat vagy kedvenc lejátszási listákat hívhattunk elő egyetlen értintéssel.

Triangle AIO TWIN hangfal

Hangminőség

A Triangle AIO TWIN lendületes, simulékony karakterrel szólaltatta meg referencia lejátszási listánk zenéit. Kevésbé a részletek kidomborítására, inkább egy részben energikus, másrészt lágy érzet fenntartására törekedett. Basszusa kis hangfalhoz mérten feszes volt és határozott. A meghallgatáshoz használt, 20 négyzetméteres szobában testes, pumpáló basszust kaptunk. Utóbbi elektronikus zene és hip hop esetén sok erőt adott. Még közepes terhelésen sem érződött gyengének a hangfalpár, még ha nem is remegtette meg a kanapét. Amit tudomásul kellett vanni, hogy a papíron közölt 56 Hz-nél nem szívesen ment lejjebb. Megszólaltak rajta 45-50 Hz-es hangok is, de a felsőbb basszushoz képest halkabban. Ezért az átütő, mozitermek világára hasonlító basszusokra mindenképpen kiegészítő aktív mélysugárzóra lett volna szükség.

Triangle AIO TWIN hangfal

A középső frekvenciák közvetlenek voltak, jó sebességgel és szórással. Ennek köszönhetően az énekhang (vagy filmnézés közben a dialóg) megfelelően elkülönült és jól érthető maradt. A színpad ábrázolás lehetett volna pontosabban kidolgozott. A komplexebb műsorokat, több hangszert tartalmazó számokat kissé egysíkúan festette elénk az AIO TWIN. Izgalomban nem volt hiányérzet, viszont a középpont fókusza elmaradt. A 260 000 forintért nemcsak hangfalpárt, hanem erősítőt, D/A konvertert és streamert is kap a vásárló. Ezért érthető, hogy a Triangle belépőszintű mindenes aktív hangfalai nem audiofil szintekre törtek. A magashangok nem bántották a fület, de megérdemeltek volna még egy kis levegőt és textúrát.

Triangle AIO TWIN hangfal

A Downton Abbey c. tévésorozat komplett záró évadát e hangdobozok társaságában néztük végig. A szereplők dialógusa remek árnyalással és testességgel röppent elő, a zene élénken és szélességgel jelent meg, de a megjelenített hangmező inkább felénk irányult és kevésbé fordított figyelmet a mélységekre. Hasonló érzésünk volt Cassandra Wilson - Red Guitar c. számát hallgatva is. Félre kellett tenni a kritikus vájtfülű mentalitást és elfogadni, hogy a Triangle kompakt ikrei egyszerűen csak laza, könnyed zeneélményre törekedtek.

Triangle AIO TWIN hangfal

A kis méret és a viszonylag korlátozott basszus ellenére kifejezetten jó terhelhetőségűnek mutatkoztak a hangdobozok. A teszteléshez használt, 20 négyzetméteres szobát szépen betöltötték úgy, hogy 60-70 %-os terhelésen sem esett össze dinamikai ábrázolásuk. Feljebb merészkedve már összefolytak a magashangok és felkeményedett a basszus, ettől függetlenül sokkal jobb teherbírást tapasztaltunk, mint amit a megjelenés sugallt. Akinek nem fontos az irdatlan hangnyomásszint, annak háttérzenei, multimédiás célra a Triangle AIO TWIN szinte kizárt, hogy erőtlennek hasson. Ha mégis, bármikor kiegészítheti egy mélyládával.

Triangle AIO TWIN hangfal

Alternatívák

Akinek nem fontos a streaming funkció, annak jobb vétel a Triangle Elara LN01A, amely műszaki adatok és fotók alapján ugyanez a hangdobozpár, csak a csinos talpak és hálózati szolgáltatások nélkül. Cserébe százezer forinttal olcsóbb. Aki több basszusra, nagyobb szórásra és jobb sztereó színpadképre vágyna, annak javasolt a Klipsch The Fives teszt elolvasása. A Klipsch sztereó párban 400 000 forintba kerül, viszont hangja minden tekintetben több. Ráadásként HDMI bemenetet is tartalmaz, amely által a televíziókkal jobban integrálható, kényelmesebben használható.

Triangle AIO TWIN hangfal

Végszó

A Triangle AIO TWIN jövőképet fest a holnap hangrendszeréről. Egy pár kisméretű, könnyen elhelyezhető hangdoboz, amely kielégít minden átlagfelhasználói igényt. Letisztultsága és szép színe dekoratív elemmé teheti bármilyen környezetben.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.