PMC hangfalak Magyarországon

2020. május 1., péntek, 19:00

PMC audio hifi hangfal hangszóró hifi hangfal házimozi hangfalszett PMC hangfal high end high end hangfal

Nagy örömünkre szolgál tudatni azt Kedves Olvasóinkkal, hogy a brit Professional Monitor Company, azaz PMC otthoni igényeket kiszolgáló hangfalainak kizárólagos forgalmazása végre biztos kezekbe került a Stream Audio által.

PMC MB2 SE hangfalPMC MB2 SE hangfalPMC studioPMC studioPMC twenty5i hangfalakPMC twenty5i hangfalcsaládPMC twenty5.23i hangfalPMC twenty5.23i hangfalPMC twenty5.24i hangfalPMC twenty5.24i hangfalPMC twenty5.Ci centersugárzóPMC twenty5i hangfal magassugárzóPMC twenty5i hangfal csatlakozóPMC twenty5 Sub aktív mélyláda

A PMC Audio a világ hangfalgyártóinak egy izgalmas és egyedi színfoltja. Az Angliában, kézzel készülő TL, tehát transmission line, magyarul labirintus rendszerű hangdobozok a stúdiók precíz világát ötvözik az otthoni zenehallgatási igényekkel. A PMC, ahogyan a nevéből is sejthető, először kizárólag stúdiókba készített hangsugárzókat, ezt követően kezdték meghódítani az otthoni zenerajongókat, a siker pedig már a legelső doboznál is adott volt.

PMC studio

A PMC (Professional Monitor Company) 1990-ben alakult, Peter Thomas a BBC és Adrian Loader az FWO Bauch mérnökeinek gyümölcseként. A kompetens szaktudás és a zene egy életre szóló szenvedélye vezetett a PMC első termékéhez a BB5-A aktív stúdió monitor megalkotásához, amit elismert a BBC és a Metropolis Mastering, valamint a világ legjobb stúdiói és előadói is preferálták. Referenciaként használja Stevie Wonder a Wonderland Studio-ban, a világ talán leghíresebb komolyzenei felvételeit készítő Deutsche Grammophon, valamint a Decca és Harmonia Mundi lemezgyártók stúdiói. A PMC uralkodik a vezető mastering stúdió-házak és műsorszolgáltatók szakmai világában és egyike azon kevés cégeknek, akik már elnyerték az Emmy díjat. Mission Impossible, Captain Phillips, Pearl Harbour, Game of Thrones, Skyfall, Ironman… de még sorolhatnánk azokat a filmeket vagy tv-sorozatokat, ahol PMC stúdió monitorokon keverték a végső zenei masteringet.

PMC studio

A tervezési filozófia meglehetősen egyszerű: az ideális hangsugárzó megoldás elkészítése a lehető legrészletezőbb felbontású, színezettség és torzítás nélküli hanggal. Ez a legfelsőbb szintű minőségi vonal a páratlan K + F (ATL) hangszóró dizájn és meghajtás technológia. Mára a PMC beépült a szakmai és fogyasztói piacokra, gyárt aktív és passzív hangsugárzókat az otthoni audiofil és high end igényeknek megfelelően. Kezdetektől fogva sajátosságuk, hogy a stúdiók precizitását sikeresen ötvözték a hosszan tartó otthoni felhasználáshoz elengedhetetlen zeneiséggel, a basszus terén pedig szinte pokoli mélységbe ereszkednek már a legkisebb állványos modellek is. A termékek egy része már meg is érkezett a Stream Audio bemutatótermébe, és bár a jelenlegi helyzet miatt a meghallgatásokra nem kerülhet sor, a PMC hangsugárzóival az AV-Online berkein belül hamarosan tesztek, cikkek formájában lehet majd találkozni.

PMC twenty5i hangfalak

A PMC útjára indította a twenty5i sorozatot, ami a többszörös díjnyertes twenty5 utódja. A sorozat jelentős átalakításon esett át, hogy kihasználhassa a vállalat zászlóshajóinak fejlesztése során végzett kutatások előnyeit. Ennek eredményeként eltávolítottak mindent, ami lerontja a zenét, így nagyobb realisztikát, átláthatóságot és muzikalitást biztosítanak.

PMC twenty5i hangfalcsalád

A twenty5i sorozat összesen hat modellből áll. A kompakt twenty5.21i 130 mm-es, a kissé nagyobb twenty5.22i 165 mm-es hangszóróval és az ezekkel megegyező típusok, már padlón álló kivitelben, úgy mint twenty5.23i és twenty5.24i.

PMC twenty5.Ci centersugárzó

A sorozat a háromutas twenty5.26i-vel és egy centersugárzóval (twenty5.Ci) egészül még ki. A hangszórók részesülnek a társaság által a közelmúltban végzett, a nagyfrekvenciás felbontás, a keresztirányú kialakítás fejlesztésével, valamint a nem kívánt rezgések azonosításával és csökkentésével kapcsolatos átfogó kutatásaiból nyert eredményekből, amelyek színesítik a hangot, kevésbé valósághűvé teszik, és elmosódott képalkotást okoznak. A PMC twenty5i sorozat nemcsak műszaki szempontból, hanem hallhatóan is jobb lett, mint az elődeik.

PMC twenty5i hangfal magassugárzó

A család mindegyik tagja új, magassugárzóval rendelkezik, amely 19 mm-es SONOMEX lágy dóm kialakítású, és a PMC prémium hangszóróinak sorozatából származik. Az újratervezés lehetővé tette, hogy ez az egység alacsonyabb frekvencián is működjön, és kibővítse az optimális hallgatási helyzetet, így a hallgatók folyamatos, rendkívül részletes hangot élvezhetnek borotvaéles képalkotással az egész szobában. A hangszórók közötti pontos és zökkenőmentes átmenet fenntartása érdekében a kifinomult keresztváltó katonai minőségű üvegszálas táblákra van felszerelve. Vastag, tiszta rézszálakat használnak a kézzel kiválasztott alkatrészek csatlakoztatására, hogy optimalizálják a jelátvitelt és biztosítsák, hogy az ideális frekvencia-tartomány pontosan a megfelelő hangszóróhoz kerüljön.

PMC twenty5i hangfal csatlakozó

Oliver Thomas, a vezető dizájner megjegyzi: "A twenty sorozat fenomenálisan nehéz munka volt, és díjakat nyert szerte a világon. Legutóbbi kutatásaink és fejlesztéseink során tudtuk, hogy számos olyan területet javíthatunk még, ideértve a hangszóró tervezését, a keresztirányú hangolást és a rezgéstől való elszigetelést."

"Miután kifejlesztettünk innovatív módszereket a rezgés elemzésére a Fenestria zászlóshajó létrehozása során, azt akartuk alkalmazni a twenty sorozatra is, és annak az előnyeit bemutatni a szélesebb piacon is. Megállapítottuk, hogy ha nagyon specifikus frekvenciákat törlünk vagy elnyelünk, akkor drasztikusan javíthatjuk a teljesítményt, és sokkal valóságosabb hangot nyújthatunk. A twenty5i sorozatban ezeket a technológiákat alkalmaztuk precíziósan tervezett lábazati rudak és gondosan meghatározott csillapító anyagok hozzáadásával, amelyek elkülönítik a hangdobozokat a padlótól. Ez megakadályozza, hogy a nemkívánatos energia visszakerüljön a hangszórókba, tehát teljesen egységesek maradjanak. A hangdefiníció valóban meglepő, vagy egyszerűen fogalmazva: kevesebb hangszórót láthatunk és több zenét hallunk."

PMC twenty5.24i hangfal

A mélysugárzók ugyanolyan specifikációjú egységek, mint a 255-ös sorozatban és változatlanok maradtak, de hatékonyabban használják fel őket.

Az összes PMC termékkel összhangban a twenty5i sorozat alapja is az Advanced Transmission Line basszus rendszere. Az ATL rendelkezik az aerodinamikailag tervezett Laminair szellőzőnyílással, amelyet eredetileg a PMC zászlóshajójának, a QB1 studio monitorjaihoz fejlesztettek ki.

PMC twenty5 Sub aktív mélyláda

A PMC-nek vezető szerepe van a stúdiómonitorok világában, és pontosan ugyanazt a filozófiát és tervezési megközelítést alkalmazza hifi hangszóróiban, így a twenty5i esetében is. Mint Oliver Thomas kifejti: "Alapvető hitünk, hogy ugyanaz az ultra nagy felbontású hangszóró használható a teljes felvételi és lejátszási folyamat során - stúdiótól otthonig. Éppen ezért terveinket a zene készítésének minden szakaszában alkalmazzák, a film zeneszerzőinek szobáitól a stúdiókig, egészen az otthoniig, az eredeti előadás lényegét megőrizve, pontosan úgy, ahogyan azt a művész szándékozta."

streamaudio.hu

pmc-speakers.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.