Magnat CSB 1000 soundbar teszt

2019. szeptember 21., szombat, 15:25

Magnat audio hifi házimozi hangfal hangszóró soundbar házimozi rendszer Magnat soundbar Magnat hangfal soundbar teszt hangfal teszt Magnat teszt Magnat soundbar hangfal Magnat soundbar teszt

Napjaink talán legkeresettebb szórakoztató-elektronikai termékei a Bluetooth hangszórók mellett a soundbar-ok. Felsorolni is nehéz lenne, hogy hány vállalat állt rá ezeknek az univerzálisan bevethető elektronikáknak a gyártására, de ahogy egy korábbi tesztünkben is írtuk, a magasabb minőséget képviselő darabok köre már egy szűkebb réteget jelent. A német Magnat neve talán mindenkinek ismerősen cseng, aki otthonosan mozog az autóhifiben, de az otthoni elektronikák és hangsugárzók világában is erős helye van. Jelenlegi soundbar kínálatukból a csúcsmodell CSB 1000 járt nálunk egy alapos nyúzásra, most elmeséljük, hogy milyennek hallottuk.

Magnat CSB 1000 soundbarMagnat CSB 1000 soundbarMagnat CSB 1000 soundbarMagnat CSB 1000 soundbarMagnat CSB 1000 soundbarMagnat CSB 1000 soundbarMagnat CSB 1000 soundbar hátlapMagnat CSB 1000 soundbarMagnat CSB 1000 soundbarMagnat CSB 1000 soundbar falikonzolMagnat CSB 1000 soundbar falikonzokMagnat CSB 1000 soundbarMagnat CSB 1000 soundbar mélyládaMagnat CSB 1000 soundbar mélyláda hátlapMagnat CSB 1000 soundbar távvezérlőMagnat CSB 1000 soundbar

Jól pozícionálva

Amikor megtudtuk, hogy a Magnat egy magasabb kategóriájú soundbar-ját fogjuk tesztelni, látatlanban is aggódni kezdtünk. Olyan nevek mellett, mint a Bose vagy Harman Kardon, vajon mit tud mutatni egy Magnat, melynek neve ebben a szegmensben kevésbé ismert, vagy elismert. Azonban az a tudat, hogy egy magasabb szintet képviselő soundbar 250 000 Ft körüli áron kapható, már sokkal kíváncsibbá tett minket.

Magnat CSB 1000 soundbar

Ahogy a kezünkbe került a Magnat CSB 1000, a szokásosnak mondható látvány fogadott a kicsomagolásnál. Minden fontos kiegészítő, kábelek, felfogató konzolok, távvezérlő stb. mellékelve, egy tisztességes méretű (1 m) hangrúd, és egy szintén jól megtermett első reflexnyílással ellátott vezeték nélküli mélysugárzó. Semmi csicsa, semmi feltűnő részlet, csak egy szépen kidolgozott, elegánsnak mondható soundbar, pontosan annyit mutat, amennyit kell.

Magnat CSB 1000 soundbar

Magnat CSB 1000 soundbar hátlap

Első ránézésre a hangrúd, mintha magasabb kategóriát képviselne, mint a mélysugárzója. Nem csak a méretei, vagy a kidolgozása alapján, hanem a hangrúd hátulján látottak alapján is.

Magnat CSB 1000 soundbar

Nagyon szimpatikus pontja a készüléknek, hogy az optikai és analóg bemeneteken felül négy (3+1 ARC) darab HDMI csatlakozóval támogatja a Magnat a változatos forráskínálat üzemeltetését.

Magnat CSB 1000 soundbar

A forráskészülékekből érkező hangokat egy 65 W összteljesítményű digitális erősítő továbbítja a 4 db ovális közép-, a szélekre elhelyezett 2 db dóm magas-, valamint a vezeték nélkül csatlakozó 25 cm átmérőjű hangszóróval ellátott 100 W teljesítményű mélysugárzóhoz. Ugyan a mellékelt távvezérlő mellett nem sok szükség lesz rá, de a legfontosabb funkció gombokat a hangrúd oldalán is megtaláljuk.

Magnat CSB 1000 soundbar távvezérlő

A rendszer életre keltéséhez csak az Ethernet kábelt kellett csatlakoztatni, (WiFi sajnos nincs) majd elkezdtünk ismerkedni a Qualcomm AllPlay és AllPlay Jukebox nevű applikációival. Ennek a kezelőfelületnek köszönhetően, gyártótól függetlenül tud a Magnat CSB 1000 multiroom rendszert alkotni minden Qualcomm AllPlay kompatibilis hangszóróval, ami szintén dicséretes tulajdonság. Sajnos az applikáció minden jó tulajdonságával együtt is erősen hiányosnak és nem túlzottan felhasználóbarátnak mondható, így vélhetően hasznát fogja venni tulajdonosa a mellékelt távvezérlőnek, vagy CEC funkciónak.

Magnat CSB 1000 soundbar falikonzol

Működés közben

A CSB 1000 beüzemelése pont olyan egyszerű volt, mint amilyennek lennie kell. A hangrúd elején a rács mögött megbújó LED kijelző tudatta velünk a készülék aktuális státuszát, hangerőt, forrást stb. a mélysugárzó pedig azonnal automatikusan életre kelt, ahogy bekapcsoltuk a rendszert.

Magnat CSB 1000 soundbar

Első körben zenékkel (Bluetooth, AllPlay HD rádiók, Spotify stb.) nyúztuk meg német barátunkat, ahol másodpercek alatt beigazolódott, amit korábban is éreztünk. Az éles tesztet megelőző több napos járatást követően, a hangrúd ugyan enyhén közép tónusos hangot produkált, mégis nagyon kellemesen, határozottan és rendkívül részletgazdagon szólalt meg. A szélekre kihelyezett magassugárzók meglepően széles színpadot produkáltak, és önmagában is határozott erő és dinamika jellemezte, de természetesen csak félkarú óriás a mélysugárzó nélkül. Ahogy említettük, a CSB 1000 mélysugárzója valahogy mégsem illik a képbe. 30 négyzetméteres szobában, egyszerűen nem éreztük azt az áttörő erejű gyomorig hatoló basszust, amit megszoktunk a hasonló kategóriájú soundbar-októl. Nagyon jól kiegészítette a hangrúd produkcióját, de végig megmaradt egy enyhe hiányérzet a dinamikus zenék lejátszáskor, akár Bluetooth akár AllPlay esetén.

Magnat CSB 1000 soundbar mélyláda

Később több filmet is megnéztünk vele robajokban, robbanásokban, vagy akár zenei betétekben gazdag darabokból, melyeknél a hangrúd teljesítménye talán még jobban lenyűgözött, mint a zenék esetében. A párbeszédek nagyon pontosak és tökéletesen érthetőek, jól pozícionáltak voltak. Minden apró zaj, nesz, vagy suttogás előkerült, miközben az erőteljes, éles hangok, szinte ijesztőek tudtak lenni, olyan energiával áradtak szét a szobában. Itt már a mélysugárzó is éledezni kezdett, de a komolyabb robbanásokat, durranásokat vagy akár zenés jeleneteknél, koncertfilmeknél továbbra is hiányoltuk azt a bizonyos szintű remegést a tomporunk alól, de alapvetően megvolt az összhang.

Magnat CSB 1000 soundbar

Összegzés

A Magnat CSB 1000 egy nagyon jó választás lehet annak, aki többet szeretne az olcsó tucat soundbar-oknál, de nem engedheti meg magának a csúcskategóriát. Hangrúdja kiemelkedő hangzással van megáldva ezért az összegért, a mélysugárzója miatt azonban inkább kisebb (15-25 négyzetméter) szobákba merjük maradéktalanul ajánlani. Szolgáltatás csomagja több mint kielégítő, vezérlő applikációja némi megszokást igényel, de a mellékelt távvezérlő lényegében mindenért kárpótol. Hangzása és tudása alapján nagyon jó ár/érték arányt képvisel és apró hiányosságai ellenére is komoly rendszernek bizonyult.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.