LG NP5550 Bluetooth hangrendszer teszt

Kicsi a bors, és csinos

2017. január 9., hétfő, 12:40

LG audio hifi hangfal hangszóró hangrendszer Bluetooth LG hangfal LG hangszóró Bluetooth hangszóró Bluetooth hangrendszer hangfal teszt hangrendszer teszt Bluetooth hangrendszer teszt

Most, hogy már szinte mindegyik szórakoztató-elektronikai cég kínálatában találunk vezeték nélküli hangrendszert, már nem is annyira a hangerő, hanem a méret és a dizájn alapján hozunk döntést, ha vásárlásra kerül sor. Az LG kis hangfala annak köszönheti vonzerejét, hogy egy kis eleganciát is hoz saját osztályába.

Többféle színben kapható a Music Flow P5, a fiatalos fehér-zöld vagy fekete-piros kombinációkon kívül létezik egy Special Edition kiadás is, mely vanília-szerű hangszórórácsával és fahatású oldallemezével elegáns megjelenést nyújt. Nálunk ez utóbbi vendégeskedett, akárki látogatott szerkesztőségünkbe (hölgyeket beleértve), kivétel nélkül pozitív megjegyzést tett a kis hangfal dizájnjára.

LG NP5550 - Music Flow P5 Special Edition Bluetooth hangrendszerLG NP5550 - Music Flow P5 Special Edition Bluetooth hangrendszerLG NP5550 - Music Flow P5 Special Edition Bluetooth hangrendszerLG NP5550 - Music Flow P5 Special Edition Bluetooth hangrendszerLG NP5550 - Music Flow P5 Leather Bluetooth hangrendszerLG NP5550 - Music Flow P5 Special Edition Bluetooth hangrendszerLG NP5550 - Music Flow P5 Special Edition Bluetooth hangrendszerLG NP5550 - Music Flow P5 Bluetooth hangrendszerekLG NP5550 - Music Flow P5 Bluetooth hangrendszerekLG NP5550BR - Music Flow P5 Bluetooth hangrendszerLG NP5550BR - Music Flow P5 Bluetooth hangrendszerLG NP5550BR - Music Flow P5 Bluetooth hangrendszerLG NP5550BR - Music Flow P5 Bluetooth hangrendszerLG NP5550BR - Music Flow P5 Bluetooth hangrendszerLG NP5550B - Music Flow P5 Bluetooth hangrendszerLG NP5550B - Music Flow P5 Bluetooth hangrendszerLG NP5550B - Music Flow P5 Bluetooth hangrendszerLG NP5550B - Music Flow P5 Bluetooth hangrendszerLG NP5550B - Music Flow P5 Bluetooth hangrendszerLG NP5550W - Music Flow P5 Bluetooth hangrendszerLG NP5550W - Music Flow P5 Bluetooth hangrendszerLG NP5550W - Music Flow P5 Bluetooth hangrendszerLG NP5550W - Music Flow P5 Bluetooth hangrendszer

Lehet, hogy a Special Edition csak utánozza a valódi fát, de megjelenésének köszönhetően jópofa ajándék lehet hölgy hozzátartozóknak. Ennél csak a fémházas vetélytársak számítanak kifinomultabbnak, melyek azonban hangminőségtől függetlenül, akár kétszeres felárat jelenthetnek. A csinos külsőnek persze ára is van, leginkább az, hogy az NP5550 nem a kültéri kalandorok választása lesz. Míg egyes Bluetooth hangrendszereket könnyűszerrel ledobhatunk a tengerparton vagy két fűcsomó közé, addig az LG dobozkája óvatosabb hozzáállást igényel. Szolgáltatásai közé tartozik, hogy összepárosítható sztereó módba egy második P5-tel, illetve az erre alkalmas LG televíziók külső, vezeték nélküli hangrendszerévé tehető.

LG NP5550 - Music Flow P5 Bluetooth hangrendszerek

A tetőlapon lévő, karika formájú négygombos, háttérvilágított kezelőszerven megtaláljuk a Bluetooth hangrendszerektől megszokott funkciókat, a középső gombot kb. 2 másodpercig határozottan nyomva pedig bekapcsol a P5. Az aktiváláskor és kikapcsoláskor lejátszódó, meglepően tisztán csilingelő üdvözlő/búcsúzó hangeffektus eleve felüdülésként hat az átlagos mobil hangfalak szokásos csipogásához képest.

LG NP5550 - Music Flow P5 Special Edition Bluetooth hangrendszer

A Bluetooth embléma háttérvilágítása sem kék, hanem fehér. Az LG logója a tetőlemezen és a hangszórórácson sem lábatlankodik, csupán oldalt találtunk egyet diszkréten megbújva. A másik oldal alsó sarkába, egymáshoz szorosan került egy töltésre szolgáló micro USB aljzat és egy 3,5 mm-es analóg sztereó Jack bemenet. A padlólemezen lévő, csúszásgátló gumitalpat eltávolítva megtaláltuk a csavarokkal rögzített akkumulátort. Ezek önmagukban elhanyagolható motívumok, nem befolyásolják a teljesítményt, de általuk valahogy mégis kellemesebb kézbe venni, illetve használni az eszközt. Egyébként irodai környezetben, iPhone mobileszközzel párosítva kb. 12 méteres stabil, vezeték nélküli hatókör valósult meg, ami nagyon jónak mondható.

LG NP5550 - Music Flow P5 Special Edition Bluetooth hangrendszer

Hangminőség

Manapság megszokottá vált, hogy olyan Bluetooth hangrendszereket tesztelünk, amelyek méretüket meghazudtoló teljesítményre, szórásra képesek. A P5 is ezek táborát erősíti, a korábban általunk is tesztelt vetélytársakhoz (pl. JBL Flip3) képest részletező képesség és terhelhetőség terén sem tűnt rosszabbnak. A Bluetooth érezhetően ködösített, fedett bizonyos apró részleteket, persze az ilyen eszközöktől amúgy sem hifi minőséget szoktunk elvárni. Ettől függetlenül bármennyire meglepő, tesztalanyunk éppenséggel a magas frekvenciák terén volt leginkább bőkezű.

LG NP5550 - Music Flow P5 Special Edition Bluetooth hangrendszer

Relatív kedvező árához és kis méretéhez képest egységes, kellemes basszusokkal kiegészített karaktert nyújtott. Hangja, amennyiben 60-70 %-os jelszint alatt használtuk, egy pillanatig sem volt bántó vagy harsány. 50 %-os terhelés fölött már amúgy is akkora hangnyomásszintet produkált, ami mellett kis szobában nem tudtunk volna beszélgetni. Az emberi szöveg, ill. énekhangok kissé doboz-jelleggel szólaltak meg, de ez az árát figyelembe véve bocsánatos bűn. Viszonylag könnyen képes volt betölteni nagyobb helyiségeket is, ám fizikai méreteiből kifolyólag, 1-2 métert meghaladó távolságból már értelemszerűen le kellett mondanunk a basszusok nagy részéről.

LG NP5550BR - Music Flow P5 Bluetooth hangrendszer

Végszó

Nem csak szerkesztőségünkben, hanem azon kívül is hagytuk érvényesülni a LG P5-öt. Utóbbinak azért éreztük szükségét, hogy laikusok véleményét is kikérjük róla. Kellemes meglepetésünkre senki sem kifogásolta pl. a hangzását, épp ellenkezőleg. A legtöbben (hölgyeket beleértve) még csodálkoztak is, hogy ugyan miként képes ilyen kellemes hangon megszólalni egy ennyire parányi eszköz. Egyöntetűen az a visszajelzés alakult ki ismerőseink (és saját magunk) részéről, hogy az NP5550 attraktív megjelenése és könnyed hangja elég a sikerhez, hiányosságai csak azoknak fognak feltűnni, akik a zeneiséget illetően nem hajlandók megalkudni, mindennapjaikat hifi rendszerük közvetlen közelében töltik. Másoknak viszont, akik háttérzenei aláfestéshez, esetleg laptop/TV hangszórónak keresnek egy valóban mindenhol elférő, úgynevezett alkalmi hangrendszert, aligha kifogásolható a P5 tudása.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.