Klipsch Flexus: új soundbar széria a láthatáron

2024. április 24., szerda, 00:40

Klipsch audio soundbar házimozi hangfal hangfalszett hangrendszer soundbar Klipsch hangfal Klipsch soundbar

A Klipsch teljesen új soundbar szériát jelentett be Flexus néven. Meggyőző hang és igényes kivitel, továbbá széles közönség számára elérhető ár volt a fő célkitűzés. Ennek megvalósítására az Onkyo-val léptek partnerkapcsolatba. A friss termékcsalád első tagjai már Magyarországon is kaphatók.

Klipsch Flexus soundbarKlipsch Flexus soundbarKlipsch Flexus soundbarKlipsch Flexus soundbarKlipsch Flexus soundbarKlipsch Flexus soundbarKlipsch Flexus soundbarKlipsch Flexus soundbarKlipsch Flexus soundbarKlipsch Flexus soundbarKlipsch Flexus soundbarKlipsch Flexus soundbarKlipsch Flexus soundbarKlipsch Flexus CORE 100 soundbarKlipsch Flexus CORE 200 soundbarKlipsch Flexus REMOTE távirányítóKlipsch Flexus SUB 100 mélyládaKlipsch Flexus SUB 100 mélyládaKlipsch Flexus SUB 100 mélyládaKlipsch Flexus SUB 100 mélyládaKlipsch Flexus soundbarKlipsch Flexus soundbarKlipsch Flexus SURR 100 háttérsugárzóKlipsch Flexus SURR 100 háttérsugárzóKlipsch Flexus SURR 100 háttérsugárzóKlipsch Flexus SURR 100 háttérsugárzóKlipsch Flexus SURR 100 háttérsugárzóKlipsch Flexus SURR 100 háttérsugárzóKlipsch Flexus soundbarKlipsch Flexus Onykyo PCB

Úgy tűnik, hogy a Klipsch már nem kívánta tovább nézni ölbe tett kézzel, ahogy a kategória óriásai (JBL, Sony, LG, Sonos, Bose) tarolnak soundbar szegmensben. Alapos kutatást és mérlegelést követően olyan ökoszisztémát álmodtak meg, mely a gyártó közleménye szerint döbbenetesen szól és kompetitív árcédulákat visel. Emellett, valahol jogosan azt is aktuálisnak vélték, hogy frissítsenek a korábbi Klipsch soundbar eszközöktől megszokott formaterven.

Klipsch Flexus soundbar

E sorok írásakor a széria négy modellből áll, de őszre bővülést ígér a Klipsch. Pillanatnyilag egy kisebb (Klipsch Flexus Core 100), illetve egy nagyobb (Klipsch Flexus Core 200) soundbar került nyilvánosságra, melyeket a bővíthetőség jegyében, igény szerint ki lehet egészíteni opcionális mélyláda (Klipsch Flexus SUB 100) vagy háttérsugárzó (Klipsch Flexus SURR 100) hozzáadásával. A széria elnevezése a flexibility (rugalmasság) és nexus (kapcsolat, összeköttetés) szavak összeolvadásából származik.

Klipsch Flexus soundbar

A Flexus Core 100 és Flexus Core 200 közös jellemzői közé tartozik a mintázott szövettel dekorált ház és a The One Plus/The Three Plus modellek által ihletett indusztriális formaterv.

Klipsch Flexus REMOTE távirányító

A televízióhoz történő csatlakoztatást HDMI eARC teszi rugalmasabbá, mindkét modell Bluetooth kapcsolattal működő távvezérlővel érkezik, melynek billentyűzete mozgásra világít.

Klipsch Flexus CORE 100 soundbar

A Core 100 virtuális Dolby Atmos dekódolást végez, a Core 200 pedig ténylegesen e célra elkülönített magassági sugárzókkal gondoskodik a tágasabb hangmező létrehozásáról.

Klipsch Flexus CORE 200 soundbar

A gyártó prezentációja szerint közel 1000 tesztet végeztek el 3. féltől származó béta tesztelők bevonásával. Már a legkisebb Klipsch Flexus soundbar is rendelkezik alkalmazás alapú vezérléssel (Klipsch Connect használatával), a fentebb említett HDMI-n kívül Bluetooth és optikai bemenetet is tartalmaz.

Klipsch Flexus soundbar

Ami pedig a taglalt termékek árát illeti:

Klipsch Flexus Core 100 soundbar: 144 999 Ft
Klipsch Flexus Core 200 3.1.2. Dolby Atmos soundbar: 199 999 Ft
Klipsch Flexus SUB 100 mélysugárzó: 139 999 Ft
Klipsch Flexus SURR 100 háttérsugárzó: 119 999 Ft/pár

Sikerült megkaparintanunk egy kiadós teszt erejéig a Klipsch Flexus Core 200-as modellt, melyről nemsokára részletes cikk lesz olvasható itt, az AV-Online hasábjain. További termékadatokkal és személyes kipróbálással kapcsolatban az Extreme Audio munkatársainál célszerű érdeklődni.

extremeaudio.hu

klipsch.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.