JBL GO 2 Bluetooth hangszóró teszt

A kultikus remake-je

2018. június 15., péntek, 09:05

JBL audio hifi hangfal hangszóró Bluetooth hangszóró vízálló hangszóró vízálló hangfal JBL hangszóró JBL hangfal hangfal teszt JBL teszt JBL hangszóró teszt Bluetooth hangszóró teszt vízálló hangszóró teszt

A GO egy meglehetősen sikeres és sokak által kedvelt eszköz a JBL kínálatában, így teljesen érthető, hogy a nagy eladási számot megért hangszóróhoz a gyártó ismét hozzányúlt, hogy tovább fejlessze, és ezzel még inkább a vásárlóik kedvére tegyen.

Küllem

A JBL GO 2 dizájnja nagyon hasonló, mint elődjéé, miközben kinézete még elegánsabb és fiatalosabb lett. Méretei alig változtak, csak milliméterekben térnek el. Küllemét tekintve már első ránézésre szembetűnő, hogy a GO 2 kevésbé szögletes, téglaszerű, hiszen sarkait lekerekítették, ami véleményünk szerint nagyon jót tett neki. Ezenkívül elől a hangszóró résznél, és a hátoldalán is minimálisan domború, így például (immár dombornyomású) emblémája jobban érvényesül.

JBL GO 2 Bluetooth hangszóróJBL GO 2 Bluetooth hangszóróJBL GO 2 Bluetooth hangszóróJBL GO 2 Bluetooth hangszóróJBL GO 2 Bluetooth hangszóróJBL GO 2 Bluetooth hangszóróJBL GO 2 Bluetooth hangszóróJBL GO 2 Bluetooth hangszóróJBL GO 2 Bluetooth hangszóróJBL GO 2 Bluetooth hangszóróJBL GO 2 Bluetooth hangszóróJBL GO 2 Bluetooth hangszóró dobozJBL GO 2 és JBL GO Bluetooth hangszórókJBL GO 2 és JBL GO Bluetooth hangszórókJBL GO 2 Bluetooth hangszóró színekJBL GO 2 vízálló Bluetooth hangszóróJBL GO 2 vízálló Bluetooth hangszóróJBL GO 2 vízálló Bluetooth hangszóróJBL GO 2 vízálló Bluetooth hangszóróJBL GO 2 vízálló Bluetooth hangszóróJBL GO 2 vízálló Bluetooth hangszóróJBL GO 2 vízálló Bluetooth hangszóróJBL GO 2 vízálló Bluetooth hangszóróJBL GO 2 vízálló Bluetooth hangszóróJBL GO 2 vízálló Bluetooth hangszóróJBL GO 2 vízálló Bluetooth hangszóróJBL GO 2 vízálló Bluetooth hangszóróJBL GO 2 Bluetooth hangszóróJBL GO 2 Bluetooth hangszóró

Mivel a GO 2-nek már az elődje is nagyon kedvelt és keresett volt, az újabb kiadást nagyobb színválasztékban dobták piacra, ezért valószínűleg mindenki meg fogja találni a saját stílusához passzoló színt. Az összesen 12 új szín változatos, elsősorban a pasztelles árnyalatok dominálnak. A színskála olyan árnyalatokat ölel fel, mint például a tengerkék, aranysárga, rubintvörös, korall, mohazöld.

JBL GO 2 Bluetooth hangszóró színek

Kezelőszerveinek elosztása közel azonos elődjével. Ugyanúgy a tetején találhatók meg a hangerőszabályozó-, Bluetooth- és bekapcsológombok. Ezen a vonalon az egyedüli változás az, hogy a telefon jelét egy play/lejátszás ikonra cserélték.

JBL GO 2 Bluetooth hangszóró

További módosulás még, hogy a micro USB- és a Jack csatlakozót egy gumifedél takarja el, amelynek fontos funkciója van. Hiszen a GO 2 IPX7 tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát vízálló, és egy esetleges vízbe ejtenénk, akkor sem lesz baja, egy méteres mélységben akár 30 percig is kibírja.

JBL GO 2 vízálló Bluetooth hangszóró

Csak arra kell ügyelnünk, hogy a fül mindig gondosan le legyen zárva, mivel ez véd a víz ellen. És lássuk be, ennyi pénzért nem könnyű vízálló hangszórót találni. Érdekességként megjegyezzük még, hogy ha vízbe merítjük, utána kissé furcsán akadozva szól, amíg ki nem szárad.

JBL GO 2 Bluetooth hangszóró

Használat közben

A JBL GO 2 természetesen rendelkezik mindazokkal az előnyökkel és jó tulajdonságokkal, mint az előző modell. Kellőképpen mobilis, méretéből és súlyából adódóan bárhová magunkkal vihetjük, és még egy kisebb táskába, de akár még egy kabátzsebbe is belecsúsztathatjuk, hogy sehol se kelljen nélkülöznünk kedvenc zenéinket.

JBL GO 2 és JBL GO Bluetooth hangszórók

Használata ugyanolyan egyszerű. Gyorsan kapcsol be, és bármilyen Bluetooth-t támogató eszközzel pár másodperc alatt párosodik. A hangszórón egyébként egy Jack csatlakozó is található annak érdekében, hogy olyan eszközzel is tudjuk használni, amelyen nem elérhető a Bluetooth. Ennek köszönhetően csak egy kábelre lesz szükségünk, és máris filmezhetünk a laptopunkon, vagy egy utazás során magunkkal vihetjük, és csatlakozhatjuk a hotelben lévő tévéhez, hogy valamivel élvezhetőbb hanggal nézhessük kedvenc műsorainkat.

JBL GO 2 vízálló Bluetooth hangszóró

Az akkumulátor élettartama nem változott, ugyanúgy öt óra folyamatos zenehallgatást tesz lehetővé. Abban az esetben, ha már nem használjuk, de esetleg elfelejtenénk kikapcsolni, nem kell aggódnunk, hogy lemerül, hiszen körülbelül öt perc után kikapcsol magától. Ezenkívül a GO 2-t is ellátták beépített mikrofonnal, ezért nyugodtan használhatjuk konferenciahívásokhoz is. Mi is kipróbáltuk telefonáláshoz, és megfelelően működött ebben a tekintetben is, nem kellett hangosan kiabálnunk szorosan közel hajolva hozzá ahhoz, hogy a partnerünk rendesen értsen minket, közben pedig mi is tisztán hallottuk őt.

JBL GO 2 Bluetooth hangszóró

Hangminőség

Mivel rendkívül kis méretről beszélünk (ami mindössze 80x70x25 mm), a hangminőség jellemzésénél nem feledkezhetünk meg a fizikai korlátairól. Ahogy arról sem, hogy Bluetooth-on keresztül továbbítja a jelet.

JBL GO 2 vízálló Bluetooth hangszóró

Egy új modelltől nyilvánvalóan azt várjuk, hogy legyen tisztább és gazdagabb a hangja, mint az előzőé. Hogy ha nem is tökéletes - hisz ismételjük, már csak fizikai adottságait véve sem lehet az -, de elődjéhez képest tényleg előnyére változott. A Silverchair-től hallgatva a Freak-et rögtön azt érzékeltük, hogy a GO 2 hangzása valahogy sokkal dinamikusabb, élettel telibb. Amíg a cintányérok az élethűtől még elég messze álltak, addig viszont a kellemes középmagasoknak köszönhetően az énekes hangja elég jól érvényesült. Az új modell dinamikája sokkal erőteljesebb, ez az Atlanta című szám hallgatása közben is jelentősen érezhető volt. Persze egy ekkora hangszórótól nem várhatjuk el, hogy felrobbantsa a házat, és teljesen betöltse a teret, ráadásul mindenképp meg kell jegyeznünk, hogy magas hangerőn elég harsányan szól. Viszont ahhoz, hogy egy kártyapartin vagy egy baráti beszélgetésen aláfestő zenét szolgáltassunk a GO 2-vel, tökéletes. A mélyek mellett a magas frekvenciák is jelentősen javultak, kevésbé tompák. Ezen kívül videók vagy filmek nézéséhez is bátran használhatjuk, a hangot és a képet illető szinkronizációs problémát egyáltalán nem észleltünk.

JBL GO 2 Bluetooth hangszóró

Záró gondolatok

A GO 2-t a JBL valóban tetszetős, XXI. századi dizájnnal látta el, modern, letisztult, és bármilyen íróasztalon vagy polcon jól mutat. Szóval a hangszóró egyik erőssége a külalakja. Közben pedig ne feledkezzünk meg róla, hogy kicsi, könnyű, ennek köszönhetően bárhol elfér, és mindössze 11000 forintért vízálló, ami versenytársaival szemben igencsak nagy előny. Hangzása nem tökéletes, de elődjéhez képest sokat javult. Így azok számára, akik egy kicsi és megbízható hangszórót keresnek, ami megfelelően mobilis, a JBL GO 2 elég jó alternatíva lehet.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.