JBL Clip 4 Bluetooth hangszóró teszt

Kilóg a sorból

2021. február 6., szombat, 20:00

JBL audio hifi hangfal hangszóró hangrendszer JBL hangfal JBL hangszóró vízálló hangfal vízálló hangszóró JBL Clip Bluetooth hangszóró Bluetooth hangfal hangfal teszt hangszóró teszt JBL hangfal teszt Bluetooth hangszóró teszt

Kívül-belül tovább csiszolódott a JBL bárhol elférő, karabinerrel egybeépített, ezáltal sok helyre felakasztható, szinte zsebméretű Bluetooth hangszórója, a Clip 4. Meghallgattuk, íme az eredmény!

Mint a GO...csak jobb

A JBL Clip 4 picivel nagyobb és nehezebb, mint a nemrég általunk is tesztelt, ugyancsak vízálló kisebb testvére, a GO 3. Viszont kb. 20 000 forintos árával nagyjából 10 000 forinttal drágább is. Cserébe akár kétszer tovább, tehát legfeljebb 10 óráig is képes zenélni egy feltöltéssel. Továbbá 100 Hz-es alsó frekvencia-átviteli határértéke azt sugallja, hogy basszusokból hangyányit több információt képes megjeleníteni, mint a GO. Minden "egyéb" téren hozza a legújabb generációs JBL Bluetooth hangszórók aktualitásait, azaz 5.1 verziójú Bluetooth-t, IP67 víz- és porállósági tanúsítványt, valamint megújult, divatosabb dizájnt.

JBL Clip 4 Bluetooth hangszóróJBL Clip 4 Bluetooth hangszóróJBL Clip 4 Bluetooth hangszóróJBL Clip 4 Bluetooth hangszóróJBL Clip 4 Bluetooth hangszóróJBL Clip 4 Bluetooth hangszóróJBL Clip 4 Bluetooth hangszóró karabinerJBL Clip 4 Bluetooth hangszóró karabinerJBL Clip 4 Bluetooth hangszóróJBL Clip 4 Bluetooth hangszóró hátlapJBL Clip 4 vízálló Bluetooth hangszóróJBL Clip 4 Bluetooth hangszóróJBL Clip 4 Bluetooth hangszóró színekJBL Clip 4 Bluetooth hangszóró színekJBL Clip 4 Bluetooth hangszóróJBL Clip 4 Bluetooth hangszóróJBL Clip 4 Bluetooth hangszóróJBL Clip 4 Bluetooth hangszóróJBL Clip 4 Bluetooth hangszóróJBL Clip 4 Bluetooth hangszóróJBL Clip 4 Bluetooth hangszóróJBL Clip 4 Bluetooth hangszóróJBL Bluetooth hangszóróJBL Bluetooth hangszórókJBL vízálló Bluetooth hangszórók

Küllem

A Clip 4 elődeinek korong-szerű formájától eltérően kissé megnyúlt, ugyanakkor megőrizte kompaktságát. Hangsúlyosabbá tették az emblémát, gumibetűk díszítik az előlapot.

JBL Clip 4 Bluetooth hangszóró hátlap

A szemközti oldalon ugyancsak gumicsíkok gátolják meg, hogy a mozgó hangszóró által "útra keljen" a miniatűr hangrendszer. A karabinert egységesebb módon integrálták a készülékházba, így picivel nagyobb mértékig nyitható, vagyis több szituációban kihasználható a funkciója.

JBL Clip 4 Bluetooth hangszóró karabiner

Az embléma fölötti gombok zenei navigációra és hangerő szabályzásra szolgálnak. Balra került a ki-bekapcsoló és párosítást indító gomb. Fent, a karabiner alatt fehér LED tájékoztat az üzemállapotról és a töltés szükségességéről.

JBL Clip 4 Bluetooth hangszóró

Használat közben

A párosítás pillanatok alatt megtörtént. Ehhez a modellhez még nem tartozik applikáció alapú vezérlés vagy PartyBoost funkció de nem is igazán láttuk szükségét. A papíron közölt akkumulátoros üzemidő reálisnak bizonyult, amennyiben nem legnagyobb terhelésen járattuk az eszközt. A hatókörrel ugyancsak elégedettek voltunk.

JBL Clip 4 Bluetooth hangszóró

Két apróság volt csupán, amin még talán meditálhattak volna a tervezők. Egyfelől az oldalsó gombok nagyon könnyen benyomódnak, tehát ha táskában/szűk helyen valamihez hozzáér, nagyobb eséllyel fog akaratunkon kívül ki/bekapcsolni a Clip 4. Másfelől a tesztpéldány hozzánk már úgy érkezett, hogy az alján lévő egyik gumicsík félig levált. Megjegyezzük: hetekig tartó tesztelés után sem kezdett el leválni a többi csík, jóllehet, nem is igazán terrorizáltuk a hangszórót.

JBL Clip 4 Bluetooth hangszóró színek

Hangminőség

Karakterében, akusztikai jellemzőiben szinte ugyanazt hozta a Clip 4, mint a GO 3, csak szinte mindenben hajszálnyit jobban. Enyhén dinamikusabb hatást nyújtott, leheletnyit bátrabb basszussal dolgozott, és függetlenül attól, hogy hangszórója felénk nézett-e vagy nem, kicsit ügyesebben volt képes szétterelni a hangokat a térben.

JBL Clip 4 Bluetooth hangszóró

Az Ezra Collective - Chapter 7 c. számának elején lévő dobütemet meglepő testességgel és laza magabiztossággal volt képes visszaadni a Clip 4. 50 %-tól kb. 75 %-ig (ami már meglehetősen hangosnak számít) is ügyesen mellőzte a zavaró torzítást, váratlanul higgadtan, ugyanakkor lelkesen jelenítette meg a dinamikusabb stílusok (pl. Apashe, Koshee, Massive Attack) ütemeit. Természetesen nem tudott annyira mélyre lemenni, mint mondjuk a Charge/Xtreme hangrendszerek és magasabb terhelésen kevéske basszusa még vékonyabbá vált. Ugyanakkor a méretéhez képest így is tisztességesen szerepelt.

JBL Bluetooth hangszóró

A magas frekvenciákon érezni lehetett a digitális jelfeldolgozás miatti kissé műanyagos hatást, valamint a sztereó térről is le kellett mondani. Ennek ellenére nem egy szemöldökfelhúzós pillanatra sor került, amikor a vártnál sokkal elevenebb és teltebb módon tudta megjeleníteni mondjuk egy jazz darab zongoráját, nagybőgőjét. A fizikai korlátok és Bluetooth általi tömörítés elfogadása mellett tehát háttérzenei célra igenis élvezetes lehet a Clip 4 - átlagfelhasználók, és nem maximalista audiofilek számára.

JBL Clip 4 Bluetooth hangszóró

Végszó

A JBL Clip 4 érzékelhetően fejlődött elődjeihez képest. Ha valaki eleve nagy hangerőt és sok basszust igényel, neki hosszabb távon értelemszerűen kevés lesz, amit ez a kis hangrendszer nyújt. Sok más felhasználónak (különösen azoknak, akik sokat utaznak, a telefon hangszórójánál jobbra vágynak, vagy barátaikkal szeretnek összeülni háttérzenei kíséret mellett) viszont kellemes élményt fog nyújtani.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.