JBL Clip 3 Bluetooth hangszóró teszt

Színkavalkád és karabiner

2018. július 23., hétfő, 09:55

JBL audio hifi hangfal hangszóró hangrendszer JBL hangfal JBL hangszóró vízálló hangfal vízálló hangszóró JBL Clip Bluetooth hangszóró Bluetooth hangfal hangfal teszt hangszóró teszt JBL hangfal teszt Bluetooth hangszóró teszt

Mindig izgatottan várjuk a JBL újdonságait, és nem kevesebb kíváncsisággal vesszük kézbe a régi modellek frissített változatait. Ezúttal a megújult Clip 3 került hozzánk, amelyet még egy vízitúra keretei között is teszteltünk.

Clip 2 vs. Clip 3

A JBL Clip 3 hűen hordozza tovább elődje külső sajátosságait, mint például a kemény szövetborítást és az azon elhelyezett emblémát, vagy a lapos, kerek formát és a karabinert. Utóbbit egy nagyon érdekes, sőt tetszetős technikával rögzítették a hangszóróhoz: az oldalán végig körbe fut maga a fém egy csíkban, majd ez emelkedik ki a kerek formából, tehát a karabiner már teljesen integrálva van az eszközhöz. A Clip 3 dizájnja nagyon hasonlít a Clip 2-éhez, az összhatás mégis jobb, mivel kevésbé nyújt olcsó hatást, ehhez képest pedig az ár nem emelkedett, az új modell is 17 999 forint.

JBL Clip 3 Bluetooth hangszóróJBL Clip 3 Bluetooth hangszóróJBL Clip 3 Bluetooth hangszóróJBL Clip 3 Bluetooth hangszóróJBL Clip 3 Bluetooth hangszóróJBL Clip 3 Bluetooth hangszóróJBL Clip 3 Bluetooth hangszóróJBL Clip 3 Bluetooth hangszóróJBL Clip 3 Bluetooth hangszóró színekJBL Clip 3 Bluetooth hangszóró színekJBL Clip 3 Bluetooth hangszóróJBL Clip 3 Bluetooth hangszóróJBL Clip 3 Bluetooth hangszóróJBL Clip 3 Bluetooth hangszóróJBL Clip 3 Bluetooth hangszóróJBL Clip 3 Bluetooth hangszóróJBL Clip 3 vízálló Bluetooth hangszóróJBL Clip 3 vízálló Bluetooth hangszóróJBL Clip 3 vízálló Bluetooth hangszóróJBL Clip 3 vízálló Bluetooth hangszóróJBL Clip 3 vízálló Bluetooth hangszóró

A színválaszték nemcsak gazdagabb lett, hanem bátrabb is, a vibráló színek között valószínűleg mindenki meg fogja találni a saját személyiségéhez leginkább illőt.

JBL Clip 3 Bluetooth hangszóró színek

Míg a hangszóró előlapján kemény szövetanyag, addig a hátulján szilikon borítás található. A Clip 3 is IPX7 tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát 1 méteres vízben akár 30 percig is kibírja. A Clip 2 hátoldalán elhelyezkedő Jack kábel az új modellre már nem került rá, úgyhogy, ha a 3,5 mm-es aljzatot szeretnénk használni, akkor ne felejtsünk el hozzá vezetéket is vinni.

JBL Clip 3 Bluetooth hangszóró

Használat közben

Úgy tűnik, hogy a tökéletes hordozható hangszórók egyik pillére a vízállóság, a másik pedig a megfelelő mobilitás. Mi a két funkciót egyszerre is teszteltük egy vízitúra során. Hogyan lehetne jobbá tenni a napsütésben a csillogó vízen való evezést, ha nem mással, mint egy kis zenével. Ezért a Clip 3-at a kenu fémfogantyújához kapcsoltuk, zenét indítottunk el, és így szeltük a habokat. Mindeközben némi víz is érte az eszközt, hiszen evezés közben meg-megtalált minket néhány hullám, ám a Clip 3 ennek ellenére jól állta a sarat (vagyis a vizet), végig kellemes aláfestő zenét biztosított számunkra, és azon kívül, hogy kicsit koszos lett, semmi baja nem esett.

JBL Clip 3 vízálló Bluetooth hangszóró

A hangszóró előlapjára került a hangerőszabályozó- és a multifunkcionális gomb, amellyel megállíthatjuk a zenét, vagy felvehetjük a bejövő hanghívást. A bekapcsoló- és a Bluetooth gomb az oldalán található, amely a trükkös elhelyezése miatt először egy kis fejtörést okozott egy laikus hölgy ismerősünknek, aki először fogott Clip-et a kezében, de rövid tanakodás után (mértük az időt, a Duna közepén sem tartott tovább egy percnél) neki is sikerült felfedeznie.

JBL Clip 3 Bluetooth hangszóró

A Jack és USB csatlakozók (utóbbi az eszköz töltésére használható) alul helyezkednek el egy kihajtható fülecske mögött. A Clip 3 akkumulátora már hosszabb zenehallgatást tesz számunkra lehetővé (kb. 10 órát), ami természetesen attól is függ, hogy milyen hangerőn használjuk.

JBL Clip 3 Bluetooth hangszóró

Bekapcsolást követően könnyedén párosítani tudtuk hozzá a telefonunkat, ugyanígy a zenelejátszás is pofonegyszerűen ment. Szabadban körülbelül 8-9 méter a hatóköre, szóval nyugodtan magunknál tarthatjuk a telefonunkat. Ezeken kívül az új modellt is ellátták beépített mikrofonnal, így akár konferenciahíváshoz is használhatjuk. Telefonlás alkalmával sem ütköztünk akadályba, a másik fél is megfelelően hallott minket, és nekünk sem kellett túlságosan kiabálnunk.

JBL Clip 3 Bluetooth hangszóró

Hangminőség

A Clip 3 egy kompakt, viszonylag könnyű (210 gramm) hangsugárzó, amely tenyérnyi méretű. Ha csodát nem is, de relatív nagy hangerőt várhatunk tőle. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy egy húsz négyzetméteres szobát játszva képes betölteni.

Az új modell már több basszussal rendelkezik, mint az előző, és a mélyhangok kellemesek, melegek, nem túlhangsúlyosak. A hangszóró kellő dinamikát produkált, miközben a ZZ Top-tól a La Grande-t hallgattuk. Az énekes hangja jól érvényesült, és a gitárt is egész jól tudta ábrázolni, a dobokra viszont rátehetett volna még egy lapáttal.

JBL Clip 3 Bluetooth hangszóró

Szerettünk volna kevésbé "ütős" műfajt is kipróbálni, ezért meghallgattuk a Chet Baker albumáról a My Funny Valentine című számot. Az énekhang itt is szépen szólt, és közben a zongora hangja is élvezhető volt. Persze egy ilyen méretű hangszórótól ne várjunk olyan részletgazdagságot, amilyet a nagyobb és drágább modellek tudnak nyújtani, de méretéhez képest így jól teljesített a Clip 3. A középfrekvenciákat szépen kiemelte, a magasak pedig nem ígérkeztek túl fényeseknek, és a hangzás összességében kiegyensúlyozottnak volt mondható. Hátránya, amely a hasonló kategóriában mozgó más eszközökről is elmondható, hogy magas hangerőn hajlamos harsányan szólni. De azért kirándulás, túrázás, vagy iszogatás során is jó hasznát veheti bárki egy kis háttérzene biztosításához.

JBL Clip 3 Bluetooth hangszóró

Végszó

A JBL Clip 3 tetszetős Bluetooth hangszóró, dizájnja hasonló, mint az előző modellé, mégis modernebb. Kellemes hang jellemzi, és némileg több basszus, ami mindenképpen az előnyére vált. Az akkumulátoros üzemidő, amely 10 óra, megállja a helyét, és az IPX7 tanúsítvány a hab a tortán, az összkép tehát továbbra is versenyképes, vagy ha úgy tetszik, dobogóra érett, az árkategórián belül maradva.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.